Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Villa Porat w Pisaku

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tika
Croentuzjasta
Villa Porat w Pisaku

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tika » 06.01.2008 15:02

Czy ktoś może był w tym apartamencie.Jest tyle informacji na temat samego Pisaka, lecz ani słowa o Villi Porat.Pozdrawiam.
Tika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tika » 13.01.2008 14:51

Ten apartament znajduje się przy porcie obok niego jest Konoba Porat tych samych właścicieli.Może ktoś tam się stołował ? Interesuje mnie opinia o właścicielach i cenach w ich resauracji.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.01.2008 16:37

Tika napisał(a):Ten apartament znajduje się przy porcie obok niego jest Konoba Porat tych samych właścicieli.Może ktoś tam się stołował ? Interesuje mnie opinia o właścicielach i cenach w ich resauracji.

Moje doświadczenia z licznych pobytów i w różnorodnych miejscach potwierdzają, że w Cro ceny w prawie wszystkich sa podobne. I nie ma tutaj znaczenia, czy jest to starówka w Dubrovniku czy konoba w jakiejś dziurze.
70 kun za porcje muli. Tu cz tam, bez znaczenia.
Taki kraj... :wink:
Tika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tika » 13.01.2008 22:21

Bardziej interesowałaby mnie opinia o lokalu jako miejsce a szczególnie o jego właścicielach.Ponieważ wybieram się w tym roku do przyległego apartamentu należącego do tych samych właścicieli.
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 15.01.2008 08:43

A i owszem, byliśmy, stołowaliśmy się (rok 2005). Jako knajpka - może być. Niższe ceny niż w sąsiedniej restauracji. Smaczna pizza, obfite i całkiem smaczne spaghetti. Siedzisz i słuchasz szumu fal na poniżej położonej plaży. Brzydki, usypany z głazów i gliny cypel (jedynym atutem były ... skamieniałe, sporych rozmarów muszle i koralowce). No i można oglądać cudne zachody słońca z dzwonnicą w roli głównej.

Jeśli miałabym wybierać, na pewno nie zdecydowałabym się na mieszkanie w tak bliskim sąsiedztwi lokalu. No chyba, że komuś nie przeszkadza ciągły aromat potraw i zapach dymu papierosowego.
Tika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tika » 15.01.2008 19:28

mama_Kapiszonka napisał(a):A i owszem, byliśmy, stołowaliśmy się (rok 2005). Jako knajpka - może być. Niższe ceny niż w sąsiedniej restauracji. Smaczna pizza, obfite i całkiem smaczne spaghetti. Siedzisz i słuchasz szumu fal na poniżej położonej plaży. Brzydki, usypany z głazów i gliny cypel (jedynym atutem były ... skamieniałe, sporych rozmarów muszle i koralowce). No i można oglądać cudne zachody słońca z dzwonnicą w roli głównej.

Jeśli miałabym wybierać, na pewno nie zdecydowałabym się na mieszkanie w tak bliskim sąsiedztwi lokalu. No chyba, że komuś nie przeszkadza ciągły aromat potraw i zapach dymu papierosowego.

Jak usytuowana jest konoba w stosunku do Villi , czy znajduje się obok nie czy za , bardzo proszę o info my chyba będziemy musieli się na nią zdecydowac ponieważ jedziemy w cztery rodziny z małymi dziecmi, częśc bez klimy i nie chcemy jechac w ciemno a chcemy mieszkac w jednym domu. Czy mogę liczyc na jakieś fotki z tego miejsca. :lol:
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 17.01.2008 09:49

NIestety nie mam fotek. Patrzę tylko na galeryjkę na ich stronce www. Knajpka usytuowana jest dokładnie w narożnej kamieniczce. W której są Wasze apartamenty - tego nie wiem.
Spytajcie dokładnie...

Jak na miejsce pobytu z małymi dziećmi...dość strome było zejście z tego usypanego cypelka na plażę. Ale na pewno za to bliziutko - a to duży plus.

Blisko sklep (w porównaniu z naszą willą pisak - przedostatnim domu w miejscowości ;-)).

Poszukaj tu na forum, bo Flowercia gdzieś chwaliła swój apartament w Pisaku oraz Krystof, który mieszkał w app. Djerek...o ile dobrze pamiętam. Może tam Wam się uda też znaleźć wystarczająco dużo pokoi dla całej grupy.
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 17.01.2008 19:38

mama_Kapiszonka napisał(a):NIestety nie mam fotek. Patrzę tylko na galeryjkę na ich stronce www. Knajpka usytuowana jest dokładnie w narożnej kamieniczce. W której są Wasze apartamenty - tego nie wiem.
Spytajcie dokładnie...

Jak na miejsce pobytu z małymi dziećmi...dość strome było zejście z tego usypanego cypelka na plażę. Ale na pewno za to bliziutko - a to duży plus.

Blisko sklep (w porównaniu z naszą willą pisak - przedostatnim domu w miejscowości ;-)).

Poszukaj tu na forum, bo Flowercia gdzieś chwaliła swój apartament w Pisaku oraz Krystof, który mieszkał w app. Djerek...o ile dobrze pamiętam. Może tam Wam się uda też znaleźć wystarczająco dużo pokoi dla całej grupy.

Co do apartamentu Djerek to app. jest faktycznie ok, natomiast trudności może sprawić dojście z małymi dziećmi do plaży. Mielibyście do pokonania ponad 160 stromych schodów. :wink:
Tika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tika » 17.01.2008 20:07

Nie wiem czy udało mi się dobrze wkleic fotkę. :oops:

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Czy ten żółty parasol obok "naszej" willi stoi przy wejściu do restauracji :?:
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 17.01.2008 21:31

Tika napisał(a):Nie wiem czy udało mi się dobrze wkleic fotkę. :oops:

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Czy ten żółty parasol obok "naszej" willi stoi przy wejściu do restauracji :?:

Wydaje mi się że na 99% tak. :wink:
Tika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tika » 18.01.2008 23:23

[quote="mama_Kapiszonka"][color=darkred]NIestety nie mam fotek. Patrzę tylko na galeryjkę na ich stronce www. Knajpka usytuowana jest dokładnie w narożnej kamieniczce. W której są Wasze apartamenty - tego nie wiem.
Spytajcie dokładnie...]
Nasz apartament mieści się właśnie w tej narożnej kamienicy -taras na parterze będzie "nasz" na przełomie czerwca i lipca. :)
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 22.01.2008 13:53

Tika czyli te dwa pod łukami (widoczne na pierwszym zdjeciu w galeryjce)?
One są dokładnie nad restauracją (stamtąd wychodzą kelnerzy z jedzonkiem, a więc dalej jest kuchnia, tam też kupuje się lody kulkowe...kuglowe ;-) ). Z pewnością wszędzie będziecie mieć blisko, nie to co nasze godzinne spacery do sklepiku :-)

Życzę udanego wypoczynku.
Tika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tika » 27.01.2008 17:15

liczę właśnie na te zachody słońca,może w końcu pochwalę się swoimi fotkami z pobytów w Cro
antyma
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) antyma » 15.04.2008 10:45

mama_Kapiszonka napisał(a):NIestety nie mam fotek. Patrzę tylko na galeryjkę na ich stronce www. Knajpka usytuowana jest dokładnie w narożnej kamieniczce. W której są Wasze apartamenty - tego nie wiem.
Spytajcie dokładnie...

Witam, z Twoich wypowiedzi wynika ,że mieszkaliście dość daleko od ,,centrum" pamiętasz może numer willi , bo my mamy rezerwację przy Put Vrulje 62 i bardzo jestem ciekawa czy dużo deptania nas czeka.
Pozdrawiam serdecznie, Aneta
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 15.04.2008 11:51

Witam, z Twoich wypowiedzi wynika ,że mieszkaliście dość daleko od ,,centrum" pamiętasz może numer willi , bo my mamy rezerwację przy Put Vrulje 62 i bardzo jestem ciekawa czy dużo deptania nas czeka.
Pozdrawiam serdecznie, Aneta

Witaj,
my mieszkaliśmy na Put Vrulje 100, czyli około 500 metrów dalej wgłąb. Mama_K. jeszcze kawałem dalej. 500 metrów to dużo, jesli wziąć pod uwagę, ze od nas do "centrum" było ok. 800 - 1000 metrów (zależy, którą drogą). "Centrum" piszęw cudzym słowie, bo Pisak, to straszna dziura, która centrum nie ma - lepiej pisać porcik (portek :wink: ), "kościół" (kościółek) albo "knajpa" ... Nieważne. Tak, czy siak droga jest niezbyt sympatyczna. O ile strome zejście do plaży nie było problemem (160 stromych schodów??? nie da się tego odczuć), to szczególnie powrót z pełnym brzuchem do apartamentu psuł nieco radość biesiady. Choć są tacy, co mówią, że to zdrowo - de gustibus :wink:
Pozdrawiam i szczerze zazdroszczę, Krystof

ps. a jaki to apartament?
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone