No nic tymczasem czekam na rozwój sytuacji...
pozdr
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
woka napisał(a):Np. kręte uliczki, celowo tak "zbudowane" aby uchronić przed piratami.
...... a może ONI tak "po pijaku" to stworzyli, każdy na swój sposób, bez żadnej wizji i planu .... a teraz nowożytni dorabiają teorię
woka napisał(a):mahadarbi[/b] ..... w tej chwili na całej wyspie najważniejszą osobą jesteś TY i Twoja rodzina.Reszta .... a co tam reszta.
.png)
woka napisał(a):Skrzywienie zawodowe ... powiadasz.![]()
woka napisał(a):Wiesz, ja również lubię być w "dobrych" ośrodkach, w dobrym towarzystwie. Nie ukrywam i nie ukrywałem, że wszelkie tzw. "zadupia" omijam szerokim łukiem
woka napisał(a):Jestem i nie odchodzę.
woka napisał(a):Musisz jeszcze pojechać do Opatiji (tej koło Rijeki). Sądząc po samochodach, po jachtach ..... też w modzie. Tam niektórzy też muszą być.
.png)
janusz.w. napisał(a): Wiem, wiem pięknie tam, bez wątpienia, tylko ten wszechobecny, nazwijmy to ogólnikowo, szpan jakoś mnie odstrasza...
.png)
helen napisał(a):A tak ogólnie, hmmm ... wyspa zawsze mi się podobała, gdy czytałam, oglądałam zdjęcia bądź filmy w tv, nadal mi się podoba, choć nigdy nie byłam. Ale chyba mi to wystarcza, cudzy lans, luksus... już na samo wyobrażenie tych bogatych Greków zawracam w myślach z tych uliczek.
helen napisał(a):Byłaś na Santorini? Jak to tam wygląda? Bardziej mnie tam ciągnie, na chwilę chociaż, wycieczka z Krety jakoś nam nie zmieściła się w naszym pobycie.
.png)
mahadarbi napisał(a):I nie chciałeś być teraz złośliwy? ;-P
.png)
.png)
mahadarbi napisał(a):woka napisał(a):Np. kręte uliczki, celowo tak "zbudowane" aby uchronić przed piratami.
...... a może ONI tak "po pijaku" to stworzyli, każdy na swój sposób, bez żadnej wizji i planu .... a teraz nowożytni dorabiają teorię
Podobnie jest z Akropolem, z turecką Kapadocją, z włoską Florencją i masą innych cudów natury, którym dorabia się ideologię, by sprzedać turyście wycieczkę. Woka, zmiłuj się!
.png)
woka napisał(a):Mahadarbi proszę abyś widziała w mojej osobie kumpla a nie wroga
woka napisał(a):Opatije wymieniłem ponieważ odniosłem wrażenie, że lubisz miejscowości snobistycznewoka napisał(a):
Nie, woka, nie przepadam. Zazwyczaj wybieram miejsca dalekie od grandy tłumów, z tego też powodu wybrałam 'snobistyczne' Mykonos, bo miałam pewność, że nie spotkam masy rodaków chociażby. I nie myliłam się. Podczas 13 dni pobytu natknęliśmy się na cztery pary! Biorąc pod uwagę, że na chorwackim Pag-u codziennie natykaliśmy się na 44 pary, to jednak zasadnicza różnicaI tu słowo 'snobistyczny' miało naprawdę znaczenie pozytywne
Mykonos jednak to zupełnie inna bajka. Chodziła za mną kilka dobrych lat a nadarzyła się świetna okazja, idiotycznie byłoby z niej nie skorzystać.
woka napisał(a):Mile wypoczywaj .... pstrykaj i pisz.
.png)
helen napisał(a):Ja bardzo się cieszę, że pojawiło się na forum coś nowego, coraz mniej jest miejsc nieopisanych w jakiś sposób. Mykonos jeszcze chyba nie było, tak jak i nie było Minorki![]()
![]()
. W zeszłym roku obie pisałyśmy o Pagu, a teraz obie mamy "nowe" wyspy na tapecie
. Dawaj dalej