Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Radom -Viniśće

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.01.2011 22:28

Gościu masz racje wróć do szkoły i naucz się powtórnie dodawać, nawet według tej ViaMichelin nie wyjdzie magiczne 918km.
Nawet jak będziesz stawał tylko za potrzebą to 1(jedna)godzina pozostanie tylko w sferze marzeń, no chyba, że po zatrzymaniu się nie gasisz silnika bieg do kibelka załatwisz się strzepniesz ze dwa razy, bieg do samochodu i jazda dalej, a reszta "załogi" śpi 12 godzin i kiedy przyjdzie nieszczęście jak się obudzi, to robi do butelek.
Temat brzmi:Radom -Viniśće to po co wtrącasz tu Racibórz.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 24.01.2011 22:51

Tu nie trzeba dodawać. wystarczy podać punkt startowy i punkt docelowy(plus ewentualne punkty trasy)program sam wylicza trasę.
W ciągu tych 12 godzin wystarcza mi że pójdę 2 razy do kibelka, przy okazji tankowani i kawka (w zupełności na to mi wystarcza 30 minut). Jeśli tak często musisz się zatrzymywać za potrzeba i trwa to dłużej, to radzę udać się do urologa.
:D
Gdybyś czytał uważnie , to byś wiedział że odpowiadałem koledze z Zabrza, ale już wiem że masz kłopoty ze zrozumieniem tekstu. :D

Aby już Cię nie denerwować przestanę pisać w tym temacie. :D :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.01.2011 23:22

Masz racje załóżcie sobie temat" Zabrze - Viniśće" ja ostatni gamoń w przeciwieństwie do Ciebie kolego zrozumiem różnice pomiędzy Radomiem,a Zabrzem i na pewno nie napiszę tam ani słowa bo będzie mnie to interesowało w takim samym stopniu, jak dajmy na to historia Raciborza.
Swoja droga masz niezły pęcherz 12 godzin w samochodzie i tylko dwa razy jeszcze po kawie, jestem pełen uznania.
Ja nie pisze o trasie tylko o magicznych 918km. autostrady, aby uzyskać ten wirtualny wynik niestety trzeba wykonać kilka działań matematycznych jakbyś nie liczył, nawet na ViaMichelin i ograniczę się tylko do jednej uszczypliwości; zrozum sam co napisałeś.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.01.2011 08:05

Czas nowy temat: Co ile sikacie czyli kto ma lepszy pęcherz?
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 25.01.2011 08:15

Kilerzy nie mają pęcherza.
kilerzy mają ..pompę paliwową :twisted:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 25.01.2011 11:27

No to żeby było matematycznie :D
Odcinki Autostrad lub dróg ekspresowych ( w Czechach można na obu jechać maks 130km/h):
- Bohumin - Pohorelice - ok. 200km
- Schrick - zjazd 226 na A9 - ok. 275km - jeśli jedziesz objazdem autostrady w Słowenii
- zjazd 226 na A9 - Ptuj - ok. 55km - jeśli jedziesz autostradą w Słowenii
- Durmnec - Progmet - ok. 415km
Jakbyś nie liczył wychodzi grubo ponad 900km :D

Odcinki "zwykłej drogi" :
- Racibórz - Bohumin - ok. 25km
- Pohorelice - Schrick - ok. 60km
- zjazd 226 na A9 - Ptuj - ok. 60km - Objazd autostrady w Słowenii
- Ptuj - Durmanec - ok 15km
- Progmet - Vinisce - ok. 35km

Jeśli o mnie chodzi to EOT!!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.01.2011 12:05

Według ViaMichelin:
Trasa Racibórz - Poljica 1066km (918 na autostradzie)
10godz 33minuty
To teraz dolicz sobie do tego + 30 minut na objazd autostrady w Słowenii i 1 godz na postoje. Razem 12 godzin!!
No chyba że na autostradzie nie przekraczasz 100km/h

Ja to napisałem czy TY, jakbyś nie liczył i zrozumiałeś co sam napisałeś.
Po za tym obiecałeś, że nie będziesz więcej pisać w tym temacie i co.
Jacek S - sikanie dla faceta jest bardzo ważnym tematem. Dzięki niemu można się dowiedzieć bardzo ciekawych rzeczy. Wstrzymywanie jest bardzo niebezpieczne, nie lekceważ tego.
Nowy temat mógłby brzmieć" Czystość toalet w drodze do Chorwacji". Bardziej pożyteczny i nie mniej durny od innych.
knypsio123
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) knypsio123 » 26.01.2011 14:35

