Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tribunj

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ina
Autostopowicz
Tribunj

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ina » 31.07.2006 13:20

Witam,
Kochani Cromaniacy - czy ktoś z Was był w Tribunju k/Vodic i może podzielić się informacjami na temat tej miejscowości? (plaże, restauracje, kafice, ew. czy można gdzieś potańczyć, posiedzieć przy piwku wieczorkiem, ciekawe miejsca warte zobaczenia). Będę bardzo wdzięczna za wszystkie rady i informacje

Pozdrawiam gorąco
Ina
Stan48
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stan48 » 31.07.2006 15:09

Byłem w Tribunj przejazdem. Plaża śliczna (dużo jeżowców), ale rozrywek wielkich nie widziałem. Zawsze można podskoczyć wieczorem o Vodic. Tam Ci napewno rozrywek nie zabraknie ...
Ina
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ina » 01.08.2006 14:35

Dzięki za info.
Jeśli mógłbyś mi jeszcze powiedzieć, jakie są plaże: żwirkowe, kamieniste..?

Pozdr.
Sitek
Podróżnik
Tribunj

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sitek » 01.08.2006 15:56

Witam

Byłem w Tribunj 3 lata temu. Co do potańczenia to bez szans (byliśmy w połowie sierpnia), knajpki praktycznie tylko na takim cypelku ze "starówką" i to czynne do około godz 22, potem głucha cisza. Nas tam było 10 osób więc się nie nudziliśmy ale tak jedna para z długim stażem to może być gorzej ;)

Co do plaż to byliśmy tam 4 dni więc plaże odwiedziliśmy 2. Jedna na otwartej przestrzeni, średnie kamienie, + beton i do tego jakieś 2 mini knajpki z piwkiem i frytkami. Druga w północnej części miejscowości położona wzdłuż uliczek z apartamentami, dość ciasno ale za to była miejscami trawka. No i z reguły strome zejście albo z betonu albo ze skałek, tylko mały fragment łagodnie opadających kamyczków ale straaaaszny tam tłok. (zaznaczam był środek sierpnia).

Jak wcześniej napisano obok są Vodice a to już ciekawe miasteczko z dużą ilością miejsc do pospacerowania i wieczornych baletów.

Generalnie dla osób szukających aktywnych rozrywek, szczególnie wieczornych to bardzo słabiutko. Dla ceniących wypoczynek może byc ale myślę że góra 4-5 dni tam wystarczy.

Później trafiliśmy niby gorzej bo jakaś wioska za Sibenikiem przy trasie na Trogir, ale za to pusta plaża 50 m od kwaterek lub plaże zagospodarowane ( zjeżdzalnie, baseny, knajpki i łagodne zejście i małe kamyczki) oddalone o 2 km w pobliskich hotelach. Ale rozrywek wieczornych nie było już wogóle :(

Pozdrawiam
Sitek
Ina
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ina » 07.08.2006 08:31

Witam,
Bardzo dziękuję za informacje

Pozdrowienia
Ina

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone