Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyposażenie apartamentów

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darmatys
Plażowicz
Wyposażenie apartamentów

Nieprzeczytany postnapisał(a) darmatys » 29.08.2010 17:59

Wróciłem z Chorwacji był to mój 7 wyjazd do tego pięknego kraju i wspaniałych ludzi. Na pewno pojadę tam jeszcze nie jeden raz, ale mam pytanie odnośnie apartamentów jak wyglądało wyposażenie waszych apartamentów? Poprzednio jechałem w ciemno i szukałem apartamentów i moje spostrzeżenia są takie że wyposażenie apartamentów to wczesny Gierek czyli takie jakie było u nas na początku lat 80 w większości w łazienkach nie było pryszniców tylko wanna, toaleta posiadała spłuczki plastikowe wysoko wiszące uruchamiane sznurkiem, wyposażenie kuchni również lata 80 nie mówiąc już o meblach w pokojach które może nie były stare ale fasonem przypominały PRL. W tym roku intensywnie szukałem ofert przez internet i wynająłem apartament który dorównywał naszym standardom. Moje spostrzeżenia są takie że Chorwacja to piękny kraj ale technika wykończenia budowlanego i wyposażenia technicznego jest 20 lat za Polską. Natomiast rozwój dróg, i autostrad jest o 20 lat przed nami.
Pozdrawiam wszystkich miłośników Chorwacji.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 29.08.2010 19:05

Kwestia dyskusyjna być może takie miałeś "szczęście"
Ja byłem w Chorwacji 5 razy z czego jak na razie 2 razy w apartamencie.
Oba nie odbiegały od naszych standardów jak to nazwałeś.
W obu były prysznice i właśnie prysznice mnie najbardziej wkurzają. Trafiłem tak, że prysznice posiadały tylko brodzik ani zasłonki o kabinie nie wspomnę no i chcąc nie chcąc trzeba wszystko potem wycierać a już na pewno podłogę. Może to specjalnie (utrzymujesz należyty porządek) może taka moda. Akurat w tym roku gospodyni i tak każdego dnia w czasie naszej nie obecności doprowadzała cały apartament do lśniącego porządku jak na dzień dobry. (brak ścierki lub mopa do podłogi, brak zmiotki itd.
Nie to że jesteśmy niechlujami, ale okruszki itp więc skoro sprzątała niech jej będzie :D
Co do urządzenia w obu przypadkach nie mogłem narzekać wszystko było jak trzeba a mebelki miały góra 3 lata
mandzia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mandzia » 30.08.2010 06:28

technika wykończenia budowlanego i wyposażenia technicznego jest 20 lat za Polską.
Ty chyba dawno nic nie wynajmowałeś w Polsce - u nas też jest pełno propozycji w stylu Gierka. Tylko ja akurat z tych, którym to nie przeszkadza, bo kwatera to jest coś, co najmniej oglądam podczas urlopu - ważniejsza jest dla mnie lokalizacja, otoczenie, atmosfera, itp., kasę zaoszczędzoną na standardzie kwatery wole wydać na dobre jedzenie i rozrywki wakacyjne. Poza tym, jeśli niższy standard oznacza niższą cenę - to czemu nie? Nie każdy oczekuje luksusu :wink:
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 30.08.2010 19:14

mandzia napisał(a):Poza tym, jeśli niższy standard oznacza niższą cenę - to czemu nie?

z tym zgodzę się w 100%, jednak (nie tylko w Chorwacji oczywiście), właściciele kwater oferują chlewik, żądając zdecydowanie zbyt wysokiej zapłaty...

w tym roku oglądałam takie nory, że nie zapłaciłabym nawet ojro, a chcieli 60...

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje