Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W ile czasu i walizek pakuje się Wasza Pani ?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Raschey
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raschey » 09.07.2010 00:05

Witam.
Wiem że temat jest nieco drażliwy.
Otóż moja Pani pakuje się od jakiegoś tygodnia. Bierze wszystko co tylko możliwe. Sztućce, garnki, talerze, całą szafę, wszystkie buty, kilo kosmetyków, mnóstwo jedzenia jednym słowem wszystkiego pod dostatkiem.
Sprawa na koniec wygląd tak że ja mam jedną walizkę a moja Pani minimum 5 i nie ma się jak zapakować.
Chciałbym się poradzić Was jak radzicie sobie z takim problemami. Bo owszem jak jadę 2 osoby to ok. Ale 4 do nawet dużego w miarę auta osobowego mają problem ze zmieszczeniem się.
Pozdro.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.07.2010 05:20

Kobiety wiedzą co robią, po co i poświęcają na to tyle czasu ile muszą.
Wyraźnie widać, że masz za mały samochód.

Pewnie się nie starasz i małżonka ci daje delikatnie do zrozumienia,
że ostatnio spocząłeś na laurach.

Powodzenia w realizacji marzeń i szerokiej drogi, bo, pewnie, niedługo wyjeżdżacie?

:papa:
dubaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dubaj » 09.07.2010 05:40

No widzisz...
rozpieściłeś "babę" która owinęła sobie Ciebie wokół paluszka.
I jeszcze "drażliwy temat", "moja Pani" :lol: - bez obrazy, ale to sugeruje, że powiększa się coraz bardziej armia Panów Tofli.

Większość kobiet jest nielogiczna i w pakowaniu się też brakuje im właśnie tej logiki. Zamiast pomyśleć co jest niezbędne ładują ile tylko można...

Takie trzeba edukować....

Najlepsza metoda: tanie linie lotnicze.
Musi spakować się w 10 kilogramów na tydzień. Niemożliwe? A jednak... moja się nauczyła.

Do Maroka poleciała z nami też koleżanka co sobie dodatkowy bagaż zakupiła. Super - można i tak.
Przez większość czasu nosiła oba bagaże razem (my po 8-9 kg, ona prawie 20) - niestety (z punktu widzenia edukacji) często jej ktoś pomagał, ale i tak często musiała sama targać dwa plecaki.

Miesiąc później do Hiszpanii bez problemu spakowała się w 10 kg.

Myślę, że dzięki temu jej przyszły mąż, nawet jak pojawią się dzieci, nie będzie miał takich problemów jak Ty.
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 09.07.2010 05:59

Ciuchy moje i mojego faceta mieszczą się w 1 torbie :> do tego w duzej kosmetyczce która jest osobno są nasze wspólne kosmetyki. Najwięcej miejsca i tak zajmuje sprżet foto-video i wszelkie karimatki sprzet do pływnaia itp ;)

Acha to ja pakuję wszystko:> inaczej byłoby 2 razy wiecej bagaży ;) bo niestety moja druga połowka nie umie upchać wszystkiego na małej powierzchni.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.07.2010 06:46

A. trzeba zmienić auto na mniejsze
lub/i
B. kłaść bagaże na przednie fotele
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 09.07.2010 06:54

dubaj napisał(a):Najlepsza metoda: tanie linie lotnicze.
Musi spakować się w 10 kilogramów na tydzień. Niemożliwe? A jednak... moja się nauczyła

Znam takie (gdzież to lusterko... :lol: ), które się w 8-10 kg pakują na wyjazd na miesiąc i dłużej (i to nie stacjonarnego leżenia, ale - do plecaka i - włóczenia z całym dobytkiem do: mieszkania, gotowania, szwendania się, focenia itp ;) ) :lol: :lol: :lol: I od razu uprzedzam - nie wyglądam na wyjeździe jak upiór, nawet mam zawsze wyjściową kieckę, sensowne do tego buty i całą baterię kosmetyków :D

A podsumowując moje "przechwalanie się" ;) :D Jak się sensownie pomyśli, to takie same i tyle samo rzeczy potrzebujesz na miesięczny wyjazd, co na 3-dniowy czy tygodniowy. Niech sobie to "Pani" przemyśli :D

Serdecznosci drogie Panie dla Was szczególnie. Im mniej masz, tym mniej musisz zapamiętać gdzie co masz :lool: No a jak się jeszcze jedzie autem, to iiillllleeeee niesamowitych rzeeeeeczy można przywieźć z podróży!!! :D
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 09.07.2010 07:09

niektóre kobiety (bez obrazy) po prostu muszą sie przebierać kilka razy dziennie.....taka ...jak to nazwać :? obsesja ...fobia.....hobby.....i dla takich pan wyjazd na wakacje staje się okazją ,aby przebierać się kilkanaście razy dziennie :lol: ........nie ważne,ze nikt ich tam nie zna i pewnie nigdy więcej nie zobaczy :lol: taki charakter.............

oczywiście w wielkich mękach tak pani się spakuje do jednej walizki ....ale są dwie opcje ....albo urlop będzie nieudany ,a pani cały czas będzie chodziła "zachmurzona"....albo i tak spowrotem przyjedzie z dodatkowym bagażem -szaleństwo zakupów :lol: :wink:
mottom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mottom » 09.07.2010 08:02

Moja żona potrafi się spakować do jednej walizki,

......

lecz ta walizka ma 105 litrów :(
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 09.07.2010 09:18

Raschey napisał(a): Wiem że temat jest nieco drażliwy.
Otóż moja Pani pakuje się od jakiegoś tygodnia. Bierze wszystko co tylko możliwe. Sztućce, garnki, talerze, całą szafę, wszystkie buty, kilo kosmetyków, mnóstwo jedzenia jednym słowem wszystkiego pod dostatkiem.
Sprawa na koniec wygląd tak że ja mam jedną walizkę a moja Pani minimum 5 i nie ma się jak zapakować.
Chciałbym się poradzić Was jak radzicie sobie z takim problemami. Bo owszem jak jadę 2 osoby to ok. Ale 4 do nawet dużego w miarę auta osobowego mają problem ze zmieszczeniem się.
Pozdro.

Fakt - temat drażliwy nieco :wink: :lol: :lol: ale tak sobie myślę, że wszystko jest możliwe - nawet zmieszczenie niemożliwej ilości rzeczy do przestrzeni bagażnika - tylko trzeba pokombinować. My właśnie zmieściliśmy rzeczy 4osobowej rodziny do trzech toreb tanich linii lotniczych. Oprócz oczywistych rzeczy zabieramy zabawki dla dzieci, sprzęt na kemping i oczywiście moje kreacje na wieczór :lol: :lol: :lol:. Jak zobaczyłam ilość rzeczy do spakowania, pomyślałam "nigdy w życiu". I tu objawia się talent mojego męża do przemyślanego sposobu pakowania :D Może to jest jakiś sposób - pomyśleć, jak to spakować:D
Żeby nie być gołosłowną - zobaczjak zrobili to Papowie :D

pozdrawiam
:D
gimlet
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gimlet » 09.07.2010 09:41

Raschey,
jeśli dobrze zrozumiałam w pięciu walizkach Twojej Pani mieszczą się poza jej kosmetykami i butami także garnki, patelnie i żywność. Czy one są do użytku wspólnego czy to jest tak, że Twoja kobieta nożem i widelcem na porcelanie, pod spodem adamaszkowy obrus, a Ty paluchami będziesz jadł?
Na nadmiar odzieży rada jest taka: zostańcie naturystami. Ja w ramach ubrań na pobyt biorę pareo razy trzy. W ciuchach jadę. I to z grubsza wystarczy.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.07.2010 10:00

gimlet napisał(a):Na nadmiar odzieży rada jest taka: zostańcie naturystami. Ja w ramach ubrań na pobyt biorę pareo razy trzy. W ciuchach jadę. I to z grubsza wystarczy.

Jakoś nie widzę Cię w czymś takim...

Obrazek

...ale kiedyś w Sopocie był Demis Russos.

:wink:
gimlet
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gimlet » 09.07.2010 10:19

Jacku,
zdziwiłbyś się.
Pozytywnie.
Raschey
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raschey » 10.07.2010 16:25

Pozdrawiam z Baski Vody, bo w końcu tu wylądowaliśmy.
Zapakowaliśmy się do sedana Mietka W211 (gdzie się podziało to 500L pojemności ?) ale bagażnik zamykałem dość długo :lol:
I jakie się w nim nagle sportowe zawieszenie zrobiło :lol:
I moja kobitka nie miała nawet gdzie nóg trzymać bo środek też cały full wypchany.
Pozdrawiamy ze słonecznej Croati :D
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 10.07.2010 18:52

Pozdro - i miłego wypoczynku.

A co do żony - to zapewne po pierwszym wyjeździe zmądrzeje - i weźmie następnym razem 20% tego co teraz :lol:
Motoschiza
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Motoschiza » 10.07.2010 21:08

Proponuję próbę spakowania się na motocyklu :D
biorąc pod uwagę zapakowanie namiotu, karimat, śpiworów i jakiegoś grubszego koca na wypadek bury :lol:
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone