Re: Wybór miejscowości - dokąd jechać.
napisał(a) yarko2000 » 02.05.2022 18:57
croktoś napisał(a):IMG_7709.jpg
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Pakostane jest bardzo ok dla rodzin z dziećmi. Kilka uliczek na krzyż.
Jest płasko,jest gdzie spacerować,są dobre knajpki,plaże jak na chorwackie standardy dość
szerokie,pewnie w szczycie sezonu jest tłok,ale wrzesień jest ok.
Byłam w Cro wiele,wiele razy,ponad 20,a do Pakostane wróciłam chętnie.
Vrgada jest na pewno atrakcją-tani statek kilka razy dziennie ( ja korzystałam z własnego pływadła),
Kornaty,Vransko Jezero...
Są też urocze zaułki z winem,serem,rybkami
Koleżanka ma jakiś uraz chyba,że tak jedzie po tej mieścinie przy każdej okazji

(nie mam wprawy w zmiejszaniu i wklejaniu zdjęć,więc nie wiem co wyjdzie)
Oj oj...

Dokładnie tak wygląda Pakostane i tak naprawde plaże zaczynają się właśnie od tego boiska lub w całkiem drugą stronę i są przy lasku piniowym
Wiem że sa piękne miejscowości w Chorwacji ale
toniq jedzie z 4 dzieci. Cala riwiera koło Makarskiej odpada przede wszystkim ze zględu na piękne góry. I nie zrozumcie mnie źle - nie ma nic piękniejszego niz góry, błękitno-lazurowe morze i słńce. Ale chyba nie wiecie - lub zapomnieliście co znaczy jechać z dzieckiem, a tutaj bedzie czwórka. Każdy, raczej wczesniej niż później chce jeść, pic czy sie nudzi. Dla każdego trzeba nieść jakieś zapasy. Za to Pakostane jest na płaskim terenie, jest wystarczająco duże, jest co najmniej kilkanaście restauracji + bary + ludziarnie. Są dodatkowe atrakcje dla dzieci - lina, trampoliny, samochodziki, dmuchańce na wodzie czy jakies małe karuzele. Nie jest to miejscowość imprezowa - nie ma głośnych dyskotek, choć dinka można wypić przy samej plaży.
Uważam, że to jest bardzo fajna miejscowośc na pierwszy wyjazd i to własnie z dziećmi.