Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

VILLA IVANAC W BRELI - jak to znaleźć na mapie

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marzeniak
Croentuzjasta
VILLA IVANAC W BRELI - jak to znaleźć na mapie

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzeniak » 13.06.2007 10:43

Proszę pomóżcie, bo w biurze podróży mają problem z podaniem mi dokładnego miejsca, w którym znajduje się villa ivanac w Breli :(
Powiedzieli mi, że pierwszy zjazd ze Splitu na Brelę, potem ałe skrzyżowanie, w jedną stonę na Baśkę, a w drugą do villi (na mapie jakoś trudno zlokalizować po tym opisie :( )
Pomóżcie czekam czy to dogodne miejsce i czy ktoś poleca.
Aha to wszystko po to, bo mamy zamiar wykupić wycieczkę super last minut :wink: 24.06-05.07 właśnie tam.
Pozdrawiam
Marzeniak
Jack66
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jack66 » 13.06.2007 11:11

Czy chodziło Ci o ten apartament : zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
jeżeli tak to tutaj link do strony: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
marzeniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzeniak » 13.06.2007 13:26

Dokładnie o to mi chodziło, dziękuję za pomoc. A z biura dalej się nie odzywają w związku ze szczegółami miejsca tej villi, czy tam kućy :lol: jak na linu twoim pisało.
Jeszcze raz dziękuję raczej skorzystam bo oferta kusząca :lol:
Pozdrawiam
Jack66
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jack66 » 13.06.2007 13:41

Udanego wypoczynku - Brela jest super i ta piękna promenada do Promajnej i Baskiej Vody
marzeniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzeniak » 14.06.2007 08:47

Właśnie to między innymi zdecydowało o wypoczynku właśnie w Breli, będziemy tam na 9 noclegów i tak skromnie po cichu obawiam się, że to trochę za krótko :cry: ale cóż, niektórzy nie mają wogule możliwości tam pojechać.
Pozdawiam
ANKA_26
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANKA_26 » 15.06.2007 08:07

witam

W zeszłym roku w sierpniu byłam właśnie z mężęm w villi ivanać. Miejsce spokojne, czyste, polecam.
Idąc uliczką od doku w lewo (jakies 10 min) dojdziesz do marketu Konzum, tam są najtańsze produkty. Konzum jest też przy głównej promenadzie koło poczty.
pozdrawiam i życzę udanego, niezapomnianego wypoczynku
zosia2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosia2005 » 03.04.2008 22:44

ANKA_26 napisał(a):witam

W zeszłym roku w sierpniu byłam właśnie z mężęm w villi ivanać. Miejsce spokojne, czyste, polecam.
Idąc uliczką od doku w lewo (jakies 10 min) dojdziesz do marketu Konzum, tam są najtańsze produkty. Konzum jest też przy głównej promenadzie koło poczty.
pozdrawiam i życzę udanego, niezapomnianego wypoczynku

Witam! w tym roku mam oferte spędzenia tam wakacji i nie wie czy warto? Obawia się co do jednej rzeczy Brela jest na wzgórzu czy w ogóle jest mozliwe poruszanie się pomiędzy willa a plażą wózkiem dziecięcym czy tylko są schody? Czy to odpowiedni apartament dla rodziny z dzieckiem? Czy fajna miejscowość aby spokojnie wypocząć? Czy jest gdzieś koło plaży jakiś placyk np z huśtawkami dla dzieci? Itp? Jak długo idzie sie do plaży np tej z wysepką?Jka długo idzie się promenada do Baśki? Gdzie można tanio i dobrze zjeść np. tzw turistićkie menu? Co polecacie.DZIĘKUĘ
Bardzo prosże o wyczerpujące odpowiedzi
ANKA_26
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANKA_26 » 04.04.2008 07:08

Witaj
Miejscowość oczywiście jak najbardziej dla rodzin z dziećmi. Z willi można dojechac do plaży wózkiem ok 10 minut (jest troszeczkę dalej niż idąc schodami). Sama willa także ok., przyznam, że większość pokoi zajmowały rodziny z dziećmi. Na kazym piętrze jest dobrze wyposażona kuchnia z lodówką. W pobliżu plazy nie zauwazyłam placu zabaw dla dzieci, być może był ale wtedy jeszcze mnie to nie interesowało - teraz już tak :). Droga piechotką do Baśki (z wózkiem) to jakiś półgodzinny spacerek. Można tam dojść plażą jak również uliczką biegnąca obok domku. W Baśce były jakieś huśtawki, ale docelowo nie radziałabym się w niej zatrzymywać z dzdziusiem. Jest zbyt tłoczna. W Breli jest o wiele milej i spokojniej. Jeśli chodzi o wysepke z drzewkiem to także jakiś połgodzinny spacerek promenadą tyle, że w przeciwnym kierunku.
Ja sama w tym roku wybieram się z synkiem do CRO i też szukam jakiejś cichutkiej miejscowości.
Gdybys miała jeszcze jakies pytania chętnie pomogę, jeśli będe mogła. pozdrawiam serdecznie
zosia2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosia2005 » 05.04.2008 20:47

Aniu-26
Bardzo Ci dziękuję za twoja odpowiedź :lol: , jestem już prawie pewna, że tam pojadę. Zastanawiam się tylko nad jednym, gdzie parkowaliście auto (jeżeli byliście autem a nie autokarem), czy jest tam jakiś bezpieczny parking? Gdzie najlepiej robić zakupy? Na forum znalazłam, że jest niedaleko villi Konzum - to chyba jakiś sklep? Gdzie polecasz się stołować? - wiadomo, że jest kuchnia w willi ale to przede wszystkim wygoda bo jedziemy z maluchem, ale rodzice chętnie by coś czasem przegryźli np. owoce morza.
:lol: Pozdrawiam
ANKA_26
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANKA_26 » 06.04.2008 18:51

Witaj Zosiu
Dla własnej wygody jechaliśmy autokarem. A parkingi są praktycznie każdym domu lub na specjalnie wyznaczonym placu - myślę, że nie będziecie mieć problemu ze znalezieniem.
Co do zakupów to tak pisałam wcześniej - najtaniej można zaopatrzyć się w markecie Studenac (wychodząc z domu idziemy uliczką jakies 10 minut w lewo i dochodzimy da marketu).
Również przy plazy jest market Konzum (zaraz koło poczty) tam tez jest w miarę tanio.
Co do knajpek to staralismy się za każdym razem wybrać coś innego, nie pamiętam po 2 latach nazw tych knajpek. Pamiętam, że najlepsze i największe lody kupiliśmy w centrum Baśkiej Vody w budce przy największym skrzyżowaniu - w życiu takich pysznych lodów nie jadłam. Z piw polecam Karlovacko, a rakija smakuje tak samo kupiona na bazarze czy w sklepie.
pozdrawiam
zosia2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosia2005 » 10.04.2008 12:24

Witam Aniu_26
Co do lodów to przyznaje rację, cztery lata temu byliśmy w Promajnie (za Baśką) i faktycznie dwóch gałek lodów nie da sie zjeść takie duże i takie pyszne. Co do kuchni to popróbujemy dzięki za wskazówki. Z Baśki pamiętam jeszcze pizzę a właściwie ser -pychota - z ciastem od pizzy tak było dużo sera! A obsługa tylko doglądała gości czy im smakuje. Mam nadzieję, że w Breli też będzie smacznie.
Może jedziecie do Breli ze synkiem koło 11.08? Moja córcia 2,5 bardzo lubi dzieci. Poza tym gdy dzieci śpią to troszke nudnawo a tak możnabyłoby przy lampce wina pogadać?
Pozdrawiam
ANKA_26
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANKA_26 » 11.04.2008 19:20

Podróż do Chorwacji planujemy w połowie lipca. Chcielibyśmy odwiedzić inną miejscowość w Dalmacji w tym roku. Nasz syneczek jeszcze nie dorósł do zabawy z innymi dziećmi - ma 5 miesięcy.
pozdrawiam
zosia2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosia2005 » 15.04.2008 22:05

marzeniak napisał(a):Właśnie to między innymi zdecydowało o wypoczynku właśnie w Breli, będziemy tam na 9 noclegów i tak skromnie po cichu obawiam się, że to trochę za krótko :cry: ale cóż, niektórzy nie mają wogule możliwości tam pojechać.
Pozdawiam

Witam, czy mogłabyś się podzielić jakimiś informacjami odnośnie twojego pobytu w willi Ivanac/ Mate? Fajnie było w Breli, co jest godne polecenia, na co uważać :?:
Dziękuje
matrixer
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) matrixer » 19.08.2010 13:36

Marzeniak.....też jestem ciekawy opini o Villi Ivaniac :D
zosia2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosia2005 » 19.08.2010 20:34

matrixer napisał(a):Marzeniak.....też jestem ciekawy opini o Villi Ivaniac :D

Byłam dwa lata temu po napisaniu uprzedniejszego maila w willli obok - MATE.
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Willa a właściwie apartament w którym byliśmy był na drugim piętrze i składał się a ogromnego pokoju w którym mieściły się dwa małżeńskie łóżka, ogromna szafa i dyży stół - miejsca dużooooooooooo. W przedpokoju był mały aneksik kuchenny ale w pełni wyposażony (+ toaleta z prysznicem). Wiem że nie wszystkie pokoje tak wyglądały bo dwójki były mniejsze i miały wspólną kuchnię na piętrze. Wszystkie pokoje od strony morza były albo z tarasem albo z balkomen (widoczek na morze prześliczny). Gospodarz to miły pan w średnim wieku. Jedyny mankament to brak parkingu, myśmy cudem parkowali przy willi na ulicy ale to właściwie za zgoda miłego gospodarza.
W willi Ivanac byłam w pokojach: czyste niewielkie pokoje z łazienką, kuchnia jest na każdym piętrze - wspólna, stan troszkę niższy niż w Mate, brak parkingu bo willa stoi w drugim rzędzie od drogi a od drogi jest jedyne wejście do niej -stome dłuugie schody - wyczerpujące podejście gdy wraca sie z plaży!!!
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje