Vjetar napisał(a):piekara114 napisał(a):Ale prezes Kurski dostał puchar/nagrodę jak się patrzy![]()
![]()
Uśmiałem się w pierwszym momencie ale potem przyszła refleksja - czy to warto ruszać takie g...
nie tylko puchar..jeszcze apartament ..w naszej dzielni..
.png)
Tomasz W napisał(a):Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy Jurka Owsiaka - instytucja nie poddająca się polityce. Chyba dlatego ciągle cieszy się zaufaniem tak wielu ludzi.
Okazuje się, że aby zrobić coś dobrego wcale nie trzeba się lustrować, dekumunizować lub działać pod innymi "szczytnymi" hasłami. Wystarczy mieć charyzmę i zaufanie do siebie. Nie trzeba stwarzać linii podziału ani antagonizować ludzi. I o to chodzi.
.png)
.png)
dario7 napisał(a):wstydzę się być człowiekiem, Polakiem...
.png)
domi_1 napisał(a):dario7 napisał(a):wstydzę się być człowiekiem, Polakiem...
możesz wyjaśnić?? Bo ja na przykład jestem dumny z tego, ze jestem Polakiem. W żadnym społeczeństwie nie ma 100% ludzi pięknych, mądrych szczęśliwych i bogatych. Co ma do tego obywatelstwo. Mi jest jedynie przykro, że nawet w takiej chwili jedni drugich wolą obrzucać błotem zamiast starać zmienić się samemu. Mniej agresji - więcej empatii, więcej solidarności itp. Dziś niestety widzimy, że większość chce zmieniać innych zamiast siebie. I to jest smutne.
.png)
.png)