111mirek napisał(a):Bardzo dziękuję za wszelkie informacje. Kominy mnie trochę odstraszają, ale lubię za to płytkie morze i zamulone plaże:) Wybieramy się w 3 osoby dorosłe z 4 letnią panienką na początku lipca. Miało być Pakostane, ale potrzebujemy przestrzeni. Ile nas może kosztowac apartament, w domu, w którym mieszkał "jackuc"? To jest dom w poblizu lasu? Po jego pobycie gospodarze ogłaszją się, że posługują się językiem polskim... Nauka nie idzie w las ...
Co ciekawego można zobaczyć i zwiedzić w okolicy Vrsi Mulo? W ubiegłym roku byliśmy w Mandre, czyli niezbyt daleko.
Kominy znaczy się głęboko ? Ale przecież to słona woda to ciężko iść na dno
Apartament nie pamiętam ile kosztował szczerze powiem. Szukam zazwyczaj tak jak mi się podoba a nie żyłuję i mieszkam w norze. Jadę w końcu na wakacje
Gospodarze bardzo w porządku, jest czysto i zadbane i oni też tego oczekują od wczasowiczów, czyli ma być zgodnie z wywieszonym regulaminem
Gospodarz sam mi zaproponował zwiedzanie półwyspu i zawiózł mnie w miejsca gdzie sam bym nie trafił.
Jak spojrzysz na mapę i patrząc na zatokę Nin jest na dole Vrsi Mulo na górze to dom jest usytuowany prawie na końcu miejscowości z lewej strony, jakby w stronę Pagu i tam się zaczynają lasy.
Dom jest nad samą wodą , nosiłem żonce kawkę w kubku z domu na plażę
Plaże są w porządku tylko woda średnia bo to jest w gruncie rzeczy zatoka a nie otwarte morze
Przestrzeń jest, blisko las i polecam wybranie się nad ten przesmyk, ale to już samochodem , zobaczysz w googlach na mapie
Rewelka po jednej stronie coś jak rzeczka a obok otwarte morze (zapodałem fotki w powyższym linku)
Z ciekawych rzeczy to:
- Nin bliziutko można i na piechotę dookoła zatoki i pomimo, że malutki to uroczy , po prostu bosko, wieczorem rewelka
- oczywiście Zadar, sporawe miasto z fajną promenadą, zabytkami itp. My zrobiliśmy jeszcze objazd okolicy itp
- wycieczka na Pag. To polecam OBOWIĄZKOWO !!! Może uda Wam się dojechać na sam koniec - Maslinka to opisywała kiedyś, ale to już sporo km bo Pag to chyba najdłuższa wyspa w Chorwacji
Acha jest jeszcze spory kompleks z basenami i disco w Zatonie czy jakoś tak, ale tam jest sajgon już także szybko sie ewakuoowaliśmy. Po drodze do Zadaru wizytowka Ninu tj zameczek na skałce. Również w fotkach
W Ninie można zapodać sobie kąpiel błotną na plaży podobno coś leczy, ale nie wiem co (na fotce strzeliłem fotę z partyzanta gościowi, mam nadzieję, że się nie pogniewa)
Pytaj jakby co. Generalnie Vrsi spokój cisza i tyle.
Zdjęcia konkretniw wymieszane
Ale zapodałem okolice domu, wspomniany przesmyk, Nin, Zadra, Pag wodę w Vrsi, itp
Jak któreś konkretnie Cię zainteresuje pytaj
Wrzuciłem 99 fotek
http://www.speedyshare.com/files/271641 ... a_2009.zip
Ew podaj maila to Ci wyślę pomniejszone