Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tydzień temu wróciliśmy z Zavali...już tęsknimy :)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
badi82
Podróżnik
Tydzień temu wróciliśmy z Zavali...już tęsknimy :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) badi82 » 31.08.2009 21:19

Po namowie przyjaciół pojechaliśmy w czwórkę na wyspę Hvar. Był to nasz pierwszy wyjazd do Chorwacji, więc emocje były tym większe. Trasę robiliśmy na raz. Na samą wyspę popłynęliśmy ze Splitu, koszt auta plus 4 osoby to równe 454HRK, rzecz jasna w jedną stronę. Na prom weszliśmy zmęczeni i przyznam nieco głodni co w miarę upływu czasu stawało się coraz bardziej dokuczliwe. Godzina i 45 min na promie. Droga do Zavali pierwszy raz....ciekawa...ten kto był wie o czym mówię. Drugi raz już niebo przyjemniej. Sama Zavala rewelacyjna dla rodzin z dziećmi i osób szukających spokojnego miejsca na wakacje, bez klubów i życia nocnego, raptem kilka knajpek, 3 powiedzmy knajpki, kilka sklepików z pieczywem czynnych 6-10 rano i jeden sklep gdzie można kupić podstawowe towary, również napoje wyskokowe i owoce. Tak naprawdę wystarczy. Mogę w razie czego dać namiar do świetnych ludzi w kwestii apartamentów, ale to na priv. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl Plaża malutka, kameralna, nigdy nie była nadmiernie zatłoczona. I tu mam prośbę do Cro Forumowiczów. Jakie podobne miejsce polecacie? Może tylko żeby miało nieco więcej knajpek i niekoniecznie na wyspie, chociaż tragedii nie będzie. Jakieś namiary na fajne kwatery też byłyby mile widziane, ale tylko z klimą. Pozdrawiam serdecznie i powiem tylko, że zakochaliśmy się wszyscy w tym pięknym kraju.
adam155
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) adam155 » 18.09.2009 15:17

Ja wraz z rodziną byłem w ub.roku na Hvarze po raz 1 i powiem szczerze że tak pieknych plaż i widoku ma morze to nie widziałem. Byliśmy całe 2 tygodnie w Ivan Dolac ale zwiedziliśmy z naszymi kompanami prawie całą wyspę jest piękna i polecam każdemu kto chce dużo spokoju i miłego wypoczynku. Myślałem ze to tylko takie powiedzenie ze na wyspie czas płynie wolniej ale to prawda. Piekne miejsca z super plażami to Sveta Nedjelja,Zavala ale mi sie podobała plaża tam troszke dalej troszke na północ od głównej plaży w Zavali. Ogólnie najładniejsza moim skromnym zdaniem jest część południowa. A to co może wydać sie znajome pozdrawiam.
Obrazek

A ta plaza to pewnie znajoma

Obrazek
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 22.09.2009 21:18

Coś tam na pewno doradzimy :D
Dla Crozakochanych ... :wink:
blubaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blubaj » 22.09.2009 21:29

szukaj pod hasłem Brela
badi82
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) badi82 » 22.09.2009 21:45

No właśnie ostatnio jakoś trafiłem na tę miejscowość. Mówię o Breli. Jakie wrażenia? Nie szukamy imprez, ale kilka restauracyjek, lodziarnia i sklepy by się przydały...naprawdę nic więcej nie trzeba :)

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne