Re: Ubezpieczenie Moto-assistance
napisał(a) sdolas » 25.02.2016 20:28
hrupek666 napisał(a):...
To niech się wypowie ten co musiał korzystać, bo znam takich co mieli ASS z holowaniem i na 1000km a i tak jechała po nich laweta z polski (czyli ja).
Bo jak to oni twierdzili ci z ubezpieczalni te 1000KM to tylko wtedy jak warsztat nie da rady usunąć usterki albo z auta została konserwa i to otwarta, a że auto do ASO jechało to teraz kwesta pieniędzy...
Dlatego też podałem w wątpliwość, wykup tej opcji tak licznie branej pod uwagę w tym wątku.
Moje wątpliwości nie wynikają z niczego inne jak tylko z wyciągnięcia wniosków z wielu podobnych jak powyższy wpis.
Słyszałem też o przypadkach napraw głównych na własny koszt, na miejscu CRO mimo posiadania niby full ubezpieczenia.
Niestety ubezpieczalnie makabrycznie tną koszty i to niestety mocno się odbija na jakości usług i niestety boleśnie się już wielu przekonało na własnej skórze że co innego jest zawarcie umowy, a co innego jest uzyskanie pomocy za granicą gdzie wchodzi tylko kontakt telefoniczny z infolinią.
Nie chcę być źle zrozumiany.
Nie wnioskujcie że jestem przeciwnikiem ubezpieczeń, wręcz przeciwnie, sam też się ubezpieczam.
Najważniejsza jest jednak świadomość czego faktycznie możemy się spodziewać po ubezpieczycielu w przypadku awarii czy wypadku za granicą.
Bezawaryjności życzę