Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Villa Jadranka Dingac-Borak

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 02.02.2010 11:02

Mam pytanie czy ktoś przebywał w tej villi ( wynająłem apartament nr 1 duży na dwie rodziny ) , czy ktoś może powiedziec coś o jej położeniu ( ponoc leży blisko tzw.małej plazy) i gospodarzach ? :D

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Aguha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aguha » 02.02.2010 16:18

W Boraku z każdego miejsca do każdej plaży blisko :), ale jeżeli pamięć mnie nie myli i dobrze kojarzę, to rzeczywiście ten dom jest blisko plaży, do której trzeba zejść po kamiennych schodkach, są na niej małe kamyki. Jeżeli jesteście fanami podwodnego życia to lepiej nurkować przy plaży, przy nazwijmy to porcie, tam gdzie są bramki do piłki wodnej. A tak zupełnie na marginesie w Boraku jest bosko :)
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 04.03.2010 11:34

Dzięki Aguha , Borak widziałem i przespacerowałem :D ale byłem tylko przejazdem i nie zapamiętałem tego domu dlatego się pytam :wink:

Ponawiam zapytanie , może ktos tam nocował ? :?:
polomarko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) polomarko » 15.03.2011 22:09

witaj armar szukając lokalu na ten rok trafiłem na apartament JADRAN
pytałeś o niego w ubiegłym roku i w związku z tym mam pytanko do Ciebie, może tam byłeś, jeżeli tak to daj jakiś namiar na gospodarza na email adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl dzięki
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 15.03.2011 23:43

Apartament nazywa się Jadranka bo tak ma na imię Właścicielka :D

Bylismy w dużym apartamencie w dwie rodziny i bardzo nam się podobało

Namiar masz tutaj :

Ale cena ta sama co w agencji czeskiej

lokalizacja pokazana tutaj :

Właścicielka mieszka w Potomje , przed tunelem , prawie codziennie przyjeżdżała do Boraka z mężem , czasem z kilkunastoletnimi wnukami - urzędowali w pokoju pod naszym tarasem .

Można było zamówić u niej swieże pieczywko ze sklepu w Potomje , my tylko raz skorzystaliśmy - czasem sami kupowaliśmy w czasie porannych wycieczek rowerowych :D ale to tylko dla wytrwałych :wink:

Oferuje tez swoje wino , ale my tylko raz kupilismy , tanie było w sąsiedniej villi Maslina

Lokalizacja domu tuz przy plaży - zejście na nią praktycznie [po drugiej stronie ulicy :D
polomarko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) polomarko » 16.03.2011 07:21

Dziękuję armar, jak rozumiem nie masz bezpośrednio do nich telefonu - mam nadzieję że jeszcze będą mieli wolny apartament.
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 16.03.2011 08:31

te dane na stronie Dubrovnik-area.com to są prawdopodobnie dane do właścicielki :

Jadranka Andričević
Dingač
20244 Potomje
Croatia
+385 (0) 20 742 060
+385 (0) 20 748 003
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Na poszukiwanie noclegu w Borku jest trochę późno , no zależy w jakim terminie planujesz wyjazd 8)

Może napisz do pani Sarki - zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

a nuż może ma coś wolnego , oni maja naprawdę przystępne ceny

Z domem Jadranka sąsiadują
ten dom - zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

a z drugiej strony te domy ( dwa pierwsze)
iwona73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwona73 » 23.11.2011 12:17

Jesteśmy w trakcie rezerwacji dwóch mniejszych apartamentów na piętrze w domu Jadranka. Czy ktoś spędzał tam wakacje, może jakieś zdjęcia z tych apart.? Z kilku postów wywnioskowałam że kwatera ok a okolica jeszcze bardziej ok 8O Może ktoś podzieli się jakimiś szczegółami lub wspomnieniami z Jadranki? :)
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 23.11.2011 13:58

Te dwa mniejsze apartamenty są jeden nad drugim a nie na jednej kondygnacji , wejścia z boku budynku , parkowanie pod apartamentami .
Jeśli byście się zmieścili to polecam duży apartament , tam byliśmy w dwie rodzinki , duży apartament posiada trzy sypialnie ( 1x2 , 1x2+1, 1x2 ) oraz salon z wersalką , której jednak gospodyni nie pozwalała używać do spania , stąd 7 miejsc noclegowych . Kuchnia jedna , dwie łazienki i duuży taras przodem do morza .

Przy tarasie prysznic , do plaży dla dzieci ( czyli wg. mnie tej centralnej w Borku) praktycznie przez drogę .

Położenie willi prawie super , prawie bo od morza oddziela droga i drzewka trochę przesłaniają widok ( ale morze widać nieźle ) , chociaż z górnego tarasu mniejszego apartamentu być może ten widok jest pełniejszy .
iwona73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwona73 » 23.11.2011 15:26

Dzięki armar za szybką odpowiedż. Większy apartament nie wchodzi w rachubę ponieważ jedziemy 9 osobową grupą, potrzebne 4 sypialnie więc ten na dole jest dla nas mały. Wynajmując 2 apart. mamy też 4 łazienki więc przy takiej liczbie ludzików jest to duzym plusem.
:)
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 23.11.2011 15:47

Polecałem duży apartament ze względu na fajny duży taras właśnie dla takiej grupy ludzi . :D

Plusem jest ze można u Właścicielki zamówić świeże pieczywko z dostawą ok.9-11 bo tak przyjeżdżają z Potomje .

Winko u niej kupiliśmy raz , z grzeczności , taniej i wiekszy wybór ( obok Plavaca był tam też Dingać ) było w sąsiedniej villi Maslina - polecam :wink:
iwona73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwona73 » 23.11.2011 16:54

Armar czy dom jest 2 czy 3 kondygnacyjny? nie mogę dopatrzeć się na zdjęciach na których piętrach są te dwa mniejsze apartamenty. Pamiętasz czy wejście do nich jest wspólne? Jedziemy z małymi dziecmi , więc okolica domu i sama plaża wydaje mi się dla dzieciakow przyjazna i bezpieczna.
Co do innych kwaterek w Boraku na przełomie sierpnia i września dla takiej liczby osób wszystko zajęte...lipa. Została Jadranka :D
Mam nadzieje że będzie ok.
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 24.11.2011 09:53

Spójrz na 2 fotkę w tym zestawieniu :

Dom jest w zasadzie dwukondygnacyjny , tam gdzie sa te krużganki z boku jeden nad drugim są małe apartamenty , wejście do dolnego z terenu , na drugi na pietrze prowadza chyba schody zewnętrzne - tak mi sie wydaje .
Z przodu jest apartament duży , od strony ulicy a pod jego tarasem jakby w wysokim podpiwniczeniu jest wejście do pomieszczenia ( które pierwotnie pewnie miało być garażem ) gdzie przebywają gospodarze w ciągu dnia , wejście do tego pomieszczenia jest z ulicy do apartamentu dużego wchodzi sie po schodach na taras .

Nad dużym apartamentem sa pomieszczenia nie zagospodarowane do których prowadzą schody z poziomu tarasu dużego apartamentu .

Borak jest jak najbardziej dla rodzin z dziećmi, nie ma ruchu samochodowego praktycznie , cisza spokój winnice ..... cudownie
iwona73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwona73 » 24.11.2011 10:27

Dziękuję bardzo armar za pomoc :)
iwona73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwona73 » 24.11.2011 10:45

Jedziemy dopiero w drugiej połowie sierpnia ale już nie mogę się doczekać zobaczenia Peljesac. Widziałam go tylko z daalaaa.... ale nigdy na nim nie byłam :lol:
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone