Nasza plaża
Jest spokojna, bardzo, ale to bardzo mało ludzi - dla nas duż zaleta
Plaża jest w zatoce, koło szkoły, wg mapki jest to Sibenska Luka.
Tak jak pisałam dom jest przy Jadrance, a plaża jest poniżej drogi, ale mimo bliskości drogi, jest cisza i spokój. Aut nie słychać, chyba że coś dużego przejeżdża to wtedy przypomina się, że jesteśmy blisko drogi.
Plaża jest dość wąska, do morza wchodzi się spokojnie, nie ma od razu dużej głębokości, więc nasz średnio pływający syn jest bezpieczny, a my mamy względny spokój
Co pod wodą? Trochę rybek, trochę glonów. W sumie nic specjalnego. Najważniejsze, że słońce mocno świeci, jest ciepło, a woda jest mokra.
anakin napisał(a):piekara114 napisał(a):
To jest Wasza plaża

Kurczę,nie wiem...
Ja tam byłem raz i nie wróciłem nigdy.
Woda najzimniejsza jaką spotkałem w Cro!
Po wierzchu tez coś pływało.....takie jakby olej czy cuś...
Znaczy się konsystencję taką miało..
No,ale to pewnie jakaś jednorazowa................anomalia była.

Woda była naprawdę ciepła, spokojna, bez żadnych fal. Woda i plaża czysta. To coś na co trafiłeś, to musiała być jakaś jednorazowa akcja, bo jak my byliśmy było bardzo czysto. Może to coś było z łódek i jachtów, które w tej zatoce kotwiczyły.
Leżąc na plaży stwierdziłam, że wyjazd w ciemno jest o tyle ok., że wie się za co płaci. Ale trochę męczący i przy najmniej dla nas nie jest to najlepsze rozwiązanie. Może nastawiłam się, że szybko coś znajdziemy i w super lokalizacji, a może źle się zabraliśmy do szukania app.
Mieszkanko ma wszystko co potrzeba, a plaża blisko, więc jest ok.
Do centrum było ok. 15 min na nogach - w sam raz na późno popołudniowy lub wieczorny spacer. Większość trasy jest chodnikiem, ale prawie w samym centrum nie ma chodnika.
Tą drogę, wjazd do miasta każdy bywalec Rogoznicy na pewno zna.
Parkingi w centrum płatne do późnych godzin nocnych. Odwiedzaliśmy centrum w każdy wieczór, jeśli tylko gdzieś się nie wybraliśmy. Chcieliśmy przecież także coś pozwiedzać - przy najmniej ja, reszta ekipy trochę mniej, ale cóż mieli zrobić