W tym roku odstraszyła nas hałaśliwa wyspa Ciovo, na której początkowo zamierzaliśmy zakotwiczyć. Do tego stopnia nas odstraszyła, że pognaliśmy prawie 100 km na północ
Przynajmniej sobie u Ciebie pooglądam
Pozdrawiam

.png)

.png)
maslinka napisał(a):Nadrobiłam zaległości w Twojej relacji
maslinka napisał(a):pooglądałam piękne zdjęcia Trogiru, którego chyba nigdy nie będzie nam dane zobaczyć![]()
maslinka napisał(a):W tym roku odstraszyła nas hałaśliwa wyspa Ciovo, na której początkowo zamierzaliśmy zakotwiczyć. Do tego stopnia nas odstraszyła, że pognaliśmy prawie 100 km na północ
.png)
Jacek S napisał(a):Cała jedna noc?
Łał...
.png)
.png)
.png)
Franz napisał(a):
.png)
CROberto napisał(a):Franz napisał(a):
Wpadłem w lekką konsternację gdy zobaczyłem te fotkipomyślałem że niechcący jestem w "Jak nie ...."
(przewijałem od ostatniego postu...)
Sprawdzam....a to jednak Chorwacja.....wspaniały klimat tej twierdzy stworzyłeś swoimi zdjęciami.......
Widziałem ją w innych relacjach....a tu nie poznałem....
Pięknie![]()
.png)
Franz napisał(a):Zicki samostan
Mijamy Poljcane, dojeżdżamy do Żice. Gdzie dalej? Jakaś wąska droga wiedzie pod wysoki wiadukt - górą przechodzi autostrada, a my nieco dziurawą drogą mijamy wioskę Spitalic i osiągamy koniec asfaltu. Coś chyba pokręciliśmy - według mapy zupełnie przyzwoita szosa powinna prowadzić dalej do Sentjur, by dołączyć do głównej trasy na Celje. To przy niej ma się znajdować nasza kolejna atrakcja. Ale, ale! Atrakcja znajduje się właśnie przed nami, tylko zamiast szosy prowadzi dalej w las wyboista droga. Cóż, o drogę będziemy się martwić później - teraz parkuję na poboczu i kierujemy się w stronę samostanu.
.png)
Sol-Wagon napisał(a):chciałbym "po drodze" do Bled-u zjechać z A1 i zobaczyć: "Žiče Carthusian Monastery";
proszę odpowiedz, czy droga od Zice do samego monastyru jest bardzo kiepska? czy sopiero za wiaduktem jest "dziurawa"? dziury do ominięcia czy bardziej na terenowe auto?
w jakiej odległości kończy się asfalt od samej "atrakcji" ?
.png)
Powrót do Nasze relacje z podróży