Re: Ubezpieczenie Moto-assistance
napisał(a) AdamBeata » 02.05.2018 10:22
Rafi70 napisał(a):A może sprawdzał ktoś ofertę ADAC ? W Austrii ich partnerem jest QAMTC , w Polsce Starter. Około 2-3 lat temu interesowałem się ich ofertą gdy organizowałem wyjazdy na narty i asistance był bardzo korzystny przy składce rocznej ok.85 eur. Pamiętam ,że nie robili problemu z autami powyżej 10 lat , lecz nie wiem jak tam było z holowaniem .
Miałem ADAC kilka lat temu. Już o tym było sporo też pisane.
Dokładnie to nie jest ubezpieczenie tylko członkostwo w klubie i wersja PLUS za około 86 euro (dwa lata temu) daje warunki ubezpieczenia na całą Europę. Członkostwo jest na osobę a nie na auto więc każde auto, (bez różnicy kto jest właścicielem) którym będziesz się poruszał dotyczy twojego ubezpieczenia i nie ma róznicy jakie auto i ile ma lat.
Byłem z tego zadowolony tylko po drugim holowaniu (w sumie przez trzy lata tylko dwa razy ich potrzebowałem) i aucie zastępczym (po zderzeniu z dzikiem w środku nocy) dostałem pismo o wypowiedzeniu wersji plus i mogłem kontynuować tylko normalną wersję członkostwa - tylko na Niemcy - co mnie nie interesowało więc zrezygnowałem i oddali mi resztę kasy. Po prostu za dużo kosztów mieli ze mnie

W Polsce ograniczyli też limity holowania (około 400km ale razem z dojazdem lawety) bo dużo ludzi robiło wałki i wzywało lawetę aby po prostu np. dowieźć auto do domu przez cała Polskę i oszczędzić na paliwie, wiem to od pracownika Startera, który mnie holował.