Anai napisał(a):315 w/g mnie z tych trzech najlepsze[/color]
... taaa ... mz też
.png)
Anai napisał(a):
Ha! Próbowałam robić kiedyś zdjęcia wnętrza bazyliki w Licheniu![]()
Tragedyja![]()
Anai napisał(a):Mam natomiast wrażenie, że jest na nim coś nie halo z perspektywą - rozłazi mi się na boki![]()
Bea.ta napisał(a):a gdzie Ty Janie na 2giej fotce masz obszary głębokiego cienia???![]()
Anai napisał(a):Prawdopodobnie za pomocą HDRa zostały właśnie rozjaśnione![]()
Anai napisał(a):Beata, spójrz na lewy i prawy górny róg - tam musiał być cień...
To samo na samym dole przed ławkami - tak myślę![]()
.png)
Nie tylko dlatego tragedia, że w Licheniu...Bea.ta napisał(a):ja nawet nie spróbuję
Pomijalny szczegół mówisz?Bea.ta napisał(a):czepiasz się, tylko górą się rozłazi![]()
![]()
No mówię Ci... Serio, serio...Bea.ta napisał(a):no coś Ty???![]()
... aleś Ty Beata niekumataBea.ta napisał(a):jest zgoda, ale dlaczego go nie ma????skoro był.... tak myślę
![]()
![]()
.png)
Anai napisał(a):
[color=#004080]Pomijalny szczegół mówisz?![]()
Anai napisał(a):... aleś Ty Beata niekumata- pacz mi na usta: bo został rozjaśniony, żebyś widziała co tam się w tym cieniu ukrywało
![]()
.png)
Bea.ta napisał(a):
chcesz powiedzieć, że jestem uboższa o głęboki cień?![]()
![]()
![]()
Anai napisał(a):315 w/g mnie z tych trzech najlepsze![]()
mariusz-w napisał(a):Anai napisał(a):315 w/g mnie z tych trzech najlepsze[/color]
... taaa ... mz też
Bea.ta napisał(a):oki, to next time niech będzie karteczka Janie - tu był cień

.png)
jan_s1 napisał(a):mariusz-w napisał(a):Anai napisał(a):315 w/g mnie z tych trzech najlepsze[/color]
... taaa ... mz też
Tu się zgadzamy.![]()
jan_s1 napisał(a):Zamiast karteczki oryginalny JPG z aparatu (bo robię podwójnie - JPG i RAW) tylko pomniejszony, na którym widać, że jakieś światło tam było. Widać poza tym, że fotka była w większym stopniu przyciemniana w miejscach przepalonych, niż rozjaśniana w cieniach.![]()
.png)
Anai napisał(a):M/z goły jpg lepszy - więcej widać i wolę jak wnętrze "wali" się do środka niż rozłazi na boki,
bo mam wtedy wrażenie, że jak się rozejdzie całkiem to mi dach na głowę spadnie...![]()
.png)
jan_s1 napisał(a):Mówisz, że widać tu więcej? Przepraszam, ale ja widzę mniej.![]()
.png)
jan_s1 napisał(a):Jeśli masz ekran taki o jakim pisałem, to tak. Nic na to nie poradzę. Ale na pewno porównywałaś fotki na takim ekranie laptopowym i normalnym.![]()
jan_s1 napisał(a):Anai napisał(a):M/z goły jpg lepszy - więcej widać i wolę jak wnętrze "wali" się do środka niż rozłazi na boki,
bo mam wtedy wrażenie, że jak się rozejdzie całkiem to mi dach na głowę spadnie...![]()
To bardzo ciekawe, co piszesz.![]()
Napisałem już gdzieś, że nie zawsze prostuję zdjęcie. Tu rzeczywiście byłoby chyba lepiej nie prostować, lub wyprostować w 50%.
.png)
Powrót do FotoCroClub - dyskusja