Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wieści z tenisowych kortów

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 02.06.2021 14:22

Na drugiej rundzie Kamil Majchrzak zakończył udział w tegorocznym wielkoszlemowym French Open. Polski tenisista miał niewiele do powiedzenia w starciu z Norwegiem Casperem Ruudem.
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 02.06.2021 18:03

Mecz Iga Świątek - Rebekka Peterson zostanie rozegrany jutro czyli 3.06 jako czwarte spotkanie od godz. 12 na korcie Simonne-Mathieu. Powinien rozpocząć się około godziny 19:00.

Natomiast mecz Ashleigh Barty z Magdą Linette też jutro czyli w czwartek o 12:00 na korcie centralnym im. Philippe'a Chatrieta.

Pozdrowienia.;)
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 02.06.2021 18:07

Dzięki Piotr, jak zwykle niezawodny na posterunku informacyjnym, pozdrowionka.
ps. przed Magdą spore wyzwanie. Trzymamy za obie Panie mocno kciuki!!!
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 02.06.2021 18:09

damianisko5 napisał(a):Dzięki Piotr, jak zwykle niezawodny na posterunku informacyjnym, pozdrowionka.

Nie ma za co :wink: Inne zródła podają że mecz Igi może rozpocząć się trochę wcześniej, gdzieś koło godz. 17.
Po prostu trzeba być czujnym :papa:

Pozdrowienia.;)
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 02.06.2021 18:12

Komp lub TV Sat włączone i czuwamy!!! Do boju Iga i Magda!!!
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 03.06.2021 12:23

Magda Linette (Polska) - Ashleigh Barty (Australia, 1) 6:1, 2:2 i krecz

Magda pokazała naprawdę bardzo dobry tenis. Oby tak dalej !!!
Niestety zapewne nie dowiemy się czy Barty "nie miała dzisiaj swojego dnia" czy też naprawdę coś jej dolegało :?: :?:

Kolejną rywalką Linette będzie Tunezyjka Ons Jabeur (WTA 26). Mecz zostanie rozegrany w sobotę.

EDIT

Iga bez najmniejszego problemu "odprawiła" Szwedkę wygrywając 6:1, 6:1.
Kolejną jej rywalką będzie w sobotę Estonka Anett Kontaveit.

Natomiast jutro obydwie nasze zawodniczki graja swoje mecze deblowe.

Pozdrowienia.;)
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 04.06.2021 07:23

Niewiele mogę dodać do posta Piotra - kapitalna gra obu dziewczyn. Szczególnie zachwyciła mnie Magda. Iga trzyma swój genialny poziom. Szwedka wygrała jedynie 2 gemy, blisko było do wyniku /potocznie zwanego/ Falconetti. BRAWO!!!! Do boju dziewczyny, trzymamy kciuki.

ps. wczoraj E1 dał małą plamę - brak sygnału w czasie transmisji 1 seta Igi, nawet strimy z neta się cięły i pikselowały. Potem już było OK.
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 04.06.2021 10:54

damianisko5 napisał(a):Niewiele mogę dodać do posta Piotra - kapitalna gra obu dziewczyn. Szczególnie zachwyciła mnie Magda. Iga trzyma swój genialny poziom. Szwedka wygrała jedynie 2 gemy, blisko było do wyniku /potocznie zwanego/ Falconetti. BRAWO!!!! Do boju dziewczyny, trzymamy kciuki.

ps. wczoraj E1 dał małą plamę - brak sygnału w czasie transmisji 1 seta Igi, nawet strimy z neta się cięły i pikselowały. Potem już było OK.

Dziwne 8O :?: Ogladałem mecz Igi na Eurosporcie z satelity i u mnie wszystko było OK :!:

Chwile pomyślałem i może wynikało to stąd ze u mnie ziemia jest bardziej płaska niż u Ciebie (albo na odwrót) :lol: :lol:

Dla przypomnienia: rower to 6:0, 6:0, a Falconetti to 6:1, 6:0 :?:

EDIT.

Nasze panie i w deblu dają radę. Zarówna Magda jak i Iga z partnerkami wygrały swoje mecze i zameldowały się w III rundzie.
Oglądałem mecz Świątek i naprawdę było na co popatrzeć. Bardzo wyrównane spotkanie i gra na wysokim poziomie.

Pozdrowienia.;)
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 04.06.2021 17:28

Mecz Iga Światek - Anett Kontaveit w III rundzie Roland Garros zostanie rozegrany rozegrany jutro, w sobotę 5 czerwca. Początek meczu o godz. 16 na Philippe-Chatrier, głównej arenie (nie wcześniej, być może zacznie się później jeżeli przedłużą się dwa wcześniejsze spotkania)

Natomiast również jutro Magda Linette spotka się z Tunezyjką Ons Jabeur. Mecz powinien rozpocząć się ok. godziny 14.30 (trzeci mecz od godz. 11)

Pozdrowienia.;)
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 04.06.2021 18:24

Dzięki Piotr za info o terminie gier Magdy i Igi.
ps. to nie pierwszy raz mam kłopoty z odbiorem E1. Pozostałe żyleta. Mam nadzieję na jutrzejszy dobry odbiór z Sat HB transmisji. Trzymamy kciuki, do boju Iga, do boju Magda!!!
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 05.06.2021 16:43

Trudny wybór - co oglądać mecz Igi czy Magdy. Zacznę od spotkania Igi, genialny drugi set, pełna dominacja nad Estonką, 6 do zera. Pierwszy bardzo zacięty, zakończony tie-breakiem. Wielkie brawa!!!
Magda przegrywa w 3 secie 5/1
ps. znów mnie q...ca bierze bo ani w E1 ani E2 nie mam sygnału.
Załączniki:
iga w sobote.jpg
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 06.06.2021 05:14

Wczoraj Iga pokazała klasę. Na początku spotkania można było odnieść wrażenie ze Estonka "rozjedzie" naszą zawodniczkę, jednak z czasem Iga przejmowała kontrolę nad przebiegiem meczu a w 2 secie już dominowała bezapelacyjnie. Brawo!!

Szkoda Magdy Linette która na początku wygrała seta ale przegrała wyraźnie 2 kolejne. Ale i tak w przekroju wszystkich występów na Roland Garros zaprezentowała się nieźle.

Dzisiaj Iga Świątek i jej amerykańska partnerka Bethanie Mattek-Sands zagrają w III rundzie debla, a ich rywalkami będą rozstawione z numerem 1 Tajwanka Su-Wei Hsieh i Belgijka Elise Mertens. Początek meczu ok. godziny 12.30 (2 mecz od godz. 11 po innym meczu debla). Łatwo nie będzie :!:
Natomiast Magda Linette swój mecz deblowy II rundy w parze z Amerykanką Bernardą Perą rozegra z Czeszką Lucie Hradecką i Laurą Siegemund z Niemiec. Rozpoczęcie spotkania ok. godziny 14-15. (3 mecz od godz. 11:00)

Jutro Iga Świątek w 1/8 finału zmierzy się z 18-letnią Ukrainką Martą Kostiuk (81 WTA)

Pozdrowienia.;)
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 06.06.2021 07:50

Jak już będziesz znał dokładną godzinę meczu z Ukrainką Martą Kostiuk (81 WTA) to podaj, dzięki wielkie.
Pozdrowienia.
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 06.06.2021 18:01

Ależ to był mecz!!! Kto nie ogladał ten gapa. Ponad 3 godziny niesamowitych emocji. 7 obronionych meczboli i wyjście w 3 secie ze stanu 5:1. Iga Świątek/Bethanie Mattek-Sands - Tajwanka Su-Wei Hsieh/ Elise Mertens 2:1 (5:7, 6:4, 7:5) Gratulacje!!!

Magda Linette też wygrała swój deblowy pojedynek 2:0 (7:6, 7:6) i zameldowała się w ćwierćfinale.

Mecz Iga Światek - Marta Kostiuk w IV rundzie Roland Garros zostanie rozegrany rozegrany w poniedziałek 7 czerwca. Początek meczu Iga Światek - Marta Kostiuk o godzinie 21 (nie wcześniej).

Pozdrowienia.;)
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 07.06.2021 07:09

No to czekamy do wieczora, by kibicować Idze.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.