Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ulubiona zabawa z dziecinstwa

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dallaska
Cromaniak
Ulubiona zabawa z dziecinstwa

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 19.07.2007 12:27

Berek czy w chowanego czy dwa ognie? :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.07.2007 12:30

dallas napisał(a):Berek czy w chowanego czy dwa ognie? :wink:

w doktora :lol: :lol: :lol:
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 19.07.2007 12:31

Kolega mnie uprzedził :twisted:
Zdecydowanie w doktora :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hunter
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hunter » 19.07.2007 14:00

A najlepiej w doktora odpowiedniej specjalizacji.

Na przykład tego od "spraw" kobiecych. Nooo tego :?: :?: :?:

Jasny gwint zapomniałem jak mu było :wink: :lol: :lol: :lol:
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 19.07.2007 14:25

Nasza dallas powróciła i jak zawsze trafiony nowy wątek :)
profet
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) profet » 19.07.2007 16:22

w chowanego
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.07.2007 19:46

Podchody - dwie drużyny, ciemny świerkowy młodnik na stokach Trzech Kopców Wiślanych, bazy i ziemianki, pułapki jak w Rambo I :lol:, bazy na dzrzewach no a potem wzajemne tropienie i "likwidacja" przeciwnika. .... się działo... :D :D
Po piętnastu latach w wojsku trafiłem do plutonu rozpoznania - to była piękna powtórka z dzieciństwa, tylko giwera od czasu do czasu z prawdziwymi "pestkami" :D
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 19.07.2007 20:34

Interseal napisał(a):Podchody - dwie drużyny, ciemny świerkowy młodnik na stokach Trzech Kopców Wiślanych, bazy i ziemianki, pułapki jak w Rambo I :lol:, bazy na dzrzewach no a potem wzajemne tropienie i "likwidacja" przeciwnika. .... się działo... :D :D
Po piętnastu latach w wojsku trafiłem do plutonu rozpoznania - to była piękna powtórka z dzieciństwa, tylko giwera od czasu do czasu z prawdziwymi "pestkami" :D

Trzy Kopce to ziemianki i bunkry mjr.Wasyla Anisimowa i pomagających mu partyzantów z Brennej i Ustronia. Także chyba masz partyzantkę we krwi. :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.07.2007 20:43

platon napisał(a):
Interseal napisał(a):Podchody - dwie drużyny, ciemny świerkowy młodnik na stokach Trzech Kopców Wiślanych, bazy i ziemianki, pułapki jak w Rambo I :lol:, bazy na dzrzewach no a potem wzajemne tropienie i "likwidacja" przeciwnika. .... się działo... :D :D

Trzy Kopce to ziemianki i bunkry mjr.Wasyla Anisimowa i pomagających mu partyzantów z Brennej i Ustronia. Także chyba masz partyzantkę we krwi. :wink:

Po bunkrach Dioblim Młynie i na Grapach nic już nie zostało. Pomnik upamiętniający desant Anisimowa rozebrano po 89 roku, tylko płytę głowną gdzieś w krzakach można znaleźć, ale coś w tym jest, co piszesz... :D
Marcin zastava
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin zastava » 19.07.2007 20:51

Wyścig pokoju kapselkami
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.07.2007 23:54

dallas napisał(a):Berek czy w chowanego czy dwa ognie? :wink:

w Indian
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 20.07.2007 13:17

Rysowanie na chodnikach.Kto narysuje ciekawszy obrazek.
W chowanego.
Dwa ognie.
Podchody.
Klasy.
Skakanka
W noża.
Cymbergaja.
W okręty.
Panstwo,miasto.Moje wnuki teraz w to graja .
Plazowa siatkówka.
Serso.
Wyscigi rowerowe.
Rozne gry karciane.
No ,ma sie rozumiec ,lalki,zabawa w dom.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: to byly czasy, do chwili obecnej mam i moje dzieci, dyplomy z zawodow z wymienionych dyscyplin.
zapomniałam o teatrze,teatr, tańce, spiewy,pisanie scenariusza ,scenografia,kontynuują moje wnuczki.Na trzepaku kurtyna :( :( teraz nie ma gdzie uprawiac tych wymienionych dyscyplin. :cry:
Łukasz.D
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 20.07.2007 13:31

1.kapsle- u mnie najwiecej było LEchów Piaseckich, Uwe Amplerów, Uwe Raabów i Olafów Ludwików. kuzyni w zielnoej górze na kapslach umieszczali żużlowców
2. serek - czyli w ganianego z pękniętą piłką
3. dołek - najlepsze 10 i 20 zł
4. kasta
5. nożem w grzybka
6. nożem chyba państwa i miasta
7. 12 patyków
8. zabawy z saletrą (bączki z kaspli do wódki)
9. kwadraty (piłką do nogi)
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 20.07.2007 14:09

Łukasz Darowski napisał(a):...
2. serek - czyli w ganianego z pękniętą piłką
...

Poproszę o szczegóły - opis mnie zaintrygował :lol:
(a już myślałam, że znam ... prawie wszystko)

Acha! A ta "kasta" to przypadkiem nie kanasta?
Łukasz.D
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 20.07.2007 14:19

1.serek - blokowa odmiana ganianego z pękniętą, starą gumową piłką.Kto otrzymał cios uzyskiwał miano serka.skąd nazwa - nie mam pojęcia.
2.Jeśli dobrze pamiętam to jednak kasta.Rysowało się na ziemi mały prostąkącik - kto rzucił monetą najbliżej lini koncowej zgarniała całą pulę.

dodatkowo
1. SYF - gdy osoba stojąca na bramce puściła gola miała 1, bramka głową 2, w sytuacji gdy miała już 4 pkt trzeba było strzelić głową lub piętką bądź między nogami i przeskakiwało się do następnej literki ( w momencie gdy bramkarz miał 4 pkt i strzlilismy bramkę glową miał S1). W momencie zebrania całego Syfa stawał pod ścianą a napastnicy próbowali trafić piłką w tyłek
2. karty - Chinski Upadek Japoni (nie wiem skąd kolejna ciekawa nazwa)
3. jazda na windzie
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone