Re: Ubezpieczenie Moto-assistance
napisał(a) maryjusz71 » 26.08.2015 08:37
sneer napisał(a):robert22313 napisał(a):czyli ta wersja premium jest za 21zł? trzeba złożyć wypowiedzenie? bo będą co miech kasę pobierać i wkupić też trzeba wcześniej, ubezpieczają auta powyżej 10 lat? na holowanie jest limit 1tys. PLN :
Tak, wersja premium jest za 21 zł. Miałem to wykupione jakiś czas temu, nie miałem jednak (na szczęście) okazji, aby z niego skorzystać, więc nie wiem, czy dobrze działa w praktyce.
No ja niestety miałem okazję się przekonać. Najprawdopodobniej skończy się w najlepszym przypadku u Rzecznika Praw Ubezpieczonych albo nawet w sądzie. Może w Polsce jakoś to działa ale za granicą to koszmar.
Po zgłoszeniu awarii laweta w centrum Wiednia była po 2 godzinach. O godzinie 2 w nocy laweciarz auto zrzucił pod serwisem w taki sposób, że jeszcze było widać światła jak odjeżdża a już była policja. Następny wątek, to mbank nie może zagwarantować tak jak jest w OWU hotelu i pokryć tego koszty, ale może załatwić hotel, za który muszę sam zapłacić. Dużo by pisać - ja tylko przestrzegam przed auto ASSISTANCE AUTO24H - PREMIUM. Roczny koszt - 252 zł. za niby ubezpieczenie to ja już dziękuję - rezygnuje. Wszytko fajnie wygląda w OWU, ale jak się ma do dyspozycji tylko telefon to po każdorazowym wysłuchaniu regułek konsultant nie może Ci w niczym pomóc. Reasumując: Noc, policja na karku przez głupotę laweciarza, brak hotelu, brak zapewnionej w OWU pomocy, o stresie nocnym w obcym kraju rodziny nie wspomnę.