Panie To Ja nie ma się o co kłucić,z tego co wyczytałem kolega Dids76 nie napisał czy jeździ w sezonie czy np w czerwcu a to jest różnica.Sam mieszkam na Śląsku tylko że w okolicach Cieszyna i drogę do Vodic przejechałem w 12 i pół godziny +-, z objazdem w Słowenii a było to pare lat temu, nie było obwodnicy Wiednia ani innych tego typu ułatwień.Przypomne że te 12 i 1/2 godziny to czas przejazdu w okolicach 20 lipca!
Pozdrawiam gorąco. :wink:
Greg69
Podróżnik
trasa do Viniśce

Nieprzeczytany postnapisał(a) Greg69 » 04.02.2011 13:40

Panowie nie po-viniście się kłócić. Szkoda czasu. Apropos Viniście - bardzo urokliwa miejscowość. Byliśmy tam w 2007 roku - nasz pierwszy wyjazd do Cro i wróciliśmy zauroczeni tym krajem. Jechaliśmy z Suwałk z noclegiem w Mikulowie. Nawiasem mówiąc - fajna mieścinka. Informacyjnie dodam, że pierwszy dzień to około 980 km i 13 godzin jazdy, zaś drugi dzień to około 950 km i 10,5 godziny.
Czas jazdy podałem brutto, tzn. zawiera "wszystko" po drodze. Jechaliśmy przez Wa-wę, Częstochowę, Cieszyn, Olomouc, Brno, Wiedeń, Graz, Słowenia bez objazdów (następnym razem było już lepiej, gdyż jak wiecie przedłużyli autostradę) i dalej już wiadomo. W tym roku być może powtórzymy wypad do Viniście. Sie zobaczy :)) Skorzystam z Waszych podpowiedzi i wypróbuję nowy fragment polskiej A1 i pojadę przez Bohumin, a także sprawdzę, jak się jedzie nową obwodnicą Wiednia. Mam nadzieję, że nie ma problemu z trafieniem na nią.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów zauroczonych Dalmacją.
Bacaj
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bacaj » 08.02.2011 20:24

Z Radomia to najlepiej przez Czechy , Austrię , Słowenię...
dlaczego?
Sprawa prosta- 80km do Tomaszowa Mazowieckiego ... następnie "gierkówka"... Śląsk... Cieszyn (cały czas dwa pasy) 3,5h i jesteś na granicy- jeśli wyjedziesz skoro świt, gdy ruch mniejszy.
Przez Czech jest znośnie (lepiej niż przez PL), Wiedeń mija się teraz dobrze- niedawno były z tym problemy.
lukasz1977
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz1977 » 08.02.2011 21:20

Bacaj napisał(a):Z Radomia to najlepiej przez Czechy , Austrię , Słowenię...
dlaczego?
Sprawa prosta- 80km do Tomaszowa Mazowieckiego ... następnie "gierkówka"... Śląsk... Cieszyn (cały czas dwa pasy) 3,5h i jesteś na granicy- jeśli wyjedziesz skoro świt, gdy ruch mniejszy.
Przez Czech jest znośnie (lepiej niż przez PL), Wiedeń mija się teraz dobrze- niedawno były z tym problemy.

Ja bym polecił raczej z Cieszyna na Żylinę - chyba, że lubi jechać betonówką ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.02.2011 22:06

dlaczego?

Dopisz jeszcze według ciebie.
Wiedeń to można ominąć lub przez niego przejechać.
Ostatnio edytowano 09.02.2011 07:39 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Bacaj
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bacaj » 09.02.2011 07:24

To ja napisał(a):
dlaczego?

Dopisz jeszcze we według ciebie.

Jeżdżę do Italii 2x w roku z Radomia... lepszej (czyt szybszej) drogi nie ma...szczególnie przez PL
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.02.2011 07:40

A kto tu pisze o Italii.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 09.02.2011 13:54

Bacaj napisał(a):następnie "gierkówka"... Śląsk... Cieszyn (cały czas dwa pasy) 3,5h i jesteś na granicy

Ale w okolicach Czestochowy jakieś przebudowy i kilka mijanek, więc jak nie miniesz tego odcinka wczesnym rankiem, przed 7, to tu w korku utkniesz :(

Ja by wybrała: E7: Kielce, Kraków (tu obwodnica, lub przez centrum, ale max. do 7, w weekend no problem) i na Chyżne, przelecisz w 4,5 godz. A potem na Żylinę i autostrada (Austria, Słowenia) prawie do samego Trogiru :D (lub zaoszczędzić 30 eur w Słowenii - to objazd (na Ptuj, nie korzystałam, w tym roku pierwszy raz skorzystam, ale na forum jest super opisane, włącznie z mapkami)

Miłej drogi. Ja planuję Vinisce do 8 sierpnia, ale jeszcze nic pewnego
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone