Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyczółki Jary

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 03.03.2014 20:55

Bocian napisał(a):Jarek, za wcześnie jeszcze o tym. Nawet knajpa nie wybrana.

To szacun za pomysł i chęć. Toż to miesiąc został.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 03.03.2014 20:57

Przy takim tempie zgłoszeń jak teraz to akurat :) (a raczej przy takim czytaniu forum ;) )
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 04.03.2014 19:32

hej hej,zapraszałeś to wpadłam.Jak pewnie czytałeś ,Bocian przybliżył mi nieco sylwetkę niejakiego Marko Perkovića.Nie mam jeszcze zdania,choć na pierwszy rzut ucha ...podoba mi się :) pozdr
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 04.03.2014 20:23

andeo napisał(a):hej hej,zapraszałeś to wpadłam.Jak pewnie czytałeś ,Bocian przybliżył mi nieco sylwetkę niejakiego Marko Perkovića.Nie mam jeszcze zdania,choć na pierwszy rzut ucha ...podoba mi się :) pozdr

Cześć, miło mi.
Thompsona mam całą dyskografię. Usłyszałem o nim także dopiero wtedy, gdy zacząłem się interesować Chorwacją i pojechałem na pierwszy Zlot. Słucham go od czasy do czasu, pozostając jednoczesnie wiernym muzyce, której słuchałem wcześniej. "Lijepa li si" jako hymn cromaniaków grany był np. w Peljeskim Dvorie w Orebicu podczas minispotkania w sierpniu 2013 roku. Zespół akompaniujący w lokalu zagrał go na nasza prośbę. :lol:
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 04.03.2014 21:09

Dobrywieczórsięzpaństfem :wink:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 04.03.2014 21:16

hrupek666 napisał(a):Dobrywieczórsięzpaństfem :wink:

Cze. Jaki światowy avatar :lol:
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 04.03.2014 21:19

jara napisał(a):

No forum o Chorwacji to i avatar z Chorwacji :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.03.2014 21:20

hrupek666 napisał(a):No forum o Chorwacji to i avatar z Chorwacji :mrgreen:

A męskich okularów nie było? :roll:
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 04.03.2014 21:24

anakin napisał(a):
hrupek666 napisał(a):No forum o Chorwacji to i avatar z Chorwacji :mrgreen:

A męskich okularów nie było? :roll:

Było :smo:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.03.2014 21:39

hrupek666 napisał(a):
jara napisał(a):

Od razu widać że to Chorwacja :)
U nas takiego słońca nie ma :)
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 04.03.2014 21:44

Blaugrana napisał(a):
hrupek666 napisał(a):
jara napisał(a):

Od razu widać że to Chorwacja :)
U nas takiego słońca nie ma :)

Ta jasne akurat to był moment kiedy wyszło i za aparaty chwycili to i słońce widać, od granicy CZ/A lał deszcz i było 22 stopnie a to koniec lipca był, jakąś godzinę później zerwało mi pokrywę od boxa dachowego :evil:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.03.2014 12:37

jara napisał(a):
andeo napisał(a):hej hej,zapraszałeś to wpadłam.Jak pewnie czytałeś ,Bocian przybliżył mi nieco sylwetkę niejakiego Marko Perkovića.Nie mam jeszcze zdania,choć na pierwszy rzut ucha ...podoba mi się :) pozdr

Cześć, miło mi.
Thompsona mam całą dyskografię. Usłyszałem o nim także dopiero wtedy, gdy zacząłem się interesować Chorwacją i pojechałem na pierwszy Zlot. Słucham go od czasy do czasu, pozostając jednoczesnie wiernym muzyce, której słuchałem wcześniej. "Lijepa li si" jako hymn cromaniaków grany był np. w Peljeskim Dvorie w Orebicu podczas minispotkania w sierpniu 2013 roku. Zespół akompaniujący w lokalu zagrał go na nasza prośbę. :lol:

Trochę nie rozumiem tej polsko- cromaniackiej pasji :)
Może dlatego, że nie podoba mi się nacjonalizm w żadnym wydaniu.
A jakiej muzyce pozostałeś wierny ? :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.03.2014 12:42

...
Ostatnio edytowano 05.03.2014 13:03 przez Bocian, łącznie edytowano 1 raz
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 05.03.2014 13:31

Ja mam tak, że przede wszystkim słucham muzyki. Tekst jest dla mnie na drugim miejscu. Podobają mi się niektóre aranże MPT, niektóre nawiązują do istniejących już utworów w światowej dyskografii. Jednocześnie mając jakieś pojęcie o genezie tekstów, można je lubić lub nie. Każdy autor chce coś przekazać poprzez swoją twórczość. A już słuchacz decyduje czy mu to odpowiada czy nie.
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 05.03.2014 13:35

Ja mam podobnie jak Ty,najpierw muza,potem zgłębiam tekst.Na razie na zgłębianie tekstu nie bardzo mam czas,ale postaram się i wtedy będę miała pełen obraz.Choć unikam raczej treści politycznych...
Na poparcie mojej tezy powiem tylko ,ze jestem fanką RHCP i tam zdarza się czasem ,że słowa w ogóle nie mają znaczenia :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone