Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tribunj

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Adam,K
Cromaniak
Tribunj

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 23.10.2008 19:38

Wiem, że było milion tematów, ale już zarezerwowałem i proszę o konstruktywne opinie. Za każde słowo dzięki.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.10.2008 20:19

Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 23.10.2008 20:23

Czytałem. Myślałem,że ktoś jeszcze podpowie. Mam jeszcze czas.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 24.10.2008 07:06

W wątku el_guapo jest duuużo informacji, ale może nurtują Cię jakieś konkretne pytania, na które nie znalazłeś odpowiedzi
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 24.10.2008 07:49

tribunj jest to małe miasteczko, są tam sklepy, knajpki, tylko do plaży może być 30m w pionie gdyż centrum jest położone na wzgórzu i tam są tylko półki betonowe do kąpania, z małymi dziećmi może być kłopot, plaże są w kierunku Vodic, ale to wyprawa raczej samochodem niż na piechotę w sumie nic ciekawego.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 24.10.2008 08:02

Plaża Zamalin również nadaje się dla małych dzieci, tyle że płytki odcinek nie jest szeroki. Istotnie miejscowość mała, co oczywiście jej nie dyskwalifikuje, wręcz jest walorem. Mniej turystów, bardziej klimatycznie.
Jest Konzum, jest bank, kilkanaście knajpek. Generalnie cisza i spokój. Ale co kto lubi
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 24.10.2008 08:13

Też jak i j23 szczególnie zachwyceni nie byliśmy. Plaże te w kierunku Vodic takie sobie, zero drzew, na otwartej przestrzeni, z tyłu jakieś zarośla, trochę śmieci. Tuż za plecami szutrowa droga, być może prowadzi aż do Vodic które widać, nie są daleko. Centrum ładne, mnie przypominało nieco Primosten bo leży na takiej okrągłej wysepce, tylko że płaskiej.
Zalety Tribunj to wg mnie to, że nie leżą przy głównej drodze no i dobre są jako punkt wypadowy. Jak dla mnie trochę za duże.
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 24.10.2008 09:33

Dzięki wszystkim. O to mi chodziło. :D
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 24.10.2008 14:41

Adam,K napisał(a):Wiem, że było milion tematów, ale już zarezerwowałem i proszę o konstruktywne opinie. Za każde słowo dzięki.

Podpowiem co mogę, poproszę o pytania :lol:
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 24.10.2008 15:35

el_guapo napisał(a):
Adam,K napisał(a):Wiem, że było milion tematów, ale już zarezerwowałem i proszę o konstruktywne opinie. Za każde słowo dzięki.

Jadę tu, może znasz miejsce?
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 24.10.2008 18:07

Adam,K napisał(a):
el_guapo napisał(a):

Jadę tu, może znasz miejsce?

Z opisu apartamentu wynika, że jest on 1,5 km od centrum Trib :cry: Poruszałem się raczej po ścisłym centrum, chodziłem brzegiem na wycieczki do Vodic (jakieś 1,5km). Po dzielnicach dzielnicach apartamentowców nie chodziłem. Na mapce centrum Trib zaznaczyłem ważniejsze obiekty i POI. Na szczycie wzgórza jest kościółek - widok jest piękny, ale droga na szczyt to droga krzyżowa - w przenośni i w rzeczywistości. W promieniu 200m są w ogóle 3 kościoły: 1 na szczycie, 1 u podnóża górki i jeden oddalony nieco - piękny, malutki kościółek z 1400 roku. Ponadto na szczycie jest pomnik poświęcony żołnierzom jugosłowiańskim. Polecam starówkę, szczególnie nocą. Jest zniszczona ale ma swój klimacik. Z tymi spacerami z apartamentu na plaże po pionowych ścianach to lekka przesada. Zaledwie jedna ulica Trib jest wysoko; to ulica Kornatska. Ulica Podvrh jest nad samą wodą.

Plaża żwirowa jest zaraz za mariną w kierunku Vodic - nie jest zła, cienia w prawdzie nie będzie ale są parasole i zaplecze gastronomiczne. We wrześniu tłoku nie było w ogóle. Do Vodic brzegiem jest jakieś 20min spacerkiem, ale można się natknąć na niemieckich ekshibicjonistów :lol:

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone