Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wielka Orkiestra Jurka Owsiaka

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 10.03.2017 02:40

Vjetar napisał(a):
piekara114 napisał(a):Ale prezes Kurski dostał puchar/nagrodę jak się patrzy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Uśmiałem się w pierwszym momencie ale potem przyszła refleksja - czy to warto ruszać takie g...

nie tylko puchar..jeszcze apartament ..w naszej dzielni..
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.01.2019 11:44

Tomasz W napisał(a):Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy Jurka Owsiaka - instytucja nie poddająca się polityce. Chyba dlatego ciągle cieszy się zaufaniem tak wielu ludzi.
Okazuje się, że aby zrobić coś dobrego wcale nie trzeba się lustrować, dekumunizować lub działać pod innymi "szczytnymi" hasłami. Wystarczy mieć charyzmę i zaufanie do siebie. Nie trzeba stwarzać linii podziału ani antagonizować ludzi. I o to chodzi.

Odświeżam zapomniany wątek.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 14.01.2019 15:26

Jurek niestety zrezygnował z kierowania orkiestrą :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.01.2019 16:30

Wielka strata. :cry:

Ale Orkiestra będzie grać nadal. :idea:
dareksi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dareksi » 14.01.2019 18:22

dids76 napisał(a):Jurek niestety zrezygnował z kierowania orkiestrą :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Zaszczuty, przy aplauzie zawistnej gawiedzi. Mam nadzieję że jeszcze zmieni zdanie i nie zrezygnuje.
iwc1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwc1 » 14.01.2019 20:34

Niestety zawiść to coś co spotykam na co dzień , spotykałem się w pracy i idąc ulicą mając zadowoloną minę chociażby z tego że żyję mam wrażenie, że ludzie patrzą na mnie jak na osobę nie do końca zrównoważoną....
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 14.01.2019 22:12

Pierwsze co mi przyszło do głowy po tej jakże tragicznej informacji....to same przekleństwa.... następnie myśl o szubienicy dla sprawcy...teraz.... czytałem trochę komentarzy (hejtu) typu "Owsiak się doigrał".

Czytając na internecie komentarze po tragicznych wydarzeniach w Gdańsku, cisną się na usta dwa pewne słowa:

"Dziwny jest ten świat" Cz.N.

" Dopuki nie włączyłem internetu, nie byłem świadomy ilu jest na świecie idiotów " S.L.

Szok co dzieje się z ludźmi.
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 15.01.2019 07:42

wstydzę się być człowiekiem, Polakiem...
domi_1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) domi_1 » 15.01.2019 08:45

dario7 napisał(a):wstydzę się być człowiekiem, Polakiem...

możesz wyjaśnić?? Bo ja na przykład jestem dumny z tego, ze jestem Polakiem. W żadnym społeczeństwie nie ma 100% ludzi pięknych, mądrych szczęśliwych i bogatych. Co ma do tego obywatelstwo. Mi jest jedynie przykro, że nawet w takiej chwili jedni drugich wolą obrzucać błotem zamiast starać zmienić się samemu. Mniej agresji - więcej empatii, więcej solidarności itp. Dziś niestety widzimy, że większość chce zmieniać innych zamiast siebie. I to jest smutne.
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 15.01.2019 09:29

domi_1 napisał(a):
dario7 napisał(a):wstydzę się być człowiekiem, Polakiem...

możesz wyjaśnić?? Bo ja na przykład jestem dumny z tego, ze jestem Polakiem. W żadnym społeczeństwie nie ma 100% ludzi pięknych, mądrych szczęśliwych i bogatych. Co ma do tego obywatelstwo. Mi jest jedynie przykro, że nawet w takiej chwili jedni drugich wolą obrzucać błotem zamiast starać zmienić się samemu. Mniej agresji - więcej empatii, więcej solidarności itp. Dziś niestety widzimy, że większość chce zmieniać innych zamiast siebie. I to jest smutne.

Nie będę Ci tego wyjaśniać, bo nie czas i miejsce...
Powiem tylko, że nie chodzi, jak napisałeś, o ludzi mądrych, pięknych i szczęśliwych i bogatych, tylko o: szczucie, opluwanie, dyskryminację, kłamstwo, obłudę, agresję, fałsz... i to, że w innych krajach dzieje się podobnie, mnie jako Polaka, człowieka nie uspakaja i nic nie wyjaśnia. Ja pamiętam dumę z lat 70, 80 i obecną.
Dlatego ... patrz jak wyżej
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.01.2019 15:57

dareksi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dareksi » 15.01.2019 16:51

Janusz Bajcer napisał(a):https://www.petycjeonline.com/nie_dla_odejcia_jurka_owsiaka

Ja już podpisałem. (695)

Podpisane, dzięki za info.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.01.2019 16:57

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.01.2019 22:37

Ejżja
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ejżja » 15.01.2019 23:53

Janusz Bajcer napisał(a):Wielka strata. :cry:

Ale Orkiestra będzie grać nadal. :idea:

Do końca świata i o jeden dzień dłużej!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Wielka Orkiestra Jurka Owsiaka - strona 28
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone