Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
W Vodicach na pewno tak, fish picknig, rejs na Kornaty, rejs do PN Krka, natomiast nie podam Ci szczegółów bo nie korzystałam .
Musisz się udać do jakiejś agencji.
W Tribunj pewnie też, przeciez tam w każdej wiosce ktoś z tego żyje.
Natomiast jeśli chodzi o pierwszy wątek , to tez ich namierzyłam i jestem ciekawa opinii, jesli ktoś korzystał.
W niemal każdej agencji turystycznej można zarezerwować rafting. Nie trzeba umawiać się bezpośrednio z nimi. Cena ta sama 200 kun od osoby. Przyjeżdża po nas bus i odwozi do domu. Dodatkowo w cenie jakies napoje. Trzeba rezerwować jakies 1-2 dni wcześniej.
Z Vodic w sezonie codziennie a we wrześniu co drugi dzień są rejsy do PN Krka i PN Kornati. Z Vodic opłaca się płynąć tylko do PN Krka, Natomiast do PN Kornati proponuję popłynąć z Pakostane. Codziennie po plaży chodzą "przedstawiciele organizatorów" takich wypraw i proponują udział w imprezie. Jeżeli będziecie stacjonować w Vodicach czy też w Tribunji to nawet was zawiozą pod statek i przywiązą z powrotem. Tak było w tamtym roku.
Pozdrawiam