Czego jeszcze pani Kasia nie wie o Hvarze, a chciałaby wiedzieć?
Myślę, że Pani Kasia wszystko wie o Hvarze i nie tylko. Skąd ta "t"woja, jakby to nie nazwać wątpliwość "złośtpliwość"?
.png)
armar napisał(a):Pani Kasiu mam skromne pytanie .
Mój przyjaciel , który po ubiegłorocznym wyjeździe złapał bakcyla na Chorwacje, w tym roku także chce jechac ze mną , ale ma takie hobby , że lata na motolotni .
Stwierdził że jedyne odpowiednie miejsce do latania to wyspa Hvar okolice Starego Gradu - bo jest tam lądowisko
http://www.you-fly.com/airport/ldsh/Hvar.
Czy faktycznie widziała pani żeby ktoś latał na motolotni nad wyspą ?
A może jest poprostu zakaz na takie latanie ?
Ja osobiście nie zetknąłem sie z takimi osobnikami na całym wybrzeżu Dalmatyńskim (i całe szczęście -po co ma mi cos warczec nad głową) , które zresztą ze względu na rzeźbę terenu nie bardzo sie do tego nadaje ( brak płaskich terenów do lądowania , poza Istrią - no ale to nie Dalmacja )
Czy jest Pani w stanie mi coś odpowiedziec na ten temat ?
.png)
maciek1956 napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):maciek1956 napisał(a):Kasiu--czy słyszałaś coś o wędzonej Doradzie![]()
czy ta ryba nadaje się do wędzenia, czy nie ma jakiś przeciwwskazań
![]()
W najbliższy piątek lub sobotę kupuję Doradę i mam zamiar zrobić grilla, ale też 2/3 sztuki zamierzam uwędzić.
Hm, specjalistą od kulinariów nie jestem.. tutaj raczej ryb się nie wędzi, co przecież nie koniecznie musi znaczyć, że nie można. Jutro zapytam znajomego kucharza.
Pozdrawiam
Oczywiście wiem, że u Was ryb raczej się nie wędzi, ale właśnie taka opinia kucharza to może być toBardziej chodzi o ew przeciwwskazania, czy są
chyba nie.
Np karpia trudno spotkać wędzonego, to ryba do galarety itp, ale ja wędziłem, wyśmienity, chociaż tłusty bardzo
.png)
.png)
.png)
.png)
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne