Re: Ubezpieczenie Moto-assistance
napisał(a) hrupek666 » 25.02.2016 08:55
Mam pytanie:
Czy korzystał ktoś kiedykolwiek z ASS
To niech się wypowie ten co musiał korzystać, bo znam takich co mieli ASS z holowaniem i na 1000km a i tak jechała po nich laweta z polski (czyli ja).
Bo jak to oni twierdzili ci z ubezpieczalni te 1000KM to tylko wtedy jak warsztat nie da rady usunąć usterki albo z auta została konserwa i to otwarta, a że auto do ASO jechało to teraz kwesta pieniędzy.
A w ich przypadku to miała być wymiana skrzyni biegów (automat).
I zaczęła się walka poszkodowanego z ubezpieczycielem, a bo ja miałem mieć 1000km, tak ale jak nie można naprawić a można itp itd.
Prawda jest taka że dostali auto zastępcze którym przyjechali do domu 1700km, wynajęli mnie ja zapakowałem auto zastępcze na lawetę, pojechałem po ich auto zabrałem i wróciłem.
Nie rozmawiałem z człowiekiem jak się zakończyło bo miał się z ubezpieczycielem kopać, ale powiedział tak:
"panie jak ASS to tylko żeby z autostrady gdzieś na nacjonalkę zabrali bo i tak resztę będziesz musiał pan sam zrobić"
Przykre ale prawdziwe, plus taki że autem do domu wrócili a nie na piechotę
A dla zainteresowanych pan z lawety tamtejszej mimo że odliczył 1000km ASS to i tak wyszło by prawie 2 razy więcej oni nie liczą w złotówkach za kilometr