rafik napisał(a):....Chciałem napisać, ze większość, a przynajmniej ja, zapomina jeszcze o jednym. A gdzie koszt jedzenia kupionego w kraju w moim przypadku ok 900 zł no i jeszcze najważniejsze. Koszt przygotowania auta do drogi i np. wymiana klocków, tarcz, oleju, zawieszenie a część z tych rzeczy wymieniałem tylko dlatego, że wyjeżdżałem do Cro. .....
Kolego no tutaj to trochę przesadziłeś.
Jedzenia za 900 zł
Co do samochodu to nie wymienia się tych elementów jak mają 50 % zużycia. Podejrzewam, że były już mocno zużyte, może pojeździłbyś jeszcze jakieś 3-5 tys. km i tak musiał byś wymienić więc troszkę więcej obiektywizmu.
Moje doświadczenia są zgoła inne
W tamtym roku byłem 16 dni w Primosten (1 raz w Cro) (3 osoby -kwatera 53 euro/d) i cały wyjazd wyniósł mnie około 5500 zł z czego dojazd 1000 zł (silnik 3,0 dci). Specjalnie nie chodziłem po knajpach (regionalnych spróbowałem) ale lody i inne smakołyki ile kto chciał
Ponieważ moji rodzice wykupili sporo wcześniej wycieczkę do Tunezji i nie mogli pojechać, skorzystałem ja z niej. Koszt 6 dniowego pobytu w Tunezji dla 2 osób wyniósł około 4 000 zł w hotelu 3+ i to już po sezonie (pażdziernik)
Porównując miejsce zamieszkania to kwatera w Cro biła na łeb tunezyjski hotel nie mówiąc już o jedzeniu
Jak przejżałem sobie dobrze oferty to żeby zapewnić sobie porównywalne warunki jakie miałem w Cro i na taki okres - to musiałbym wydać na Tunezję z 15 000 zł.
A, jeszcze dojazd.
-Cro: od wyjścia z domu do apartamentu w Cro -17 h, powrót 15 h.
-Tunezja: od wyjścia z domu do hotelu - 12 h (lot oczywiście jak wszyscy zachwalają tylo 3h, pozosytałe to dojazdy, odprawy, czekania na bagaże itp
Nie wspomnę o nie porównywalnie lepszym komforcie na rzecz samochodu.
W tym roku byłem 7 dni w Rabacu - 2 osoby niezła kwatera - nie całe 3 000 zł - sporo jedzenia w knajpkach.
I to tyle według mnie.
Najlepsze jest to ze w sierpniu znowu do Cro

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)

.png)