Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Vrsi Mulo

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rescue
Podróżnik
elooo

Postnapisał(a) rescue » 11.07.2009 11:15

Pytanie czy jedziesz sam czy z dzieckiem?
Ale i tak poecam miejscowość Zaton. Jest tam duży kompleks campingowy z niezliczoną ilością atrakcji (takie miasto w mieście) baseny, sklepy restauracje itp.
Ja będe w Mulo 24.07-8.08:)
Pozdro!
jackuc
Cromaniak

Postnapisał(a) jackuc » 13.07.2009 07:09

Nasza "dzidzia" ma 16 lat i jest większa ode mnie :lol:
No to w takim razie się tam na pewno wybierzemy !
jackuc
Cromaniak

Postnapisał(a) jackuc » 13.07.2009 12:06

kulka53 napisał(a):PAG - koniecznie :!:

Kulka jeszcze co do Pagu z prośbą o poradę :lol:
wyczaiłem tam rezerwat ornitologiczny Veliko Blato -
http://deserek.cba.pl/hrvatska/20.html

Warto tam podjechać ? Dnia mi nie starczy na zwiedzenie wyspy
Kusi mnie sam jej koniec, ale to kawał drogi :wink:
Gdzie na 100% na Pagu zajrzeć ?
kulka53
Weteran

Postnapisał(a) kulka53 » 13.07.2009 12:31

Jak dla mnie PAG to głównie plaże, przepiękne widoki i krajobrazy. Samego zwiedzania w sensie zabytków za wiele tam nie ma, jedynie miasto PAG.

Zatem, okolice mostu, podjedź w dół do ruin, to świetny punkt widokowy ale głównie po południu i wieczorem. Potem miasto PAG, zwiedzenie nie powinno zając więcej jak 2 godzinki z pewnością. Ponad miastem - kolejny niezwykły punkt widokowy przy drodze, też po południu lepiej się zatrzymać. Co do rezerwatu, mnie ptaki nie interesują zbytnio, ale jak sam widzisz - widoki piękne........... Też pięknie jest przy przystani promowej i w okolicach Metajny. Novalję i Starą Novalję spokojnie sobie odpuść, tam nic ciekawego nie ma. A co do końca półwyspu, prawda, daleko, ale wg mnie warto podjechać, głównie dla obejrzenia niezwykłych okazów starych drzew oliwnych i malutkiego miasteczka LUN.

Zobacz moje zdjęcia z czerwca, nie tak piękne jak "deserka", ale może Cię to dodatkowo przekona że warto :)

No i polecałbym wędrówkę na najwyższy szczyt Pagu - Sv Vid, ale nie wiem czy to lubisz, poza tym w upał to z pewnością może być męczące :roll: a nie powinno zająć więcej niż 3 godzinki tam i z powrotem ....... Trasy są 3, ja szedłem z Kolan bo najbliżej (w sensie wysokości.......) , najładniej z Bosany :D
jackuc
Cromaniak

Postnapisał(a) jackuc » 13.07.2009 16:31

Dzięki bardzo !!!
jackuc
Cromaniak

Postnapisał(a) jackuc » 15.08.2009 19:53

Właśnie wróciliśmy z Vrsi :( :( :(
Bylo cudownie tylk za krótko jak zawsze :cry: :cry: :cry:
Jak ktoś ma pytania zapraszam
111mirek
Odkrywca

Postnapisał(a) 111mirek » 01.03.2011 21:31

Witam
Odświeżę temat Vrsi Mulo. Bardzo proszę o informację na temat Waszego pobytu w tej miejscowosci. Plaża, apartamenty, ceny itd. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
PiotrekS
Croentuzjasta

Postnapisał(a) PiotrekS » 02.03.2011 00:14

Może to coś pomoże
forum/viewtopic.php?t=31167
Od 19-08-2010 do 30-08 płaciłem 30 EUR za apartament 4 osobowy bez klimy przy ul. Put Brista. W okolicy apartamenty były w cenach do 45 EUR. W Mule pewnie nieco droższe zależnie od standardu.
jackuc
Cromaniak

Postnapisał(a) jackuc » 02.03.2011 08:23

Witam
powiem tak, plaża jest fajna, ale dla osób z małymi dziećmi , drobny żwirek itp natomiast jak ktoś chce popływać i ponurkować to należy wybrac się gdzie indziej. Są super miejsca do pływania i nurkowania, ale trzeba dojechać samochodem. Ruch niewielki, spokojna okolica kilka restauracyjek, polecam Nin, przepiekny, ale powtarzam woda jest taka sobie...często zamulona

Odkryliśmy super miejsca np taki przesmyk pomiędzy wysepkami gdzie widac w oddali most paski. Piękne miejsce. Natomiast w VRSI woda jest po prosu mało przejrzysta wręcz czasem zamulona i jest dosyć płytko...

Mieszkaliśmy w apartamencie polecanym na forum dosłownie 20 metrów od plaży po płaskim :-)

http://www.apartmani-hrvatska.com/osobn ... ktID=11491

Warunki naprawdę w porządku
Tel +385915474937
+385915287389

Pani mówi nieźle po angielsku

Jakby co pytaj

Pozdrawiam
111mirek
Odkrywca

Postnapisał(a) 111mirek » 02.03.2011 11:43

Bardzo dziękuję za wszelkie informacje. Kominy mnie trochę odstraszają, ale lubię za to płytkie morze i zamulone plaże:) Wybieramy się w 3 osoby dorosłe z 4 letnią panienką na początku lipca. Miało być Pakostane, ale potrzebujemy przestrzeni. Ile nas może kosztowac apartament, w domu, w którym mieszkał "jackuc"? To jest dom w poblizu lasu? Po jego pobycie gospodarze ogłaszją się, że posługują się językiem polskim... Nauka nie idzie w las ...
Co ciekawego można zobaczyć i zwiedzić w okolicy Vrsi Mulo? W ubiegłym roku byliśmy w Mandre, czyli niezbyt daleko.
111mirek
Odkrywca

Postnapisał(a) 111mirek » 02.03.2011 11:46

Mam dostęp do planu Vrsi Mulo, ale bez nazw ulic. Czy ktoś z szanownych forumowiczów posiada dokładniejszy plan? Od jutra wysyłam maile z zapytaniem o apartamenty, bo mam kilka namiarów.
Pozdrawiam
jackuc
Cromaniak

Postnapisał(a) jackuc » 02.03.2011 12:27

Ale do Vrsi Mulo żaden plan nie jest potrzebny .... 8)
jackuc
Cromaniak

Postnapisał(a) jackuc » 02.03.2011 12:31

111mirek napisał(a):Bardzo dziękuję za wszelkie informacje. Kominy mnie trochę odstraszają, ale lubię za to płytkie morze i zamulone plaże:) Wybieramy się w 3 osoby dorosłe z 4 letnią panienką na początku lipca. Miało być Pakostane, ale potrzebujemy przestrzeni. Ile nas może kosztowac apartament, w domu, w którym mieszkał "jackuc"? To jest dom w poblizu lasu? Po jego pobycie gospodarze ogłaszją się, że posługują się językiem polskim... Nauka nie idzie w las ...
Co ciekawego można zobaczyć i zwiedzić w okolicy Vrsi Mulo? W ubiegłym roku byliśmy w Mandre, czyli niezbyt daleko.

Kominy znaczy się głęboko ? Ale przecież to słona woda to ciężko iść na dno 8)
Apartament nie pamiętam ile kosztował szczerze powiem. Szukam zazwyczaj tak jak mi się podoba a nie żyłuję i mieszkam w norze. Jadę w końcu na wakacje :lol:
Gospodarze bardzo w porządku, jest czysto i zadbane i oni też tego oczekują od wczasowiczów, czyli ma być zgodnie z wywieszonym regulaminem :lol:
Gospodarz sam mi zaproponował zwiedzanie półwyspu i zawiózł mnie w miejsca gdzie sam bym nie trafił.

Jak spojrzysz na mapę i patrząc na zatokę Nin jest na dole Vrsi Mulo na górze to dom jest usytuowany prawie na końcu miejscowości z lewej strony, jakby w stronę Pagu i tam się zaczynają lasy.
Dom jest nad samą wodą , nosiłem żonce kawkę w kubku z domu na plażę
Plaże są w porządku tylko woda średnia bo to jest w gruncie rzeczy zatoka a nie otwarte morze

Przestrzeń jest, blisko las i polecam wybranie się nad ten przesmyk, ale to już samochodem , zobaczysz w googlach na mapie
Rewelka po jednej stronie coś jak rzeczka a obok otwarte morze (zapodałem fotki w powyższym linku)

Z ciekawych rzeczy to:
- Nin bliziutko można i na piechotę dookoła zatoki i pomimo, że malutki to uroczy , po prostu bosko, wieczorem rewelka

- oczywiście Zadar, sporawe miasto z fajną promenadą, zabytkami itp. My zrobiliśmy jeszcze objazd okolicy itp

- wycieczka na Pag. To polecam OBOWIĄZKOWO !!! Może uda Wam się dojechać na sam koniec - Maslinka to opisywała kiedyś, ale to już sporo km bo Pag to chyba najdłuższa wyspa w Chorwacji

Acha jest jeszcze spory kompleks z basenami i disco w Zatonie czy jakoś tak, ale tam jest sajgon już także szybko sie ewakuoowaliśmy. Po drodze do Zadaru wizytowka Ninu tj zameczek na skałce. Również w fotkach
W Ninie można zapodać sobie kąpiel błotną na plaży podobno coś leczy, ale nie wiem co (na fotce strzeliłem fotę z partyzanta gościowi, mam nadzieję, że się nie pogniewa)

Pytaj jakby co. Generalnie Vrsi spokój cisza i tyle.
Zdjęcia konkretniw wymieszane
Ale zapodałem okolice domu, wspomniany przesmyk, Nin, Zadra, Pag wodę w Vrsi, itp
Jak któreś konkretnie Cię zainteresuje pytaj
Wrzuciłem 99 fotek
http://www.speedyshare.com/files/271641 ... a_2009.zip

Ew podaj maila to Ci wyślę pomniejszone
111mirek
Odkrywca

Postnapisał(a) 111mirek » 02.03.2011 21:00

Obejrzałem z uwagą wszystkie zdjęcia. Baaardzo ładne krajobrazy i kolory. Już bym chciał jechać. Woda jak w Morzu Czarnym. Czarne błoto też bardzo podobne do tego z wybrzeża M.Cz. Brak delfinów:) Księżycowe krajobrazy to chyba z okolicy wyspy Pag. Cerkiew św. Donata w Zadarze też rozpoznaję. Beton przy wodzie to chyba Nin? Nie jestem wymagający - po pobycie w Mandre wystarczy mi 2 metry plaży i reszta wody. Słonej, bo w słodkiej się nie utrzymam.
Dzięki za wszelkie informacje, jak mi coś przyjdzie do głowy to nie omieszkam ogłosić.
jackuc
Cromaniak

Postnapisał(a) jackuc » 03.03.2011 09:10

Ja też bym już chciał jechać, ale jeszcze nie wiem jak będzie w tym roku

Tak księżycowo to na Pagu, warto pojechać
Woda jak na morzu Czarnym to pewnie w tych przesmykach
W Vrsi jest raczej jak w jeziorze, kolor nie za ciekawy jak na Chorwację
Beton przy wodzie, albo Zadar bo tam jest taka fajna promenada albo Nin
Nin jest super

Zobacz poniżej. Przez ten przesmyk można sobie przejśc na piechotkę na tą wysepkę, ale ona jest łysa całkowicie, w storne pagu jest podwodna pustynia i potem zaczynają się polany jeżowców a morze jest bardzo groźne...

http://img194.imageshack.us/f/vrsij.jpg/
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone