Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pytanie Do pani Katarzyna Głydziak Bojić

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mars2009
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mars2009 » 30.07.2010 19:21

[quote="Fatamorgana"]To ja też mam pytanie do pani Kasi:
Czego jeszcze pani Kasia nie wie o Hvarze, a chciałaby wiedzieć? :D :wink:

Myślę, że Pani Kasia wszystko wie o Hvarze i nie tylko. Skąd ta "t"woja, jakby to nie nazwać wątpliwość "złośtpliwość"?
DENIS4
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) DENIS4 » 30.07.2010 21:24

armar napisał(a):Pani Kasiu mam skromne pytanie .
Mój przyjaciel , który po ubiegłorocznym wyjeździe złapał bakcyla na Chorwacje :D , w tym roku także chce jechac ze mną , ale ma takie hobby , że lata na motolotni .

Stwierdził że jedyne odpowiednie miejsce do latania to wyspa Hvar okolice Starego Gradu - bo jest tam lądowisko
http://www.you-fly.com/airport/ldsh/Hvar.

Czy faktycznie widziała pani żeby ktoś latał na motolotni nad wyspą ?
A może jest poprostu zakaz na takie latanie ?

Ja osobiście nie zetknąłem sie z takimi osobnikami na całym wybrzeżu Dalmatyńskim (i całe szczęście -po co ma mi cos warczec nad głową :wink:) , które zresztą ze względu na rzeźbę terenu nie bardzo sie do tego nadaje ( brak płaskich terenów do lądowania , poza Istrią - no ale to nie Dalmacja )

Czy jest Pani w stanie mi coś odpowiedziec na ten temat ?

Witam!JEZELI kolega posiada licencje i jak mysle w tym przypadku zna ustalenia miedzynarodowe to roznice z lataniem po Chorwacji czy nad Polska niczym sie nie roznia.Owszem Hvar jest na tyle plaski ze dlugosc pasa na ktorym da sie wyladowac to 70m bez podejscia O.K ironizuje jest wiecej ladowisk np.Park Biokovo Baska Voda itd.Duzo przydatnych informacji mozna znalezc w aeroklubach w Polsce mozna tez sprobowac w Narodowym Centrum Informacji Turystycznej Chorwacji.Nie wiem czy kolega bedzie latal z transpoderem z MODE CHARLIE czy tak sobie poprostu chce popstrykac fotki i powdychac slone powietrze.Jesli ma plany lotow i bedzie sie rejestrowal to z tego co pamietam tylko nad BiH nie ma VFR jest tylko poziom105.Punktow Navi jest sporo a aniolem strozem jest Zagrzeb Radar.Pozdrawiam rzycze udanych lotow na 300stóp i czekam na relacje z oblotu.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 01.08.2010 07:00

maciek1956 napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
maciek1956 napisał(a):Kasiu--czy słyszałaś coś o wędzonej Doradzie :?: :?: czy ta ryba nadaje się do wędzenia, czy nie ma jakiś przeciwwskazań :?: :?: W najbliższy piątek lub sobotę kupuję Doradę i mam zamiar zrobić grilla, ale też 2/3 sztuki zamierzam uwędzić.

Hm, specjalistą od kulinariów nie jestem.. tutaj raczej ryb się nie wędzi, co przecież nie koniecznie musi znaczyć, że nie można. Jutro zapytam znajomego kucharza.
Pozdrawiam

Oczywiście wiem, że u Was ryb raczej się nie wędzi, ale właśnie taka opinia kucharza to może być to :D Bardziej chodzi o ew przeciwwskazania, czy są :?: chyba nie.
Np karpia trudno spotkać wędzonego, to ryba do galarety itp, ale ja wędziłem, wyśmienity, chociaż tłusty bardzo

Dopiero wczoraj udało mi się wypytać znajomego. Twierdzi, że przeciwskazań do wędzenie raczej nie ma (nie powinna się rozpadać czy być niesmaczna), ale że ryby te najlepiej jest piec, bo grillowanie wydobywa pełnię ich smaku (ujął to jakoś w stylu, że "szkoda to wędzić").
Pozdrawiam
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 01.08.2010 20:30

Już po wędzeniu.
Łosoś to całkiem inna bajka, pstrąg, czy dorada :?:
Dorada wędzona-zgadzam się z opinią kucharza Kasi, pyszna, wybitna, ale grillowani wyciąga z tej ryby jej wszelki walory.
Smakowała mi bardziej niż pstrąg.
Jutro degustacja karmazyna.
damnhot
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) damnhot » 15.06.2013 19:09

Dobry Wieczór!

Wraz z mężem chcielibyśmy wybrać się na wakacje na wyspę Hvar. Za miejsce docelowe wybraliśmy miasteczko Vrboska. Jeśli wie Pani cokolwiek o tym miejscu prosiłabym o odpowiedź na kilka pytań:

1. Jak wygląda komunikacja miejska na wyspie? Dokładnie chodzi mi o autobusy (ewentualne koszty za bilety, czy cokolwiek dzięki czemu można skorzystać z komunikacji ;) )
2. Czy jest możliwość wypożyczenia roweru (na przykład na tydzień) i sprawnego przemieszczania się nim po wyspie (czy to się w ogóle opłaca) ?
- wypożyczenie łódki, pontonu?
3.Czy w miasteczku Vrboska, bądź w pobliżu, są piaszczyste plaże ?
4. Jak wygląda sytuacja ze sklepami bądź restauracjami w tym miasteczku?

Jeśli jest jakieś miasto, które poleciłaby nam Pani (zależy nam na wypoczynku, w miejscu może mniej zaludnionym i w miarę tanim) to bardzo proszę o wskazówki :)

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź. Liczę na szybką odpowiedź od Pani.

Pozdrawiam serdecznie!!! :)
Magda
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 15.06.2013 21:32

1.klik
2. klik
3. Rt Glavice (Soline) miejscami jest piasek
4.gastro oferta; market: Konzum, Studenac
Pozdrawiam
polishtravel
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) polishtravel » 20.06.2013 14:17

Witam serdecznie Pani Katarzyno,
Pracuje w biurze podróży i poszukuję rezydenta, który byłby w stanie zorganizować jednodniową wycieczkę do Mostaru ze Splitu :D jest to dość twardy orzech do zgryzienia, dlatego pozwoliłam sobie poprosić Panią o pomoc.
Moj adres mailowy to adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Bardzo prosze o napisanie do mnie maila czy jest w stanie mi Pani pomóc.
Bede wdzieczna za odpowiedź.

Pozdrawiam serdecznie.
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Pytanie Do pani Katarzyna Głydziak Bojić - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone