Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Selce -pożar i ewakuacja

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Agnji
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnji » 24.07.2012 21:59

Wow! mkm - dzieki! Czym sobie zasluzylam na taki prezent?
A tak a propos... Z Zadarem wiaza mnie najcieplejsze wspomnienia i w przyszly piatek wlasnie tam bede...! :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 24.07.2012 22:14

W takim razie , pięknych wieczorów na Kalelardze życzę :D
Agnji
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnji » 24.07.2012 22:51

:D chciałam w odpowiedzi wysłac ale nie bylam pewna czy Kalelarge skojarzysz..

Ale widze ze jako Cromaniak wiesz o czym mowimy, wiec... :wink:

wg mnie w najlepszym wykonaniu, bo klapa (a klapy uwieeeelbiam), wiec teraz cos zadarskiego ode mnie:

Saliatus
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Saliatus » 24.07.2012 23:21

WITAM mam petanie odnośnie jak się ma na autostradzie w kierunku Drage Vodice mam a raczej miałem zamiar wyjechać w sobotę liczę na szybka odpowiedż z góry dziękuje pozdrawiam Saliatus
eromi
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) eromi » 25.07.2012 08:04

Witam,
mam goraca prosbe bo zaczynaja mi juz styki zwierac w glowie... Zostaje z 3 miesiecznym dzieckiem w domu a moj maz wraz z nasza 10-latka wybiera sie w piatek do Sparadici (okolice Sibenika). Ciagna za soba lodz i dlugo czekali na te wakacje a przeze mnie, lub brak konkretnych info, moga w ogole nie wyjechac... Strasznie obawiam sie pozarow w okolicy Sibenika... Czy wiecie cos na ten temat. Wczesniej palily sie Vodice a to dosyc blisko. Nie chce ich zatrzymywac w domu a media wyolbrzymiaja sprawe dlatego moze wy obiektywnie wypowiecie sie w tym temacie. Zatem ,krotko. Czy jeszcze gdzies w Chorwacji pali sie (poza grillem ;-), jesli tak to gdzie i co to znaczy, ze droga z polnocy na poludnie jest zamknieta (jest kilka drog, w tym autostrada). Rodzina wybiera sie tradycyjnie trasa Brno, Wieden, Maribor itd... i sama autostrada do Sibenika. Czy ta trasa dojada bez przeszkod? (nie mysle o korkach, bo to normalne ;-))
poison1988
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) poison1988 » 25.07.2012 09:42

Z tego co 'wiadomości' informują to chyba lepiej nie czerpać informacji. Po przeczytaniu gdzieś informacji "gdzie jest duże prawdopodobieństwo o pożary" i otwarciu mapki po prostu padłam. Wymienione zostały większe regiony/miejscowości wzdłuż całego wybrzeża. Co do wyjazdu to sama w piątek uciekam z Polski w kierunku Szybenika. O drogę nie ma się co martwić. Nawet jeśli byłaby gdzieś zamknięta to z każdą godziną może się to zmienić i odwrotnie. A co do samego pobytu zobaczymy jak będzie :)
Agnji
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnji » 25.07.2012 10:05

Oficjalne biuro informacyjne sytuacji na drogach w Chorwacji informuje ze autostrady i drogi sa przejezdne, a promy plywaja zgodnie z planem.
Sa niewielkie utrudnienia, np. przy tunelu Mala Kapela jedzie sie jednym pasem itp. ale zadnych wiekszych utrudnien nie ma.

Pozary w Chorwacji pojawiaja sie w kazde lato. Cale szczescie bura juz ustaje, a od weekendu maja znowu byc upaly. 8)
eromi
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) eromi » 25.07.2012 11:13

Serdeczne dzieki za info. Dzwonilam tez do Ambasady gdzie powiedziano mi, ze aktualnie jest tylko jeden lokalny pozar dosyc wysoko i w miejscu oddalonym od turystow ;-) Dodatkowo dostalam namiary na strone www.hac.hr - baaardzo cenna baza danych ;-)
Agnji
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnji » 25.07.2012 11:40

Jest jeszcze HAK - jest tu podawana ogolna sytuacja na chorwackich drogach, tutaj tez mozna sie wiele dowiedziec, jak sie zna chorwacki.
http://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 25.07.2012 15:35

Agnji napisał(a):
Pozary w Chorwacji pojawiaja sie w kazde lato. Cale szczescie bura juz ustaje, a od weekendu maja znowu byc upaly. 8)

Dokładnie - taka sytuacja jest w każde lato, tylko tym razem Onet z braku innych newsów postanowil sobie sensację zrobić.

Poza Selce, gdzie sytuacja była trudniejsza, reszta wygląda na typowe lokalne pożary, z którymi chorwacka straż (wprawiona w tym od lat) radzi sobie w kilkanaście godzin. Bez paniki, na drogach jest dobrze :D :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 25.07.2012 16:39

Agnji napisał(a)::D chciałam w odpowiedzi wysłac ale nie bylam pewna czy Kalelarge skojarzysz..

Ale widze ze jako Cromaniak wiesz o czym mowimy, wiec... :wink:

wg mnie w najlepszym wykonaniu, bo klapa (a klapy uwieeeelbiam), wiec teraz cos zadarskiego ode mnie:

Dzięki za klapę :D ... ale Kalelarga zawsze kojarzona będzie z wielkim Tomislavem :wink: ...
martol92
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) martol92 » 25.07.2012 17:55

a w okolicy Baski Vody tez cos groznego sie dzieje?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 25.07.2012 20:36

martol92 napisał(a):a w okolicy Baski Vody tez cos groznego sie dzieje?

Monsuny panie non stop...
Piździ jak u Goździkowej.

:D :wink:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 25.07.2012 20:44

http://galijula.izor.hr/web/guest/webcamday w Splicie nie było tak źle :wink:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 25.07.2012 20:46

A co chcesz wyrazić? :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Selce -pożar i ewakuacja - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone