Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Siatkówka

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mysza73
Weteran
Re: SIATKÓWKA

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 13.02.2015 21:39

romuald22 napisał(a):
mysza73 napisał(a):Prygiel próbował go naśladować i ... też wylał wodę :lool: ,
ale jemu, to nic nie pomoże :roll: ,
może i on kiedyś był dobrym siatkarzem, ale trenerem jest kiepskim :roll: .

Nie wiem czy chodzi Ci o Prygla czy o Bednaruka?
W tej konfrontacji moim zdaniem wygrywa Prygiel jako zawodnik.

Chodziło mi o Prygla.

U Bednaruka podoba mi się jego kontakt z zawodnikami, dziś też niezłe jaja z rezerwowymi odprawiał :mrgreen: ,
Prygiel przy nim jest strasznym sztywniakiem :roll: ,
no i słabo reaguje na sytuacje na boisku.
Dziś np Michał Filip zaczął kiepsko i Bednaruk bardzo szybko zastąpił go Mikołajczakiem, który został MVP meczu :mrgreen: ,
a u nas Oivanenowi dziś nie szło, dostawał czapy albo walił po autach, a Prygiel trzymał go do końca :roll: .
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 20.02.2015 10:38

Resovia i Skra bez większych kłopotów w kolejnej, już ostatniej fazie play-off Ligi Mistrzów :D ,
choć wczoraj trochę Kurkowi kibicowałam :wink: , bo moja Zuzia to fanka Marechala, a mąż Falaski, to ja musiałam wziąć stronę "słabszych" i chciałam do złotego seta doprowadzić :mrgreen: .
JW niestety odpadł :? ,
no ale w najlepszej szóstce mamy jeszcze Kubiaka i Możdżonka, więc nie jest źle :mrgreen: .

No i żeby nie było, że nie było :wink:
http://aktualnosci.siatka.org/pokaz/201 ... sem-pzps-u
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 26.02.2015 08:26

Zaczęły się play-offy w naszej lidze :D .

W ostatnią sobotę Resovia i Skra grali jak o życie :wink: , bo każdy z nich chciał być na 1 miejscu i grać z Czarnymi, zamiast z Zaksą :roll: .
No i Resovia dostała to co chciała :evil: ,
tyle że wczoraj Skra odprawiła Zaksę w "godzinkę z prysznicem" (szkoda :( ), w 2 secie do 10 8O ,
a Resovia w Radomiu stoczyła niezłą wojnę :roll: .
Ojjjjjjj działo się :!: , dawno nie byłam na takim meczu 8O ,
szkoda, że Czarni nie grali tak przez cały sezon 8O , normalnie nie poznawałam tych moich "Czarnuchów" 8O ,
nawer nasz środkowy - Ratajczak - 214cm :mrgreen: - grał jak siatkarz, nawet coś zablokował 8O ,
a Igła to go chyba przeklął, bo go nieźle zagrywką przećwiczył :mrgreen: .
Szkoda, że przegraliśmy :cry: , bo po takiej grze zasługiwaliśmy na 2 szanse w Rzeszowie :( .

JW nie ugrał w Lubinie nawet seta, szkoda :( .
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 26.02.2015 08:32

Oj działo się działo, ale nie tylko na parkiecie- nie widziałam meczu, ale słuchałam relacji w radio - jakieś zamieszki czy co na trybunach???
- ciężki mecz ale efekt końcowy - moja Resovia wygrała :mrgreen:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 26.02.2015 08:43

Andzia* napisał(a):Oj działo się działo, ale nie tylko na parkiecie- nie widziałam meczu, ale słuchałam relacji w radio - jakieś zamieszki czy co na trybunach???

No właśnie też mnie to zdziwiło, bo chodzę na mecze siatkówki już naście lat i nigdy nie widziałam, żeby ochrona musiała interweniować 8O .
Ja tam nie za bardzo wiem, jak to było, bo na parkiet patrzyłam :wink: ,
ale z tego co dziś czytam, to ochrona okazała się "nadgorliwa",
zaczęło się od tego, że Pliński coś tam pokazywał w stronę kibiców z Rzeszowa (a wiadomo, że to nie jest ich ulubieniec :wink: ), ci zaczęli mu cisnąć, więc kibice z Radomia się odezwali ...
a ochrona chyba się przestraszyła, że na słowach się nie skończy i podobno kogoś spałowali 8O 8O 8O ,
szkoda, bo to rzuca cień na ten super mecz :( .

Andzia* napisał(a):- ciężki mecz ale efekt końcowy - moja Resovia wygrała :mrgreen:

No trochę Was pomęczyliśmy :wink: ,
liczę na podobną walkę w sobotę ... i w niedzielę :smo: .
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 26.02.2015 08:51

Pożyjemy zobaczymy - będziemy u siebie więc siła i moc kibiców będzie z Resovią na parkiecie. Oby tylko nie było powtórki z rozrywki, bo jakoś dziwnie się boję o kibiców z Radomia, którzy przyjadą do Rzeszowa - mam nadzieję, że moje obawy są bezpodstawne , a to co miało miejsce wczoraj, to tylko nieporozumienie i pójdzie w niepamięć....... :smo:
Bartek1977
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek1977 » 26.02.2015 09:08

Play off to już co innego niż runda zasadnicza! I niezłą niespodzianką byłoby wyeliminowanie Rzeszowa w ćwierćfinałach...
Powodzenia Czarni na parkiecie na Podpromiu!!
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 26.02.2015 09:15

Wy to macie stresa w play offach a ja sobie chodzę na moją drużynę z II ligi i jest git. Emocje podobne, tylko zaangażowanie chłopaków znacznie większe bo grają przed rodziną i znajomymi za koszyk jabłek.
Wiedzą, że awansować się nie da bo pieniądze nie te na I ligę ale walczą ;)
Ostatnio edytowano 26.02.2015 10:07 przez sviva, łącznie edytowano 1 raz
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 26.02.2015 09:22

romuald22 napisał(a):
mysza73 napisał(a):Prygiel próbował go naśladować i ... też wylał wodę :lool: ,
ale jemu, to nic nie pomoże :roll: ,
może i on kiedyś był dobrym siatkarzem, ale trenerem jest kiepskim :roll: .

Nie wiem czy chodzi Ci o Prygla czy o Bednaruka?
W tej konfrontacji moim zdaniem wygrywa Prygiel jako zawodnik.

Bycie trenerem to skomplikowana sprawa.
Jak być trenerem zawodnika którego poziomu sportowego się nigdy nie osiągnęło???
Powie ci zawodnik - "a byłeś lepszy?"

U nas Kruczek ze skoczkami?
Phil Jackson jako trener Michaela Jordana w koszykówce?

Nie wiem czy Piotrek Gruszka którego osobiście znam sprawdzi się jako trener siatkarzy. BBTS-owi się wiedzie średnio pod jego przywództwem.Oczywiście życzę mu jak najlepiej.
Zobaczymy.

I jeszcze w kwestii czy kiepski gracz może być dobrym trenerem czy tylko wybytni gracze zostają dobrymi trenerami.
W siatkówce do końca nie wiem bo jestem raczej niedzielnym kibicem, orientuję się tyle o ile, ale w piłce nożnej to nie ma znaczenia. Ba, ostatnio nawet najlepszymi trenerami zostają mierni piłkarze. Jurgen Klopp - mizeria, Jose Mourinho jeszcze gorzej, Henning Berg szału nie zrobił a na naszą ligę mag ;)
Ja myślę, że trener to głównie charyzma i wiedza, teoria a odpraktyki to on ma ludzi. Jak facet potrafi pociągnąć za sobą ludzi to oni za nim w ogień pójdą bo mu ufają a jak ktoś patrzy na zawodników z góry z myśleniem, wy miernoty ja to bym wam na boisku pokazał to raczej niech cymbergaja uskutecznia.
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 26.02.2015 09:44

mysza73 napisał(a):Ojjjjjjj działo się :!: , dawno nie byłam na takim meczu 8O ,

A miałaś nie iść :oczko_usmiech: ...
Andzia* napisał(a):Oj działo się działo, ale nie tylko na parkiecie- nie widziałam meczu, ale słuchałam relacji w radio - jakieś zamieszki czy co na trybunach???

No mówię przecież, że Mysza była na meczu ... :mrgreen: :oczko_usmiech:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 26.02.2015 10:17

Bartek1977 napisał(a):Play off to już co innego niż runda zasadnicza! I niezłą niespodzianką byłoby wyeliminowanie Rzeszowa w ćwierćfinałach...
Powodzenia Czarni na parkiecie na Podpromiu!!

Dzięki :D ,
ale łatwo nie będzie :roll: ,
choć podobno cuda się zdarzają 8O :oczko_usmiech: .

sviva napisał(a):Wy tomacie stresa w play offach a ja sobie chodzę na moją drużynę z II ligi i jest git. Emocje podobne, tylko zaangażowanie chłopaków znacznie większe bo grają przed rodziną i znajomymi za koszyk jabłek.
Wiedzą, że awansować się nie da bo pieniądze nie te na I ligę ale walczą ;)

Na II ligę nie chodziłam :oops: , ale na I to i owszem :mrgreen: ,
a też niby o pietruszkę grali, bo PL była zamknięta i "sportowo" awansować się nie dało :evil: ,
ale emocje i na trybunach i na boisku były porównywalna do tych obecnych ... no prawie :wink: .

sviva napisał(a):
I jeszcze w kwestii czy kiepski gracz może być dobrym trenerem czy tylko wybytni gracze zostają dobrymi trenerami.

Ja myślę, że trener to głównie charyzma i wiedza, teoria a odpraktyki to on ma ludzi. Jak facet potrafi pociągnąć za sobą ludzi to oni za nim w ogień pójdą bo mu ufają a jak ktoś patrzy na zawodników z góry z myśleniem, wy miernoty ja to bym wam na boisku pokazał to raczej niech cymbergaja uskutecznia.

No mnie się o tą charyzmę rozchodzi ... jakoś jej u Prygla nie widzę :? .

Potter napisał(a):
mysza73 napisał(a):Ojjjjjjj działo się :!: , dawno nie byłam na takim meczu 8O ,

A miałaś nie iść :oczko_usmiech: ...

:oops:

Potter napisał(a):

No mówię przecież, że Mysza była na meczu ... :mrgreen: :oczko_usmiech:

Potter :evil: ,
muszę się przyznać, że ja za bardzo na meczach się nie wydzieram (Zuzia mnie ogranicza, że niby kwas jej robię :roll: ), za to wczoraj obie równo gardła zdzierałyśmy :oczko_usmiech:

zara Ci na tą mega @ odpiszę :smo:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 26.02.2015 21:30

Andrea i tak prowadzi Lotos na MAJSTRA :)

Dziewczyny możecie marzyć o tytułach w Radomiu i Wawie

My juz go PRAWIE mamy ;)

:smo: :papa:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 27.02.2015 08:34

tony montana napisał(a):Andrea i tak prowadzi Lotos na MAJSTRA :)

My juz go PRAWIE mamy ;)

PRAWIE robi dużą różnicę :wink: ,
najpierw musicie wygrać z Bydgoszczą i Heynenem :smo:
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 28.02.2015 10:08

tony montana napisał(a):Andrea i tak prowadzi Lotos na MAJSTRA :)

My juz go PRAWIE mamy ;)

Wiara czyni cuda :lol:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 04.03.2015 16:10

Resovia zmroziła Lokomotiv :mrgreen:

Lokomotiv Nowosybirsk-Asseco Resovia Rzeszów 1-3 :!:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone