A tak przy okazji...
O jaką wielkość kredytu chodzi?
.png)
Kasiula.m napisał(a):nie chodzi o kredyt gotówkowy tylko o zakupy produktów na raty- plazmy, laptopy, nagrywarki i jeszcze parę sprzętów za ok.20 000 zł. w sumie, za pośrednictwem 3 banków- Cetelem, Lukas i GE Money.
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
Kasiula.m napisał(a):Jestem po słowie z panem aspirantem z Komendy Policji, troche mnie pocieszył i powiedział, że nie ma się czego obawiać, policja ( niestety na koszt podatników ) wykonana opinię grafologiczną potwierdzającą, że to nie ja podpisałam umowę poczym raczej umorzy sprawę z powodu niewykrycia sprawców, a jeżeli bank mimo to zacznie procedurę windykacyjną to wtedy trzeba będzie pozwać bank(i), ale po takiej opinii wątpie, żeby chciało im się walczyć:), także jestem dobrej myśli:)
K
.png)
FUX napisał(a):Kasiula.m napisał(a):Jestem po słowie z panem aspirantem z Komendy Policji, troche mnie pocieszył i powiedział, że nie ma się czego obawiać, policja ( niestety na koszt podatników ) wykonana opinię grafologiczną potwierdzającą, że to nie ja podpisałam umowę poczym raczej umorzy sprawę z powodu niewykrycia sprawców, a jeżeli bank mimo to zacznie procedurę windykacyjną to wtedy trzeba będzie pozwać bank(i), ale po takiej opinii wątpie, żeby chciało im się walczyć:), także jestem dobrej myśli:)
K
Jak znam życie, to bank najpierw weźmie kasę od Ciebie, a jak wygrasz w drugiej instancji za jakieś 2 lata, to po wynajęciu przez Ciebie komornika, może z odsetkami Ci odda.
Wolę być pesymistą niż optymistą. Zobacz, co ubezpieczyciele wyprawiają. Sprawy opisywane jako oczywiste na korzyść klienta, wloką się miesiącami/latami.
W końcu ludzie kasę dostają, tylko co wtedy ona jest warta. Ani kasy ani samochpdu...
.png)
.png)
.png)
magiana napisał(a):banki powinny same martwić się tym, co nawarzyły, a nie ciągać niewinne osoby i w dodatku grozić windykacjami!
magiana napisał(a):a nam wszystkim chyba pozostaje pilnować dokumentów jak oka w głowie...
.png)
Kasiula.m napisał(a):dzięki za miłe słowa, narazie udało mi się uzyskać zapewnienia dwóch trzech banków o wstrzymaniu windykacji do czasu wyjaśnienia sprawy przez prokuraturę, prokuratura oczywiście umorzy sprawę ( w 98% tego typu spraw tak jest) i wtedy albo bank mi wytoczy sprawę cywilną albo da sobie spokój jak uzyskam w toku śledztwa zaświadczenie od grafologa policyjnego, że to nie ja podpisywałam kredyt- tak to w dużym skrócie będzie wyglądać.
K
.png)