Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tragedia.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 02.12.2007 21:22

Do tych osób co mnie potępiają. ..... Stosuję to faktycznie, jednak ale ...ale ....ale jest dużo. Nie jest to częste i niejednokrotnie mimo "prosby" zajeżdzającego nie stosowałem. Ten ktoś ... aby takie cuś otrzymać musi sobie zasłużyć. Inaczej ..... jak mnie takie cuś wk..... niemiłosiernie, jak takie cuś zachwuje się jak debil i jeszcze się z tego śmieje, jak zrobił to celowo ...... to ja temu cuś takie cuś robię. Oczywiście jak są ku temu warunki :!: :!: :!: muszę być pewny, że nic nikomu, nic złego nie może się przydarzyć. To warunek. Jak jest spełniony - czynię bez najmniejszego oporu.
Normalnie tego nie robię, wiem, że każdy może się pomylić, zagapić, być zamyślony ...

ps. jak w takim razie oduczyć chamskiego zachowania się niektórych tzn. tych co sobie jajca robią na drodze. Ja, odpukać w niemalowane ....... hoho za kierownicą i z mojej winy "O" kolizji.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 02.12.2007 21:30

AndrzejJ.... źle mnie zrozumiałeś. Nie byłem, nie jestem i nie będę piratem drogowym. :!: :!: :!:
Jeżdzę faktycznie szybko ( lubię szybko - wolno to spać mi się chce. Poważnie) ale jak trzeba to będę jechał 3 km/h.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 02.12.2007 21:31

woka napisał(a):. Inaczej ..... jak mnie takie cuś wk..... niemiłosiernie, jak takie cuś zachwuje się jak debil i jeszcze się z tego śmieje, jak zrobił to celowo ...... to ja temu cuś takie cuś robię. Oczywiście jak są ku temu warunki :!: :!: :!: muszę być pewny, że nic nikomu, nic złego nie może się przydarzyć. To warunek. Jak jest spełniony - .

A jak ty widzisz ,że on się śmieje? :wink: Rzeczywiście czasami widzę ,że jedzie gość spokojnie,a jak widzi ,że jakieś auto jedzie szybko na drugim pasie to jakiegoś małpiego rozumu dostaje i mu drogę zajeżdza,ale nie odważyłbym się go spychać zderzakiem.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 02.12.2007 21:40

AndrzejJ. napisał(a):
woka napisał(a):. Inaczej ..... jak mnie takie cuś wk..... niemiłosiernie, jak takie cuś zachwuje się jak debil i jeszcze się z tego śmieje, jak zrobił to celowo ...... to ja temu cuś takie cuś robię. Oczywiście jak są ku temu warunki :!: :!: :!: muszę być pewny, że nic nikomu, nic złego nie może się przydarzyć. To warunek. Jak jest spełniony - .

A jak ty widzisz ,że on się śmieje? :wink: Rzeczywiście czasami widzę ,że jedzie gość spokojnie,a jak widzi ,że jakieś auto jedzie szybko na drugim pasie to jakiegoś małpiego rozumu dostaje i mu drogę zajeżdza,ale nie odważyłbym się go spychać zderzakiem.

AndrzejJ .... przecież jadę tuż za nim. Widzę w jego lusterku :D :wink: czasem to pokaże nawet kciuk wyciągniety lub jakiś inny gest.
Pozdrawiam.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.12.2007 21:43

AndrzejJ. napisał(a): nie odważyłbym się go spychać zderzakiem.

Bo do tego nie wystarczy "oko proroka" :wink: do tego trzeba być "woka" :wink: :lol:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 02.12.2007 21:53

Janusz Bajcer napisał(a):

Bo do tego nie wystarczy "oko proroka" :wink: do tego trzeba być "woka" :wink: :lol:

No nie. :!: Zaraz zrobicie ze mnie jakiegoś pirata i debila drogowego. Ja nikogo nie spycham :!: :!: delikatne, kilkusekundowe, lekkie dotknięcie. Jak widzę, że gość zorientował się, że coś mu nie tak ..... ja przestaję. Więcej nie potrzeba ..... nie ma komu. Gość jest już dawno na właściwym miejscu.
ps. nikomu nie polecam ( aby nie było później na mnie). :!: :!: :!:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.12.2007 22:06

woka
to co napisałem nie oznacza, że traktuję Cię jako pirata czy debila.
Jeśli mnie śledzisz, to powinieneś wiedzieć, że to była żartobliwa dygresja, o czym świadczą emotki :wink: :wink:
Też jeżdżę już ..... ho ho...... i też zero kolizji z mojej winy. :papa:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 02.12.2007 22:32

Janusz Bajcer napisał(a):woka
to co napisałem nie oznacza, że traktuję Cię jako pirata czy debila

też zazwyczaj daję w takim wypadku żartobliwą dygresję :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 03.12.2007 10:03

Ostatnio wracałem z Warszawy jako pasażer ale mieliśmy taką sytuację: dwa pasy ruchu w jedną stronę, poganiamy lewym, wyprzedzamy ciężarówkę, a za nami Renówka na zderzaku siedzi. Żona się zmieściła przed ciężarówkę (zwężenie z dwóch pasów do jednego) ten za nami już nie i zamiast wyhamować - zaczął spychać ciężarówkę na pobocze, ale ciężarówka to ciężarówka nie dała się zepchnąć :devil: koleś lecąc koło ciężarówki z drugiej strony miał te odblaskowe pachołki... nagle bum.... lusterko z Renówki poleciało w powietrze. Nic nikomu się nie stało, ale koleś będzie miał naukę i mam nadzieję wnioski wyciągnie :devil:
poranny_deszcz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) poranny_deszcz » 03.12.2007 12:01

W zeszłym roku wracałem z W-wy. w kierunku pónoc. Droga prosta podwójna ciągła, po jednym pasie, krótkie pobocze. Z przeciwka w kierunku W-wy sznurek pojazdów. prędkość ok 80-90km/h. Na moim pasie pusto od dłuzszego czasu. W pewnym momencie moja pani mówi... zobacz po lewej jaki ładny zajazd-rzeczywiście był ładny Ja na moment odwracam wzok od prostej drogi i szybko powracam wzrokiem a tUUUU.... z naprzeciwka 'terenówka" czołowo jedzie na mnie. Mruga długimi a by mu zjechać z drogi offf ledwo zdązyłem zjechac..pare metrów przed nim. Z wrażenia (nie napiszę co zrobiłem prawie). Zdążyłem zauważyc w-wy rejestracjie tego .... Tragedia ....była blisko
ROCHEN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ROCHEN » 03.12.2007 15:23

woka spróbuj takie głupoty zrobić w Niemczech , jeżeli cie dorwie
policja -a jeżdżą nieoznakowanymi autami i polują na takich jak ty-
to do domu wrócisz po paru latach.To jest traktowane jako przestępstwo
i słusznie ile lat za to grozi nie wiem dokładnie ale zależy od sytuacji.
W zeszłym roku koło Karlsruche był taki wypadek smiertelny. Jechała
kobieta z dzieckiem i nagle z tyłu z dużą prędkością nadjechał Mercedes
z kierowcą fabrycznym testerem.Kobieta się wystraszyła tak, że gwałtownie
chciała zmienić pas no i wylądowała na drzewie. Sprawca uciekł ale znależli
go i siedzi.Kobieta i dziecko zginęli na miejscu. :!: :!: :!:
Mnie również denerwuje powolna jazda lewym pasem, jeżeli prawy jest wolny, ale nigdy nie można przewidzieć jak zareaguje ten z przodu.
Jeżeli będzie to początkujący i się wystraszy może się skończyć jak wyżej.
Za wymuszenie jest również tu uważane poganianie długimi światłami
oraz jazda za poprzednikiem w odległości mniejszej niż połowa szybkości
to jest przy 100kmh odległośc poniżej 50m. Czym mniejsza odległość tym większa kara.
Tak że radzę ci zastanów się na przyszłość nad tym co robisz.Bo nawet jak się nie uważasz za pirata to nim jesteś. :evil: :evil: :evil:
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 03.12.2007 20:11

woka napisał(a):

No nie. :!: Zaraz zrobicie ze mnie jakiegoś pirata i debila drogowego. Ja nikogo nie spycham :!: :!: delikatne, kilkusekundowe, lekkie dotknięcie. Jak widzę, że gość zorientował się, że coś mu nie tak ..... ja przestaję. Więcej nie potrzeba ..... nie ma komu. Gość jest już dawno na właściwym miejscu.

Oczywiście w 100% potrafisz przewidzieć reakcję "dotkniętego"? Wystarczy, że spanikuje, da po hamulcach i siedzisz u niego w bagażniku z mandatem 500 zł. To optymistyczna wersja zdarzenia.
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 03.12.2007 20:14

volumen napisał(a):
woka napisał(a):

Oczywiście w 100% potrafisz przewidzieć reakcję "dotkniętego"? Wystarczy, że spanikuje, da po hamulcach i siedzisz u niego w bagażniku z mandatem 500 zł. To optymistyczna wersja zdarzenia.

a moze nie spanikuje tylko refleks cwaniaka bedzie sprawdzal :lol:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 03.12.2007 20:28

Dziś miałem przyjemność zobaczenia jak jeżdzi pan premier.Z przodu policyjny szeroki wóz,w środku cztery limuzyny,kawalkadę zamykał znowu policyjny wóz. Koguty na dachach.W terenie zabudowanym ze 100 km/h,odległość samochodu od samochodu może z 1.5 metra.Doskonali kierowcy by zachować stale taką odległość .Wjechałem na główną drogę z podporządkowanej i było pusto.Ledwo nabrałem szybkości a tu koguty za mną .Mało co po mnie by przejechali . :D Jechali na Barbórkę na Bobrek.
Ostatnio edytowano 03.12.2007 21:22 przez AndrzejJ., łącznie edytowano 1 raz
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 03.12.2007 21:15

Wszelkie krytyczne uwagi przyjmuję do wiadomości. Obecuję ...... pięć razy pomyśleć nim coś zrobię ( czyli obiecuję poprawę). Słowo harcerza.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone