Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pisałem niedawno, że mam auto 20 letnie i w Hestii mam ass turbo bez limitu km w PL, a za granicą 1000km, auto zastępcze, kontynuacja podróży, etc... Dla dociekliwych powtarzam: tak, obowiązuje i przy wypadku i przy awarii.
Adamie już o tym pisaliśmy... ja widzę wszędzie zapisy o obowiązywaniu tego limitu na auta do 7 lat i taką informację otrzymałem w CUK odchodząc z kwitkiem; dodaj, że w Hestii jesteś od lat i jako stały klient to otrzymałeś przedłużając na kolejny rok (chyba, że tak nie jest i dostałeś to jako nowy; nie życzę Ci weryfikować tego w rzeczywistości)
W zeszłym roku miałem w Reso i dlatego się przeniosłem do Hestii bo dali mi te warunki. Hestia ma teraz dwa systemy, nowy i stary może w tym jest sęk. Jeśli mi przeszło przez system komputerowy, a tam każde okienko jak się nie zgadza to odrzuca i mam na polisie moje konkretne auto z wszystkimi danymi to raczej nie mam jakichkolwiek wątpliwości.
Czesc wszystkim. Jade pierwszy raz do Chorwacji autem 17 letnim ktore wlasnie przechodzi profilaktyczny przeglad. Bylem w jakichs ubezpieczalniach ale strasznie slabe oferty. Tzn.te babki jakies takie... Jakby im nie zalezalo. Poradzicie cos? Gdzie pojsc?
Hej. Byłem w CUK. Dowiedziałem sie że są oferty ass z holowaniem do 1000 km, ale tylko dla aut max 7-io letnich. Niestety moje z 2004 się nie kwalifikuje. . Ja osobiście mam assistance premium w Hestii jedynie na co mogę liczyć to auto zastępcze do 5 dni i zakres kilometrowy w EU to 250 km. W RP bez ograniczeń .