Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Vrsi Mulo

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rescue
Podróżnik
Vrsi Mulo

Nieprzeczytany postnapisał(a) rescue » 25.05.2009 09:48

Witam!
W tamtym roku byłem w miejscowości Vrsi Mulo. W tym roku jadę tam ponownie. Jeśli ktoś ma pytania proszę pisać. Postaram sie odpowiedzieć Chętnie pomogę - jechałem z Wrocławia więc w sprawie trasy od tej strony Polski też pomogę. :):):)
laura.ewa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) laura.ewa » 11.06.2009 19:32

Witam,
w zeszłym roku byłam w miejscowości Privlaka niedaleko Nina, w tym roku chciałabym pojechać właśnie w tamte okolice.
Czy możesz podać jakieś propozycje zakwaterowania we Vrsi Mulo? Jak głębokie jest morze przy brzegu (z pływaniem u mnie cieniutko :D)?
Pozdrawiam ;)
Mazur
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mazur » 11.06.2009 21:46

W zeszłym roku w lipcu byliśmy w tym domu http://www.apartmani-hrvatska.com/osobnaen.asp?BR=5999, pierwsze pietro.
Ceny 60-65 Euro. Bardzo dobre warunki. Bardzo spokojnie i bliziutko plaży. Plażyczka skromna, ale czysta i płytka, trochę na prawo od tej z fotografii. Najważniejsze, iż w każedej chwili można było skoczyć do apartamentu i zaraz wrócić. Dzieci miały dużo swobody
Świeżonawieziony żwirek trochę drapał, ale może po roku woda go otoczyła.
Po tygodniu byliśmy w Baśce Voda i porównując plaże muszę uczciwie przyznać, że na riwierze plaże są o niebo lepsze.
We Vrsi woda nie jest tak krystalicznie przejrzysta (ale nie jest brudna) bo to płytka zatoka koło Ninu. Z drugiej strony są słynne piaszczyste i błotne plaże Ninu.
Same Vrsi to gminna wioska z kościółkiem, Mulo to jej kolonia nad morzem żyjąca z turystów. 2-3 sklepy, niedaleko restauracja.
Spokojnie, cicho, moim zdaniem lepszy wypoczynek niż na riwierze, gdzie kwatery mieliśmy w odległosci kilometra od morza.
Adam66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam66 » 12.06.2009 14:43

http://www.apartmani-paveli.com/hr/apartman.html
http://www.in-kroatien-erholung.com/info.htm
http://www.placesincroatia.com/dorana/index.html
Byłem w Vrsi trzy lata temu i polecam na wypoczynek z małymi dziećmi.
Cicho i spokojnie. Morze płytkie, niestety nie bardzo przejrzyste.
Gorąco polecam także Grill Antonio .
Udanych wakacji
laura.ewa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) laura.ewa » 13.06.2009 17:31

dzięki piękne za informacje :D :D :D
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 18.06.2009 19:53

Witam
jadę do domu rekomendowanego przez Mazura w sierpniu :lol:

Mazur warto ten ostatni kawałek jechać "starą" drogą z Senj?
Możesz coś więcej napisać o Mulo ?

Ja na pewno mam w planach zwiedzenie Ninu, Zadaru, Vir, może skoczę na Pag
Szukałem miejsc w Nin ale większośc pobukowana i daleko tam do plaży

Dzięki serdczne
Mazur
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mazur » 18.06.2009 21:11

Jechałem autostradą, zjazd jak na Pag. W zeszłym roku były korki przed tunelami, w tym będzie dużo szybciej. Co do Jadranki to nią jechałem tylko na Riwierze Makarskiej. Widoki piękne, ale podróż jest wolna - dużo zakrętów - problemy z wyprzedzaniem.
Co do Vrsi Mulo to jest miejsce do spokojnego odpoczynku. Atrakcje są w niedalekim Ninie, czy też w kompleksie turystycznym w Zatonie.
Byliśmy w 5 rodzin w jednym domu (21 osób) dlatego się tam nie nudziliśmy. Poszukujac w internecie kwater był to chyba jedyny dom w całej Chorwacji (jaki znaleźliśmy i były jeszcze w nim miejsca), gdzie się mogliśmy pomieścić w niezłych warunkach (po dwie sypialnie) , nie rozbijając rodzin. A najważniejsza była odległość od morza.
Mulo to jedna promenada i równoległa do niej ulica, mniej więcej od kwatery w której byliśmy ( jeden z ostatnich najnowszych domów) w kierunku Ninu. Centrum Vrsi ok. kilometra od morza - wieś gminna z kościółkiem i pocztą.
Byliśmy też w Zadarze. Miasto (starówka) piękne, ale dojazd do centrum (mimo, że blisko) i zwiedzanie męczace szczególnie z małymi dziećmi.
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 19.06.2009 07:48

Dzięki serdeczne. Czemu w tym roku będzie szybciej przed tunelami ?

Chyba zatem tą starą trasę odpuszczę, zobaczę jeszcze, może w drodze powrotnej ten kawałek pociągnę.
Do Ninu i w okolicę na pewno się wybierzemy. Mam prawie dorosłą córkę więc na piechotę da radę pewnie :D
Do Zadaru skoczymy ale pewnie samochód się zostawi na przedmieściu
Dzięki jakby co to pisz jeszcze :lol:
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 19.06.2009 07:55

jackuc napisał(a):Czemu w tym roku będzie szybciej przed tunelami ?

Bo są już otwarte obie nitki tunelu Sv Rok.

Odcinek Jadranki Senj - Starigrad Paklenica tak jak napisał Mazur, kręta i problemy z wyprzedzaniem. Jednak wydaje mi się że ruch na tym odcinku jest nieco mniejszy niż dalej, np na riwierze Makarskiej. Przejechać warto moim zdaniem

A co do Zadaru, nie musisz zostawiać auta na przedmieściach, są bezpłatne miejsca do zaparkowania bardzo blisko Starówki, po drugiej stronie zatoki.
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 08.07.2009 21:25

Witam
rety jeszcze trzy tygodnie do wyjazdu, nie mogę się doczekać :x
Chociaż z drugiej strony pociesza mnie fakt, że jak większość wróci to ja pojadę :twisted: Ponadto koledzy teraz w Chorwacji mieli średnio z pogodą 8)
Czytam forum i planuje różne wypady z Mulo:

Oto co wymyśliłem poza oczywiście leżeniem bykiem j...mi do góry na plaży:

1. Nin - planuję oprócz zwiedzenia miasta również poznanie tych dziwnych plaż, i mierzei

2. Zadar za dnia i może wieczorkiem któregoś dnia

3. Statek na Kornati - zdania podzielone czy warto... najlepiej z Zadaru ?

4. Wyjazd za Zadar - nie wiem czy jest sens ? przez Sukosan , Sveti Filip mniej więcej do Pakostane - przejechać i zobaczyć okolice

5. Może Sibenik ale nie wiem jeszcze czy damy radę

6. Zauroczyły mnie zdjęcia Pagu http://deserek.cba.pl/hrvatska/index.html więc na pewno przejedziemy się co najmniej do miasta Pag

7. Nie wiem czy jest sens się wybierać na Vir ?

No i to chyba tyle, zaraz trzeba będzie wracać. jak to widzicie ?

pozdrawiam serdecznie
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 09.07.2009 04:32

Wg mnie, wszystko ma sens, pojedziesz, zobaczysz na własne oczy, wyrobisz sobie własne zdanie.
Jeżeli mogę to pkt 4 nie do konca mi się podoba, będziesz jechał do Szybenika, (bo to na pewno warto i nie zastanawiaj się tylko jedź) to i okolice Pakostane zobaczysz......
Skręć gdzieś tam w okolicy w lewo jak już pojedziesz i podjedź nad Vransko Jezero, nie wiem jak będzie w sezonie ale przed nim było tam spokojnie i sielankowo, a woda dużo cieplejsza niż w morzu :roll: , początkiem czerwca miało to niebagatelne znaczenie :D

PAG - koniecznie :!:

Możesz sobie zrobić jeszcze taką wycieczkę : jedziesz do Biogradu, wsiadasz na prom, płyniesz do Tkonu, powoli przejeżdzasz przez obie, połączone mostem wyspy Ugljan i Pasman podziwiając okolice, a i na zalegnięcie na miłej plaży na pewno będzie czas, wieczorkiem wracasz z Preko do Zadaru...... i masz miasto wieczorową porą :D

PZDR
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.07.2009 06:55

Myślisz o Sibeniku a o Plitvickich nie?
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 09.07.2009 19:51

W Plitvickich byliśmy w zeszłym roku :-)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.07.2009 20:48

A to przepraszam kolegę...
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 10.07.2009 13:29

Ależ nie ma sprawy :-)
Nie wiem czy mi starczy czasu na wszystkie wyprawy więc wolę zrezygnować z tych niepewnych (cały czas się waham nad Kornati) bo ja raczej należę do tych stacjonarnych bardziej i swoje muszę wyleżeć a właściwie wypływać :lol:
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone