Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W ile czasu i walizek pakuje się Wasza Pani ?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.07.2010 21:16

Motoschiza napisał(a):Proponuję próbę spakowania się na motocyklu :D
biorąc pod uwagę zapakowanie namiotu, karimat, śpiworów i jakiegoś grubszego koca na wypadek bury :lol:

Stanowczo się pieścisz.

Problem ten już dawno rozwiązano zarówno w Europie

Obrazek

jak i w Azji

Obrazek

natomiast wielkości motocyklowego bagażnika (i nie tylko) może pozazdrościć
niejeden posiadacz samochodu. Wręcz strach się z wami mierzyć

Obrazek
Motoschiza
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Motoschiza » 10.07.2010 23:24

ten ostatni chcę :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.07.2010 23:27

Motoschiza napisał(a):ten ostatni chcę :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Czego i ja ci życzę ... :lol:
Raschey
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raschey » 12.07.2010 17:14

pawelli napisał(a):Pozdro - i miłego wypoczynku.

A co do żony - to zapewne po pierwszym wyjeździe zmądrzeje - i weźmie następnym razem 20% tego co teraz :lol:

Oj i tu się mylisz. To jest nasz XX wspólny wyjazd i zawsze się tak pakuje.
Kiedyś była taka śmieszna sytuacja, że jak wylatywaliśmy było ok a jak wracaliśmy "się zrobiło" sporo kilo nadbagażu :lol:

A no i dzięki, wzajemnie.
atolek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 13.07.2010 14:21

TYLKO kilo kosmetyków...?

baaardzo umiarkowanie :lol:
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 14.07.2010 07:32

czytając ten wątek mam tylko jedno skojarzenie tzn. tak samo jak w wątku ile to palą nasze samochody gdzie napisałem ile wleje tyle spali, tu mogę napisać to samo ile się zmieści tyle zabiera, teraz już się wyluzowałem na początku się wkurzałem że później w połowie nie chodzi i nie potrzebnie kg wozimy, ale po kilku próbach odpuściłem szkoda nerwów przed wyjazdem :D
ANITA:)
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 15.07.2010 13:23

ja niestety musze się przyznać że mam podobny problem z upchaniem wszystkiego do walizki :oops: Jeszcze jak wyjeżdżamy sami to nie jest tak problematyczne, ale jak dochodzą dzieci to jest niemały klops, mimo tego że po każdym wyjeździe obiecuje sobie że nie bedę tyle brała bagaży.
Choć musze przyznać, że niedawno miałam wielką satysfakcje jak wyjeżdżałam z dziećmi do Egiptu wraz z ciocią która zabierała swoje wnuki. Oni mieli po jednej malutkiej walizeczce, a ja hmm na maxsa dopuszczalny limit. Nie obyło się z ich strony bez złośliwych komentarzy, ale na miejscu okazało sie że to ja miałam wszystkie potrzebne rzeczy i to z naszych piłeczek, rękawków, "dmuchańców",masek, rurek itp, odpowiednich kremów na słońce i na poparzenia cioci wnuki korzystały, nie mówiąc już o całym sprzęcie typu aparaty, laptop który w trakcie lotu i czekania na lotnisku był wybawieniem bo dzieciaki mogły choć bajki pooglądać.
No tak ale to jest coś za coś albo dźwigamy i jesteśmy spokojni że nic nam nie zbraknie, albo potem żałujemy że czegoś się tam nie wzieło.
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 15.07.2010 15:52

:D Oczywista ...oczywistosć
Kobieta zawsze zabiera najpotrzebniejsze rzeczy ilość uwarunkowana jest w zależności od potrzeb;)
Po to mężowie kupują samochody z szałem maniackim wybierają model i rozmiar aby żoneczki przekochane mogły się racjonalnie spakować Jednym słowem kupujecie Panowie za małe samochody i czyja to wina no chyba nie kobietek:) :D :D :D :D :D :D

aa tak na poważnie :D :D
Zupełnie zdrowym objawem jest każdej mamy i żony Tak przygotować rodzinę do wyjazdu aby milusińskim niczego nie zabrakło Przejaw miłości połączonej z ttoską człowiek się stara a tu tylko narzekania :evil: :evil: :evil: :D :D :D
Jak żonka nie weźmie kremiku to mąż spali sobie plecy , strzeli focha i wczasy popsute;) :roll: :roll: :D :D :D :D :D :D ewentualnie bedzie ją ciągał po sklepach z zamiarem kupna kremu a żonka ma życzenie się opalać;) Piotrek doskonałe zdjecia machin podróżnych Jaki samochód takie pakowanie;) :D :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.07.2010 17:50

Pakuję siebie i dzieciaki do 2 małych toreb podróżnych w 15 minut.
Przyzwyczaili się do tego, że wstajemy rano i czujemy, że trzeba ruszać.
- Za 30 minut przy samochodzie!
I jedziemy - nie pytają dokąd. Zatrzymujemy się, gdzie się nam spodoba.

Chorwację natomiast planuję od stycznia. To mnie trzyma w jako takiej formie psychofizycznej do lata.
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 16.07.2010 07:03

Muliness napisał(a):Jednym słowem kupujecie Panowie za małe samochody i czyja to wina no chyba nie kobietek:) :D :D :D :D :D :D

Jaki samochód takie pakowanie;)[/b] :D :D :D

z autopsji my za każdym razem kupujemy coraz większy samochód, ale to nie zmienia faktu że nawet jakby był to TIR to i tak by zapewne zabrakło miejsca -taki żarcik z rana :D
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 16.07.2010 11:23

agnieszka-bg napisał(a):Pakuję siebie i dzieciaki do 2 małych toreb podróżnych w 15 minut.
Przyzwyczaili się do tego, że wstajemy rano i czujemy, że trzeba ruszać.
- Za 30 minut przy samochodzie!
I jedziemy - nie pytają dokąd. Zatrzymujemy się, gdzie się nam spodoba.

Chorwację natomiast planuję od stycznia. To mnie trzyma w jako takiej formie psychofizycznej do lata.

wiesz jak w 15 minut to się pakuje na działkę, ale do CRO nie wierze, to jest po prostu niemożliwe nawet w godzinę
no chyba, że wszystko leży uszykowane i ten czas to tylko wkładanie do walizek czy toreb ;)
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 16.07.2010 13:18

atolek napisał(a):TYLKO kilo kosmetyków...?

baaardzo umiarkowanie :lol:

Koleżanka kiedyś z wakacji przywiozła sobie ponad litr wód toaletowych i perfumowanych.. :lol: Nie żartuję! :D
Oczywiście przez rok prawie wszystko zużyła :lol:
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 16.07.2010 13:36

A... i jeszcze mi się coś przypomniało :D

Ta sama koleżanka przyjechała kiedyś do mnie na weekend (tzn. tylko na sobotę i niedzielę - miała zjazd na zaocznych), otwieram jej drzwi i patrzę, a ona ledwo ciągnie jedną ogromną walizę na kółkach (taką meega dużą - wysokość do bioder) i drugą mniejszą, podręczną, też na kółkach :D
Do tego oczywiście torba - worek na ramieniu :wink:
Bardzo mnie to rozbawiło, więc się pytam - po co jej tyle bagażu zaledwie na półtora dnia? A ona mi na to, całkiem poważnie, że przecież ona jest kobietą i nie wie, w co będzie miała się ochotę jutro rano ubrać...
:D
Myślałam, że padnę! :lol:

Co do pakowania, to czynność, której nienawidzę!
W miarę szybko i sprawnie upycham same letnie rzeczy do torby + bluza i para dżinsów :P
Oczywiście już na miesiąc przed wyjazdem sporządzam listę rzeczy, które musimy zabrać (typu nóż, kubki, szczoteczki do zębów...) i przed wyjściem z domu sprawdzam czy wszystko mamy :)

Niestety moja połówka z takich, co to uczuleni na wszelkie kosmetyczno-ubraniowe pakowanie "bab", zawsze uważa, że wszystkiego za dużo nabrałam, i zwykle mnie pogadnia. Takim więc oto sposobem w ubiegłym roku nie zabraliśmy do Cro połowy potrzebnych rzeczy kuchennych jak choćby nóż oraz butów do wody :twisted:
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 16.07.2010 17:30

barti75 napisał(a):to nie zmienia faktu że nawet jakby był to TIR to i tak by zapewne zabrakło miejsca -taki żarcik z rana :D

:D :D :D :D
Wiem wiem Panowie najchętniej spakowaliby nas w torbę z Biedronki:)
Nie da się i nie da sie spakowac w 15 minut ;)
To jest dla mnie fajna zabawa kompletnie nie zwracam uwagi na jęki mężusia;)
Daję mu batryjki do ładowania żeby sie nie plątał i całą rodzinę pakuję ja;)
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 16.07.2010 17:34

monia85 napisał(a):Ta sama koleżanka przyjechała kiedyś do mnie na weekend (tzn. tylko na sobotę i niedzielę - miała zjazd na zaocznych), otwieram jej drzwi i patrzę, a ona ledwo ciągnie jedną ogromną walizę na kółkach (taką meega dużą - wysokość do bioder) i drugą mniejszą, podręczną, też na kółkach :D

Hahaha no to koleżanka pojechała po bandzie hahahha
To jest przypadek kuriozalny hehehhe Popadła w skrajności;)

eee polub pakowanie to sama przyjemnosć i spalanie negatywnych emocji hahah Jak się waliza nie chce dopiąć można się wyżyc heheheh
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

W ile czasu i walizek pakuje się Wasza Pani ? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone