Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Toruń-Orebić trasa osoba chodzaca o kulach

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 01.09.2008 16:49

Mój wyżej opisany wariant drogi nie dla wszystkich, mam na myśli nasz cudowny kraj i Czechy.

laszlooo polecam Ci jednak wybierać autostrady. Znacznie bezpieczniejsze. Autko równo spala i co najważniejsze - nie męczysz się jedąc przez wioski i wpatrując się co cię czeka za zakrętem.
Masz jedyną okazję zobaczyć prawdziwe autostrady i grzech z tego nie skorzystać, no chyba że lubisz błądzić i masz nadmiar czasu na jazdę.
Na autostradze nie musisz zasówać. Ja w Austrii powiedzmy przepisowo, a w Cro równo 130km/h ze zwględu na obładowane auto. Policji w Cro z suszarką nie ma ale i szaleńców na autostradzie też nie widziałem. Większość aut jechało ok 140km i to wystarcza. Zużycie paliwa w miare dobre (komputer mi pokazywał 6,7 a mój golfik ma raczej duży apetyt), i jak 500km robisz w 4godziny to nie ma się po co spieszyć.
Przy autostradach więcej stacji benzynowych. Dziewczyn z obsługi niestety nie widziałem. :roll:

Spiesz się powoli i szerokości! 8)

ps. Przyślij nam kartkę jak dojedziesz hehe ... :lol:
laszlooo
Turysta
wrociłem...

Nieprzeczytany postnapisał(a) laszlooo » 18.09.2008 21:47

wróciłem,z checia bym opowiedzial tylko w jakim dziale?? Tutaj konytynuowac, dziekuje za wyznaczenie tarasy droga 86:)
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 18.09.2008 21:53

Forum Cro.pl -> Nasze Relacje z podróży - kliknij z boku na Nowy Temat

forum/viewforum.php?f=22

To jak masz ochotę napisać dłuższą relację lub krótszą.
Gdyby co nie tak to ktoś pomoże, podpowie.
Polecam najpierw napisać w Wordzie i dopiero wklejać, gdyż walka z bykami trwa ( http://bykom-stop.avx.pl/ ). . . a i oklej ładnie to co zobaczyłeś fotkami.

Wklejać zdjęcia można z www.fotosik.pl. Logujesz się i ładujesz kody. Masz kilka do wyboru. Najlepiej pełen obraz na forum.
Zmniejszaj foto do 800x600. To jest max na forum. Popatrz na inne relacje.
Logowanie w fotosiku jest gratis i wówczas możesz wrzucać do max 10 fotek jednocześnie. Zresztą wszystko Ci w @ przyślą.

Do dzieła, bo wyprawa pełna obaw była i ciekaw jak wypaliła :?:

Pozdrav :wink:
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 25.09.2008 13:24

wróciłem,z checia bym opowiedzial

Witaj laszloo!
Podobnie jak Ty mam problemy z poruszaniem się.
:cry: Napisz proszę gdzie mieszkałeś? Czy kwaterka była blisko morza? Co zwiedziłeś? Chętnie poczytam. Może napisz jakąś krótką relację z wyprawy. Na forum troszkę jest osób, które mają dysfunkcję narządu ruchu. A takie info. są bezcenne :roll:
Serdecznie pozdrawiam i czekam na relacje. :papa: :hut: :papa:
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Toruń-Orebić trasa osoba chodzaca o kulach - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone