Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyczółki Jary

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.07.2014 11:12

Bocian napisał(a):http://wiadomosci.onet.pl/kraj/nie-zyje-slawomir-opala-byly-policjant-i-pierwowzor-serialowego-pitbulla/c8q3k
Kolejny twardziel nie dał rady. Teraz już nikt sie nie dowie jak tam z nim było. Czytałem o nim artykuł, że po wyjściu z pierdla stawał na nogi...

Dobry gliniarz. System go zniszczył - sankcjonowanie zeznań tzw świadków koronnych.
Przestępca by uniknąć kary może każdego oskarżyć i sąd bez żadnych innych dowodów przyjmuje to za pewnik.
Opala balansował na granicy prawa, ale był skuteczny, taki polski brudny Harry.
Nie wierzę w jego winę.
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 28.07.2014 11:22

Bocian napisał(a):Nic, jeśli nie ma się ochoty w tym temacie pisać...

..to nie kwestia chęci czy niechęci ..ale znajomości tematu. Co ja mogę o takim człowieku wiedzieć siedząc w fotelu przed tv :?: :?: albo na podstawie notatki w Onecie :?: :?: ... . Na pewno to szkoda człowieka.. :?
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 28.07.2014 11:37

garbowski napisał(a):

..to nie kwestia chęci czy niechęci ..ale znajomości tematu. Co ja mogę o takim człowieku wiedzieć siedząc w fotelu przed tv :?: :?: albo na podstawie notatki w Onecie :?: :?: ... . Na pewno to szkoda człowieka.. :?

o właśnie, dokładnie o to chodzi
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.07.2014 12:01

Nie byłoby postaci Despera gdyby nie Opala. Nie byłoby serialu Pitbull gdyby nie Opala i nakręcone na podstawie jego pracy dwa dokumentalne filmy Vegi.
Serial rewelacyjny. Ja dzisiaj czytając notkę o śmierci tego policjanta przypomniałam sobie postać Despero którego grał Dorociński. Dlatego nie jest to dla mnie ktoś kompletnie nieznany...
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 28.07.2014 12:31

Blaugrana napisał(a):Nie byłoby postaci Despera gdyby nie Opala. Nie byłoby serialu Pitbull gdyby nie Opala i nakręcone na podstawie jego pracy dwa dokumentalne filmy Vegi.
Serial rewelacyjny. Ja dzisiaj czytając notkę o śmierci tego policjanta przypomniałam sobie postać Despero którego grał Dorociński. Dlatego nie jest to dla mnie ktoś kompletnie nieznany...

Dzięki roli Dorocińskiego dobre wspomnienie zostanie.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.07.2014 12:31

garbowski napisał(a):

A to nie na tym polega pisanie w 90% wątków na tym forum? :mrgreen: :mrgreen:
Spoko, chodziło mi tylko o to, że można pisać nie o nim samym ale w szerszym kontekście.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.07.2014 12:35

Blaugrana napisał(a):Nie byłoby postaci Despera gdyby nie Opala. Nie byłoby serialu Pitbull gdyby nie Opala i nakręcone na podstawie jego pracy dwa dokumentalne filmy Vegi.

Serial jak serial. Fikcja. Z rzeczywistością nie za wiele wspólnego. Trochę przeinaczonych faktów, trochę dorobionych bajek. Sam Dorociński spoko, lubię tego aktora, trochę sie sfarmazonił w tym PZU :) Magdalenka pokazana w sposób iście holiłódzki:) Z naciskiem na łódzki :)
Co do winy Sławka w realu to dziwi mnie poddanie sie karze. To dla mnie jak przyznanie się. On tłumaczył to inaczej.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 28.07.2014 12:37

Bocian napisał(a): można pisać nie o nim samym ale w szerszym kontekście.

Szerszy kontekst to wiara przełożonych w to, że wszystko to co i jak robił, robił dla dobra sprawy.
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 28.07.2014 12:43

..miła Kasiu :mrgreen: napisałem swoje zdanie odnośnie zabierania głosu w dyskusji. "Pitbula" nie oglądałem..bo nie moje klimaty..natomiast bardzo podobał mi się "Glina" z młodym Szturem i Radziwiłowiczem. Ale to kwestia gustu..a o nim nie mam zasady dyskutować. Każdy ma inny i ja to szanuję. :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.07.2014 12:45

garbowski napisał(a):..miła Kasiu :mrgreen: napisałem swoje zdanie odnośnie zabierania głosu w dyskusji. "Pitbula" nie oglądałem..bo nie moje klimaty..natomiast bardzo podobał mi się "Glina" z młodym Szturem i Radziwiłowiczem. Ale to kwestia gustu..a o nim nie mam zasady dyskutować. Każdy ma inny i ja to szanuję. :mrgreen:

Glina, dla mnie najlepszy polski serial o Policji. Szkoda, ze nie zdecydowali sie kręcić trzeciej serii.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.07.2014 12:50

Wiem że serial to fikcja, ale nie konca bo sam reżyser opowiadał, że wiele spraw jakie prowadził Despero i w jaki sposób je prowadził był na podstawie prawdziwych wydarzeń i zachowania policjanta Opali.
Natomiast kwestia czy się komuś podobał, czyli de gustibus etc nie jest dla mnie zaskoczeniem. Na przyklad serial True Detective- dla mnie rewelacja, przed McConaughey leżę plackiem i biję pokłony ( wcześniej kompletnie przeze mnie aktor niedoceniany) a tu czytam że ludziom się nie podobał.
Mnie bardzo Pitbull raczył. Najlepszy polski serial kryminalny ( moze dlatego że Dorociński ).
Fakt, że się przyznał...tłumaczył dlaczego.
Natomiast nie za bardzo jestem przekonana co do rzetelności wymiaru sprawiedliwości. Każdego, nie chodzi o to że to polski. Są błędy, są pójścia na skróty, po linii najmniejszego oporu, są przypadki kozłów ofiarnych, aby tylko tzw wykrywalność była w miarę ok.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.07.2014 12:56

No tak jak mówię, wzięli trochę spraw z Pałacu, dodali trochę farmazonu, niektóre fakty przeinaczyli (jak choćby postrzelenie swojej kobiety przez Metyla) i serial gotowy :) Dużo strzelania, ładna Rosati, przystojny Dorociński, co chwila akcja komandosów i poleciało :) A prawda jest taka, ze tacy ludzie jacy byli pokazani w tym serialu, z takimi numerami jakie robili, popracowaliby może z miesiąc w Policji. Nie te czasy. Jakieś 30 lat za późno :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.07.2014 12:59

garbowski napisał(a):..miła Kasiu :mrgreen: napisałem swoje zdanie odnośnie zabierania głosu w dyskusji. "Pitbula" nie oglądałem..bo nie moje klimaty..natomiast bardzo podobał mi się "Glina" z młodym Szturem i Radziwiłowiczem. Ale to kwestia gustu..a o nim nie mam zasady dyskutować. Każdy ma inny i ja to szanuję. :mrgreen:

Szanowny Andrzeju ;)
Jeżeli chodzi o zabieranie głosu w dyskusji jesteś przeciwieństwem typowego Polaka, ktory na zasadzie : "nie znam się to sie odezwę " uwielbia brać udział w dyskusji na każdy temat. I powszechnie wiadomo, że gdzie dwóch Polaków to rozmowa, a gdzie trzech to awantura :)
Ale nie zawsze trzeba być alfą i omegą by móc sobie pogadać :)
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 28.07.2014 13:09

Blaugrana napisał(a):Ale nie zawsze trzeba być alfą i omegą by móc sobie pogadać :)

..ależ oczywiście Kasiu, jest pełna zgoda. :mrgreen: dlatego z chęcią Was poczytuję. :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.07.2014 13:16

garbowski napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Ale nie zawsze trzeba być alfą i omegą by móc sobie pogadać :)

..ależ oczywiście Kasiu, jest pełna zgoda. :mrgreen: dlatego z chęcią Was poczytuję. :mrgreen:

O mui borze...I samo się napisze ? :)
To ja milknę na jakiś czas, bo coś tam coś tam :)
I tak dla odmiany, trochę poetyckie moje brzmienie ( byłoby poeTyskie gdybym nie musiała gdzieś lecieć :)) ...
"Jest cichy port w centrum planety
Nad którym przelatują świecące komety
Idę już stąd, niestety... "
<wzięła miotłę i poleciała>
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone