.png)
PabloX napisał(a):Niech mi ktoś wytłumaczy, bo tego nie rozumiem - dlaczego wiele osób, które oszczędzają na jedzeniu, kupuje ryż w woreczkach, a nie taki w papierowym albo foliowym opakowaniu 1-kilogramowym?
.png)
PabloX napisał(a):Niech mi ktoś wytłumaczy, bo tego nie rozumiem - dlaczego wiele osób, które oszczędzają na jedzeniu, kupuje ryż w woreczkach, a nie taki w papierowym albo foliowym opakowaniu 1-kilogramowym?
.png)
.png)
forumka.nika napisał(a):PabloX napisał(a):Niech mi ktoś wytłumaczy, bo tego nie rozumiem - dlaczego wiele osób, które oszczędzają na jedzeniu, kupuje ryż w woreczkach, a nie taki w papierowym albo foliowym opakowaniu 1-kilogramowym?
bo musieliby jeszcze kupić wagę kuchenną żeby odmierzyć te 1o dkg na porcję ?
.png)
darek1 napisał(a):Ryż w woreczkach łatwo przeliczyć na osoby oraz zajmuje mało miejsca. Wszędzie można go upchnąc.
.png)
PabloX napisał(a):Ale za 4 woreczki po 125 g, co daje razem 0,5 kg płacisz tyle, co za kilogram takiego samego ryżu zapakowanego w kilogramowej torebce![]()
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):PabloX napisał(a):Ale za 4 woreczki po 125 g, co daje razem 0,5 kg płacisz tyle, co za kilogram takiego samego ryżu zapakowanego w kilogramowej torebce![]()
Zawsze taki kupuję na potrzeby domowewięc nie widzę powodu, aby zmieniać przyzwyczajenie zakupu ryżu na porzeby wakacyjne
.png)
.png)
k.ka napisał(a):To ja się nieskomnie pochwalę, że zeszły rok, co prawda po sezonie, za 10 dni na rodzinę 2+1 wyszło 1900zł wraz ze zwiedzaniem Parku Narodowego Krk
(Ryż też mieliśmy w woreczkach)
.png)
k.ka napisał(a):To ja się nieskomnie pochwalę, że zeszły rok, co prawda po sezonie, za 10 dni na rodzinę 2+1 wyszło 1900zł wraz ze zwiedzaniem Parku Narodowego Krk
.png)
PabloX napisał(a):Jechali oszczędnie, dwie rodziny w jednym samochodzie, bocznymi drogami. Więcej wiary w ludziPolak potrafi