andeo napisał(a): jestem fanką RHCP i tam zdarza się czasem ,że słowa w ogóle nie mają znaczenia
Tutaj wystarczy choreografia Flea
jara napisał(a):Ja mam tak, że przede wszystkim słucham muzyki. Tekst jest dla mnie na drugim miejscu. Podobają mi się niektóre aranże MPT, niektóre nawiązują do istniejących już utworów w światowej dyskografii. Jednocześnie mając jakieś pojęcie o genezie tekstów, można je lubić lub nie. Każdy autor chce coś przekazać poprzez swoją twórczość. A już słuchacz decyduje czy mu to odpowiada czy nie.
.png)
Blaugrana napisał(a):jara napisał(a):Ja mam tak, że przede wszystkim słucham muzyki. Tekst jest dla mnie na drugim miejscu. Podobają mi się niektóre aranże MPT, niektóre nawiązują do istniejących już utworów w światowej dyskografii. Jednocześnie mając jakieś pojęcie o genezie tekstów, można je lubić lub nie. Każdy autor chce coś przekazać poprzez swoją twórczość. A już słuchacz decyduje czy mu to odpowiada czy nie.
Dzięki za zrozumienie
W sumie masz rację. Słyszy się przede wszystkim muzykę, a interpretację tekstów można robić na lekcji polskiego. Pod względem muzycznym Marko mi odpowiada
My też mielismy takiego barda narodowego i przed nim moje wielkie chapeau bas
A pytałam się czy masz jakiś rodzaj muzyki, zespół, który Ci w duszy szczególnie gra
jara napisał(a):W duszy gra mi The Beatles i Queen. Stale wracam do, jak ja to nazywam, wielkiej trójki, czyli Led Zeppelin, Black Sabbath i Deep Purple. Z nowszych to Bon Jovi i Guns & Roses. Ale płytotekę mam zapełnioną wieloma, i to bardzo różnymi pod względem stylu, wykonawcami.
.png)
Blaugrana napisał(a):jara napisał(a):W duszy gra mi The Beatles i Queen. Stale wracam do, jak ja to nazywam, wielkiej trójki, czyli Led Zeppelin, Black Sabbath i Deep Purple. Z nowszych to Bon Jovi i Guns & Roses. Ale płytotekę mam zapełnioną wieloma, i to bardzo różnymi pod względem stylu, wykonawcami.
Queen i BeatlesWie się co dobre
Moja wielka trójka to Doors, Marillion i Nirvana.
Chętnie słucham jeszcze U-dwai PFK
jara napisał(a):Co to PFK?
jara napisał(a):Blaugrana napisał(a):jara napisał(a):Co to PFK?
...Ja to ja to jasne jak dwa razy dwa
Lata lecą, a ja to wciąż ja i ja
Nie uległem hip-hopowi, w żadnym wydaniu.
.png)
jara napisał(a): Stale wracam do, jak ja to nazywam, wielkiej trójki, czyli Led Zeppelin, Black Sabbath i Deep Purple.
.png)
garbowski napisał(a):A mnie się zaczęło od pewnego lipcowego poranku Uriah Heep. Potem to już poszło..Moody Blues, Procol Harum, doszedł jeszcze Barry White ze swoim niesamowitym "ględzeniem" i nieśmiertelny Whitesnake
garbowski napisał(a):Cześć gamonie, inne również witam.
garbowski napisał(a):Karta ratownicza w aucie, nalepka na szybie