Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Apartamenty Mira-Nin-kto był/widział??

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
donciaw
Plażowicz
Apartamenty Mira-Nin-kto był/widział??

Nieprzeczytany postnapisał(a) donciaw » 25.02.2011 10:26

Witam serdecznie, piszę po raz pierwszy, po raz pierwszy też planuję wakacje w Chorwacji.
Po przekopaniu całego forum (nie jednego zresztą) zdecydowałam się na Nin-na pierwszy raz to chyba dobry wybór?? Wybieramy się w dwie rodziny, z dziećmi w wieku przedszkolno-wczesnoszkolnym, chcemy trochę poplażować, ale przede wszystkim pozwiedzać co się da-nie jesteśmy typami "leżącymi":) Więc chyba Nin jest dobrą bazą wypadową?
Ale do rzeczy-znalazłam w necie apartamenty Mira na ulicy Ciglarskiej we wschodniej części miasta. Czy ktoś mógłby coś powiedzieć na temat tego miejsca, czy chociażby tej okolicy Ninu? Trochę się boję rezerwować tak " w ciemno" chociaż na zdjęciach i w opisie prezentuje się nieźle :)
Pozdrawiam
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 25.02.2011 22:44

Mieszkałem w tej okolicy Ninu na ul. Jakova w Willi Marija.
Bardzo spokojne miejsce, najbliższa plaża piaskowa taka sobie, trochę zaniedbana.

Do słynnej płytkiej plaży w Ninie trzeba przejść około 2-3 km. Nie da się tam dotrzeć brzegiem morza bo drogę przegradza ujście małej rzeczki. Trzeba się cofnąć w głąb lądu do mostu.

Jeżeli zależy Wam na tej płytkiej plaży i bliskości starego miasta to lepiej szukać noclegu w okolicy ul. Primorskiej - Gradovej.
PiotrekS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PiotrekS » 26.02.2011 13:18

W ubieglym roku bylem przy ul. Put Brista, która odchodzi od Ciglarskiej. Jest to spokojne miejsce plaża z drobnych kamyków, a przy brzegu sporo odpadów z cegielni. Dobre jest to, że można być w cieniu na plaży. Co do zaniedbania to fakt nie ma luksusu, ale też nie jest syfiasto. Knajpki w Ninie lub Vrsi pizzeria jakieś 600 m, a trochę dalej sklepy i knajpki nad wodą.
To jest ul. Ciglarska
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Tu widok plaży od strony Ninu
Plaża prawiena wylocie Ciglarskiej
Panoramka w lewo Nin w prawo Vrsi
donciaw
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) donciaw » 27.02.2011 07:19

Dziękuję bardzo za szybkie i wyczerpujące odpowiedzi :)
No to mam jeszcze pytanie, co sądzicie o Vrsi i tej lokalizacji (znowu na zdjęciach wszystko jest super):
Dzięki
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 27.02.2011 20:42

Apartamentu nie znam ale na tej plaży byłem.
Mała kamienista plaża położona na końcu Vrsi. Generalnie w samej miejscowości dominują "plaże" betonowe. Sklepy, pizzerie, restauracje to wszystko jest na miejscu.

My byliśmy tam w czerwcu w czasie pogorszenia pogody i nie było tam dużo ludzi. Naszym zdaniem nic specjalnego.
Poprosiłem żonę o wspólną ocenę tego miejsca w skali od 1 do 10.
Nasza ocena 5.
PiotrekS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PiotrekS » 27.02.2011 22:10

Tak jak powyżej apartamentu nie znam. Plaża tam jest wąziutka przy niej deptak
za nim ulica i apartamenty. Przy jednej z uliczek spora tłocznia smacznej oliwy. W sklepie przy plaży arbuzy po 3 kn (sierpień 2010). Od poprzedniego miejsca to ok 30 minut spaceru, cienki komin za rózową panną to ul. Ciglarska
Mnie bardziej pasowała Ciglarska bo spokojniej. W Mule większa cywilizacja.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje