Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

HVAR -"W skwarze,na Hvarze z Chorwackim Dżinem w parze

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Aldonka
Cromaniak
Re: W skwarze,na Hvarze z Chorwackim Dżinem w parze

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 06.11.2012 10:19

Nooo, to rozumiem. Dzień się kiepsko zaczął, szaro, buro i ponuro i chandrowato do tego, a tu wystarczyło wejść, pospacerować za Twoim cieniem i od razu lepiej na sercu i duszy :)
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 06.11.2012 10:35

CROberto napisał(a):-Moja specjalność.
-A co to takiego :?:
-Zarezerwowany stolik..... :lool:

Też mi takie kolacje świetnie wychodzą :!: :D

Bardzo ładny Hvar Ci wyszedł. Bez tłumów, nastrojowy, pełen urokliwych zaułków.

pzdr :wink:
ARTUR_KOLNICA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ARTUR_KOLNICA » 06.11.2012 11:40

Naprawdę fajne zdjęcia... :o
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 06.11.2012 18:09

tony montana napisał(a):
CROberto napisał(a):
Po drugie - że zapomnieliśmy się odrobinkę, gdy dwie barmanki poprzedniego wieczora pomagały walczyć z żalem nad kończącymi się wakacjami.....

C.D.N :papa:

Co ONE Ci zrobiły, te barmanki CROBERTO? ;)

te barmanki znaczy ;) :)

8O :boss: :papa:

Obiecały że będzie mi dobrze :!:
Ale to "dobrze " miało krótki termin ważności :roll: nad ranem znowu dusza cierpiała i łepetynkę zaraziła :oops:
:roll:

Hej Tony :papa:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 06.11.2012 18:16

Franz napisał(a):
CROberto napisał(a):Obrazek

Obrazek

Wyraźna analogia. ;)

Pozdrawiam,
Wojtek

Tak Mistrzu :!: Ty zawsze czujesz temat i akcję....... 8)
Podpowiedz mi tylko - co zrobić :?:
Jedne kociaki jedzą mi z ręki :P a drugie nie za bardzo :roll: (koniec analogi :wink: )

Pozdrowionka.
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 06.11.2012 18:22

Aldonka napisał(a):Nooo, to rozumiem. Dzień się kiepsko zaczął, szaro, buro i ponuro i chandrowato do tego, a tu wystarczyło wejść, pospacerować za Twoim cieniem i od razu lepiej na sercu i duszy :)

I to mnie bardzo cieszy..... :P szczodry Hvar dał mi dużo ciepełka i teraz mogę się z Wami podzielić.....
:papa:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 06.11.2012 18:32

longtom napisał(a):
CROberto napisał(a):-Moja specjalność.
-A co to takiego :?:
-Zarezerwowany stolik..... :lool:

Też mi takie kolacje świetnie wychodzą :!: :D

Bardzo ładny Hvar Ci wyszedł. Bez tłumów, nastrojowy, pełen urokliwych zaułków.

pzdr :wink:

Niech się Tomku przy Nas Gessler i Sowa schowają...... :wink:

Był fantastyczny ....... 8) wart nawet podwójnej kary :lool:

ARTUR KOLNICA napisał(a):
Naprawdę fajne zdjęcia

Dzięki wielkie.....
Pozdrowionka dla Was
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 06.11.2012 19:21

Właśnie sobie prześledziłam Wasze.......a później Twoje wędrówki......i wiesz co :?:
Czułam się tak.......jakbym chodziła tymi pustymi uliczkami.......ot tak.......samotnie......delektując się ciszą i spokojem........
ech...... :(
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 06.11.2012 20:31

CROberto napisał(a):Siadam w końcu gdzieś wysoko,opierając się plecami o potężną beczkę - "rezerwujący " ją kociak zeskakuje niepyszny - przepraszam Cię przyjacielu.....podziel się miejscem ,ze strudzonym podróżnikiem z odległego kraju.....

Poczułem się podobnie wracając do Twojej relacji... Zabrnąłem razem z Tobą w ślepe zaułki pięknych uliczek, zwiedziłem klify, moczyłem w Adriatyku - przeczytałem jeszcze raz od początku, bo na trochę straciłem wątek - cudne to... Będę wracał i wracał...
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 06.11.2012 20:51

Miecia napisał(a):Właśnie sobie prześledziłam Wasze.......a później Twoje wędrówki......i wiesz co :?:
Czułam się tak.......jakbym chodziła tymi pustymi uliczkami.......ot tak.......samotnie......delektując się ciszą i spokojem........
ech...... :(

Tak właśnie chciałem Was tym "zarazić"......z tą tylko różnicą że ta "mordka"na końcu miała się wygiąć do góry.
O,tak - :D :wink:
:papa:
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 06.11.2012 21:00

Już listopad, a ja dzięki Twojej i swojej relacji mam wrażenie że mój pobyt na Lawendowej Wyspie jeszcze cały czas trwa... Kto wie może nawet mijamy się na wąskich uliczkach nic o sobie nawzajem nie wiedząc... :) Tylu nas w tym roku było na Hvarze i jakoś nikt nie wpadł na to aby się skrzyknąć razem gdzieś na piwo, na przykład... :(
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 06.11.2012 21:03

PETERENZO napisał(a):
CROberto napisał(a):Siadam w końcu gdzieś wysoko,opierając się plecami o potężną beczkę - "rezerwujący " ją kociak zeskakuje niepyszny - przepraszam Cię przyjacielu.....podziel się miejscem ,ze strudzonym podróżnikiem z odległego kraju.....

Poczułem się podobnie wracając do Twojej relacji... Zabrnąłem razem z Tobą w ślepe zaułki pięknych uliczek, zwiedziłem klify, moczyłem w Adriatyku - przeczytałem jeszcze raz od początku, bo na trochę straciłem wątek - cudne to... Będę wracał i wracał...

Zawsze cieszy mnie to że odbierasz moje słowa w takim wiernym znaczeniu, jak staram się je przekazać......
Mam nadzieję że lęk wysokości Cię nie dręczył ,głębokość nie przerażała....a skwar Ci nie straszny....(o odciski się nie martwię) :wink:
Wracaj i wracaj.....bo wygodna miejscówka zawsze czeka..... :P :wink:

Dziękuję i pozdrawiam.
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 06.11.2012 21:11

Basik_63 napisał(a):Już listopad, a ja dzięki Twojej i swojej relacji mam wrażenie że mój pobyt na Lawendowej Wyspie jeszcze cały czas trwa...(

Mam tak samo :!:
To czar wyspy Hvar i tego forum..... 8)
Sam się zastanawiałem czy przez jakiegoś Cromaniaka nie czekam zbyt długo w kolejce,albo na chwilę kiedy zwolni się stolik w konobie.... :wink:
Nie natknąłem się na oklejone auto ....ani pierś.....(a trudno było kogoś zaczepiać..... :roll: )
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 06.11.2012 22:19

CROberto napisał(a):Mam nadzieję że lęk wysokości Cię nie dręczył ,głębokość nie przerażała....a skwar Ci nie straszny....(o odciski się nie martwię) :wink:
Wracaj i wracaj.....bo wygodna miejscówka zawsze czeka..... :P :wink:

Dziękuję i pozdrawiam.

Oj nie, nie. Kocham wspinaczkę oraz freediving, a im cieplej tym dla mnie lepiej :D
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 07.11.2012 11:32

CROberto napisał(a):search.php?search_id=egosearch :D
Aby o tym nie myśleć zapełniliśmy dzień atrakcjami.....w planie wjazd na Napoleona , wjazd na Nicole,i oczywiście Hvar z dojazdem starą drogą.

O! już się cieszę z widoków jakie na pewno będą ze szczytu. :D :D :D
CROberto napisał(a):
Z tego to powodu rezygnujemy z wjazdu na Nicole....Napoleona przekładamy na czas zachodu słońca ....

No nie spodziewałam się tego. Zawiodłeś mnie. :( :( :( Przecież jako wędrowiec górski wiesz, że im wyżej tym chłodniej. :wink:
CROberto napisał(a):
Wjeżdżamy do Hvaru.
Miasto jest "opustoszałe" - 39*C jest skuteczne jak zaraza.......przeszliśmy Rivą - zagłębiliśmy się w uliczki,po czym uciekamy pod kościół Franciszkanów - żar wykończa dzieciaki.....
:

Trzeba było na Nikolę wjechać :? byłaby szansa na ochładzający wiaterek. :D
Obrazek
Hwarskie kociaki mogły by mieć własne stronę internetową. Pusty Hvar też mi odpowiada :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

HVAR -"W skwarze,na Hvarze z Chorwackim Dżinem w parze - strona 3...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone