Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
auganov
Odkrywca

Postnapisał(a) auganov » 26.04.2009 16:47

witam cromaniaków ! - a w kwestii dojazdu do cro z zach. Polski to ja od zawsze jedąc spod Poznania przez Wrocław granicę polsko-czeską za każdym razem przekraczałem w Kudowie-Słone uznając, że jadąc przez Boboszów byc może nieznacznie skróciłbym droge, lecz ze względu na liczne zakręty, zjazdy, podjazdy i wioski traciłbym czas.A jak jest w rzeczywistości to tak naprawdę nie wiem i dlatego prośba (szczególnie do FUX-a ) o rzetelne porównanie obu sposobów dojazdu z Wrocka do Brna, a w zasadzie do Svitav. Nadchodzi pora kolejnego wyjazdu do croraju i wszelka wiedza na temat dojazdu jest cenna.
Mosqito
Cromaniak

Postnapisał(a) Mosqito » 26.04.2009 18:36

auganov napisał(a):za każdym razem przekraczałem w Kudowie-Słone uznając, że jadąc przez Boboszów byc może nieznacznie skróciłbym droge, lecz ze względu na liczne zakręty, zjazdy, podjazdy i wioski traciłbym czas.A jak jest w rzeczywistości to tak naprawdę nie wiem

No właśnie :-)

auganov napisał(a):prośba.....o rzetelne porównanie obu sposobów dojazdu z Wrocka do Brna, a w zasadzie do Svitav

A po kiego grzyba Ci te Svitavy ?

auganov napisał(a):Nadchodzi pora kolejnego wyjazdu do croraju i wszelka wiedza na temat dojazdu jest cenna

2 strony wczesniej podałem wskazówki, którędy z Boboszowa jechać na Brno bez stresów, serpentyn i innych pierdół. Jeśli masz ochotę - skorzystaj. Wypróbowałem kilka razy.

Pozdrawiam
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 26.04.2009 19:14

auganov napisał(a): (szczególnie do FUX-a ) o rzetelne porównanie obu sposobów dojazdu z Wrocka do Brna, a w zasadzie do Svitav. Nadchodzi pora kolejnego wyjazdu do croraju i wszelka wiedza na temat dojazdu jest cenna.

Pisalem kilkakrotnie.
Zjechałem trasę przez Kudowę, Szklarską, Boboszów, Nysę i powtórzę po raz kolejny.
TRASA NR 2 WYMIATA POZOSTAŁE.
Sprawdź także zjazd przez Breclav do wiednia.
Ja tą trase zaliczyłem pod 10 razy i w tym roku także nie pojade inną.
Dojazd z Wrocka bez napięć do okolic Sibenika zajmuje mi około 12-14 godzin. Na korki w Wiedniu, Zagrzebiu, tunelach akurat nie miałem okazji się załapać, gdyz nie jeżdżę w weekendy. W tym roku także ruszam w poniedziałek okolo 2-ej nad ranem...
tturek
Odkrywca

Postnapisał(a) tturek » 26.04.2009 20:03

Robisek napisał(a):MWN dobrze mówisz, to jest najlepsza droga z południowo - zachodniej Polski. Można się zdziwić, że tak szybko jesteś na granicy słoweńsko-chorwackiej. Jednak jadąc z zachodniopomorskiego podobno wygodniej jest nadrobić 300 km i pojechać autostradą niemiecką.

wolę przez niemcy. z zielonej góry na świecko, dalej regensburg itd. dalej o 200 km niż przez czechy ale szybciej o ok. 90minut. razem 1450 km.
tturek
Odkrywca

Postnapisał(a) tturek » 26.04.2009 20:06

FUX napisał(a):
auganov napisał(a): (szczególnie do FUX-a ) o rzetelne porównanie obu sposobów dojazdu z Wrocka do Brna, a w zasadzie do Svitav. Nadchodzi pora kolejnego wyjazdu do croraju i wszelka wiedza na temat dojazdu jest cenna.

Pisalem kilkakrotnie.
Zjechałem trasę przez Kudowę, Szklarską, Boboszów, Nysę i powtórzę po raz kolejny.
TRASA NR 2 WYMIATA POZOSTAŁE.
Sprawdź także zjazd przez Breclav do wiednia.
Ja tą trase zaliczyłem pod 10 razy i w tym roku także nie pojade inną.
Dojazd z Wrocka bez napięć do okolic Sibenika zajmuje mi około 12-14 godzin. Na korki w Wiedniu, Zagrzebiu, tunelach akurat nie miałem okazji się załapać, gdyz nie jeżdżę w weekendy. W tym roku także ruszam w poniedziałek okolo 2-ej nad ranem...

a mi z zielonej góry do brodaricy (koło sibenika) 1450 km 15 godzin z kilkoma postojami 4-5 po 15-20 minut.
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 26.04.2009 20:22

Każdy musi podjąć decyzję samemu.
Mi nie warto telepać się do Ludwigsdorfu. Od Olomouca jadę prawię cały czasu dwupasmówką. Te czeskie i polskie kawałki i malutki w Austrii drogami dwukierunkowymi, są pomijalne w ogólnym rozrachunku...
Lubuszanin
Cromaniak

Postnapisał(a) Lubuszanin » 26.04.2009 20:35

tturek napisał(a):
Robisek napisał(a):

wolę przez niemcy. z zielonej góry na świecko, dalej regensburg itd. dalej o 200 km niż przez czechy ale szybciej o ok. 90minut. razem 1450 km.

Z Zielonej Góry nie lepej przez Gubin jechać?
tturek
Odkrywca

Postnapisał(a) tturek » 26.04.2009 20:54

Lubuszanin napisał(a):
tturek napisał(a):
Robisek napisał(a):

Z Zielonej Góry nie lepej przez Gubin jechać?

jak najszybciej do autostrady. ale może być gubin
mars
Turysta
Brno-Breclav-Wieden

Postnapisał(a) mars » 28.04.2009 00:04

Możecie powiedzieć kilka słów o drodze od zjazdu w Breclav z autostrady Brno-Bratysława do Wiednia? Czego spodziewać się w Wiedniu okolo północy z niedzieli na poniedziałek?dzięki za info.
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 28.04.2009 06:13

Wiedeń jest bajecznie oznakowany - niczego nie Musisz się obawiać - no może policmajstrów z radarem na wylotówkach.
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 28.04.2009 06:22

Jeżeli tylko wiedeń nie stoi, a ja załapalem się 1 raz, to przelecisz go od strony Breclav w około 40min-1h
Oznakowanie jest doskonałe!
W tamtą masz nawet Graz na asfalcie namalowany, z powrotem Praha; krótko za stadionem po lewej nad rzeką pilnuj zjazdu właśnie na Pragę.
heza
Croentuzjasta

Postnapisał(a) heza » 28.04.2009 07:24

tturek napisał:

"a mi z zielonej góry do brodaricy (koło sibenika) 1450 km 15 godzin z kilkoma postojami 4-5 po 15-20 minut"

a to chyba wtedy gdy ze mną jechałeś.
A napisz ile jechałeś sam wracając.
mars
Turysta

Postnapisał(a) mars » 28.04.2009 07:33

Dzięki za info. Oprócz przejazdu przez Wiedeń proszę też o informację na temat jakości drogi Breclav-Wiedeń.Dzięki
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 28.04.2009 07:35

A masz jakieś wątpliwości, które drogi w Europie są najgorsze? :lol:
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 28.04.2009 16:37

mars napisał(a):Dzięki za info. Oprócz przejazdu przez Wiedeń proszę też o informację na temat jakości drogi Breclav-Wiedeń.Dzięki
:lol:
Rozbawileś mnie.... :twisted:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji. - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone