Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

To już nie są żarty... !

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
janniko
Cromaniak
To już nie są żarty... !

Postnapisał(a) janniko » 07.09.2009 16:14

Poniższy artykuł zamieszczam ku przestrodze. Szczególnie pożyteczny okazać się może dla rodziców nieletnich dzieci. Żeby potem się nie okazało, że z urlopu wrócimy w kajdankach lub wogóle nie wrócimy, a nasze dzieci zostaną słomianymi sierotami..

Jezu! Dokąd to wszystko zmierza?!
8O

Artykuł:
Ojcu grozi 15 lat więzienia za pocałowanie córki

Wiele kontrowersji narasta wokół decyzji brazylijskich władz, które aresztowały włoskiego turystę po tym jak publicznie pocałował swoją 8-letnią córkę - informuje BBC News.
Według świadków mężczyzna dotknął dziewczynki w "intymny" sposób. W świetle nowego, rygorystycznego prawa, które ma zwalczać seksualne wykorzystywanie nieletnich, mężczyźnie może grozić nawet 15 lat więzienia.

Mężczyzna, którego imienia nie ujawniono, od tygodnia przebywa w areszcie. Kolejna próba zwolnienia go z więzienia w ten weekend nie powiodła się. Jego brazylijska żona mówi, że cała sprawa jest jakimś nieporozumieniem, zwłaszcza, że personel kurortu, w którym doszło do zdarzenia, mówi, że nie widzieli niczego nadzwyczajnego.
REKLAMA

Włoski turysta, 48-letni biznesmen, został aresztowany 2 września w nabrzeżnym mieście Fortaleza w północno-wschodniej Brazylii, gdzie był na wakacjach ze swoją brazylijską żoną i córką. Na mężczyznę złożyła donos para, która twierdzi, że dotykał on dziewczynkę w "niepoprawny" sposób oraz że całował ją w usta, kiedy byli blisko siebie w basenie, na oczach innych turystów. Prawdopodobnie para nie wiedziała, że są to ojciec i córka,

Pólnocno-wschodnie rejony Brazylii przez lata miały problem z pedofilami, którzy często przybywali tam z zagranicy. W większości hoteli znajdują się ostrzeżenia o ostrych karach za praktyki pedofilskie.

Brazylijska żona mężczyzny cały czas powtarza, że doszło do nieporozumienia. Świadkowie musieli źle zinterpretować fakt, że biały mężczyzna przebywa blisko małej dziewczynki o ciemnej skórze. Kobieta mówi, że te oskarżenia mogą zniszczyć jej rodzinę.

Mężczyzna nadal przebywa w areszcie. Jego ewentualne wcześniejsze wypuszczenie będzie rozpatrywane we wtorek. 8O

Niedawno jakiś mądry gość powiedział, że obecny zliberalizowany i na skroś relatywistyczny świat współczesnej cywilizacji w pierwszym rzędzie uderzy w rodzinę! A robić to będzie pod płaszczykiem obrony interesów słabszych. I że to prawdopodobnie będzie początkiem niechlubnej agonii naszej cywilizacji...
Czyżby to właśnie zaczynało się już dziać?
:(
Jacek L
Cromaniak

Postnapisał(a) Jacek L » 07.09.2009 16:30

A czy to aby nie Berlusconi ? Bo do niego pasuje jak ulał :D :D :D
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 07.09.2009 16:32

Polityczna poprawność na naszych oczach ewoluuje coraz wyraźniej w stronę faszyzmu. Już parę lat temu mówiłem, że tylko patrzeć, a będzie strach wziąć córkę na kolana. A to tylko jeden fragment tego całego duraczestwa. :evil:
Jacek L
Cromaniak

Postnapisał(a) Jacek L » 07.09.2009 16:38

Tak,tak i poklepać synka po plecach też nie będzie można ,bo się zlecą łapacze pedofilów, już teraz mam obawy ,czy w ogóle można się do dziecka odzywać ,bo może to być pomyślane jako agitacja i zachęta do obcowania ..... klapsa też nie można dać, bo pomyślane zostanie jako gesty lubieżne ...... szkoda gadać ! Dokąd ten świat zmierza???
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 08.09.2009 06:51

Panowie, bez przesady. Naprawdę czujecie się zagrożeni?
Bo ja nie.
Andrzej M
Podróżnik
św. Mikołaj

Postnapisał(a) Andrzej M » 08.09.2009 07:19

Zajmuję się filmowaniem i tradycyjnie na koniec roku , filmuję wizyty Mikołaja w żłobkach , przedszkolach i szkołach ... W ubiegłym roku zaczęto wymagać od osób robiących za św. Mikołaja - ukończonego kursu ( w kuratorium ) i najgłupsze z tego jest że niewskazane jest , branie dzieciaka na kolana .
pzdr
MWN
Cromaniak

Postnapisał(a) MWN » 08.09.2009 09:09

Ktoś, kto już teraz nie czuje się zagrożony, gdy się poczuje będzie już za późno. Niestety, Biblia, pisze że będzie coraz gorzej. Na razie wszystko co w niej dało się przeczytać spełniło się w 100%. Pozostało już niewiele...
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 08.09.2009 10:38

JacYamaha napisał(a):Panowie, bez przesady. Naprawdę czujecie się zagrożeni?
Bo ja nie.

JacYamaha.
Akurat ja czuję się zagrożony, bo pracuję z dziećmi i z młodzieżą.
j23
Cromaniak

Postnapisał(a) j23 » 08.09.2009 12:46

ale tu chodzi o Brazylię!
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 08.09.2009 13:19

j23 napisał(a):ale tu chodzi o Brazylię!

W 97 roku przed powodzią we Wrocławiu też niektórzy mówili:
- ale to Czechów zalewa!
pablo2222
Cromaniak

Postnapisał(a) pablo2222 » 08.09.2009 14:07

Zawsze się znajdzie jakiś wieszcz dni ostatecznych. Świadkowie Jehowy całkiem dobrze żyją z tego interesu.
jp
Croentuzjasta

Postnapisał(a) jp » 08.09.2009 23:02

Niestety żyjemy w świecie, w którym dziecko jest własnością państwa. Jestem ojcem rocznego chłopca, którego przytulam i całuje. Czy to oznacza, że jestem gejem i pedofilem? Dokąd to zmierza? I kto wymyśla takie prawo?
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 09.09.2009 08:01

pablo2222 napisał(a):Zawsze się znajdzie jakiś wieszcz dni ostatecznych. Świadkowie Jehowy całkiem dobrze żyją z tego interesu.

Niestety też zawsze się znajdą tacy, którzy bagatelizują pewne symptomy świadczące o nie nadchodzącym kataklizmie, chorobie czy katastrofie...
I dzięki takim ignorantom, dopatrującym się w rozsądnej ocenie świata fanatycznego katastrofizmu, podobne paranoje mogą na dobre zagnieździć się we współczesnym "cywilizowanym" świecie... a przecież wiadomo, że jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę..
Tak było zawsze i być może będzie jeszcze długo, ale przerażająca jest głupota i ignorancja tych, którzy np. objawy czerniaka (rak skóry) nazywają zwykłymi przejściowymi zmianami na skórze... i póki nos komuś nie odpadnie, to na wszelkie objawy syfilisa mówią, że to katar...
P.J.D.!!!
:twisted: :twisted: :twisted:

PS
Nie mam dzieci - nie czuję się zagrożony.
Nie ma samochodu - a co mnie obchodzą idiotyczne przepisy drogowe.
Nie buduję domu - co mnie obchodzi że prawo budowlane woła o pomstę do nieba!
Nie zakładam firmy - nie interesuje mnie to, że w kraju założenie firmy trwa ponad miesiąc, gdy np. w Anglii można tego dokonać w 20 minut przez internet..
itp itd
A na zakończenie modlitwa wieczorna z filmu "Dzień Świra" ...
8)
hexapus
Globtroter

Postnapisał(a) hexapus » 09.09.2009 08:43

Ja ostatnio miałem niestety taka historie.
Córka poprosił mnie żebym jej kupił laptopa.
Córka jedynacza :D
Tata jedzie kupić i sprawa załatwiona.
Jesteśmy w centrum handlowym. Córcia trzyma nowo zakupiony "komp" my jedziemy ruchomymi schodami do góry. W pewnym momencie córcia w uniesieniu " tzw chwili" czyli (ja tak odebrałem) połozyła głowe na mi na ramieniu i mówi "dziekuje tato za laptopa". Lecz z przeciwka nadjeźdzającej osoby usłyszałem zaraz w tym momencie
cyt '..... zobacz jaki stary z taką młodą. Co za pedofil"
Zamurowało mnie to. Widziałem spojrzenia innych ludzi wręcz odechciało mi sie zakupów. Co za brak wyobraźni.
Od tego czas jeżdźe na zakupy sam :cry:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 09.09.2009 08:58

Janniko - oczywiście byłeś tam (w Brazylii) i widziałeś jak było naprawdę...
Jakoś przypomina mi to "radio Erewań".
Ignorant - hmmm.

Hexapus - nie daj sie zwariować.
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone