Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyczółki Jary

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
garbowski
Cromaniak

Postnapisał(a) garbowski » 03.03.2015 16:49

..ano sypnęło i u nas :mrgreen: ..3 minuty :mrgreen: i już styknie tego śniegu.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.03.2015 16:52

Bocian napisał(a):Siemka. To sobie przeczytaj jeszcze... Z naszego podwórka...
http://wiadomosci.onet.pl/tomasz-baj-bi ... oczy/shfep

Wierzysz policjantowi czy Biedroniowi ?
Kogoś mi przypomina...On nie grał czasem orka we WP ? :)

U nas nie ma śniegu i jest +2 :)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 03.03.2015 16:54

Blaugrana napisał(a):

Wierzę policjantowi. Bywałem w podobnych sytuacjach kiedyś dawno, wiem jak to wygląda.
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 03.03.2015 16:57

Politykowi i ku...e się nie wierzy. Z zasady. Policjantowi ma uwierzyć sąd.
garbowski
Cromaniak

Postnapisał(a) garbowski » 03.03.2015 17:07

garbowski napisał(a):..mądrze prawisz Jarku.. :smo:

:mrgreen:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 03.03.2015 17:12

jara napisał(a):Politykowi i ku...e się nie wierzy. Z zasady. Policjantowi ma uwierzyć sąd.

Z tego co opisuje ten łysol to w sądzie był kabaret :) Różnie to bywa z tymi sądami. W robocie mam sprawę chłopaka ode mnie któremu teraz udało się skrócić pajdę o połowę. Był wg sądu sprawcą wypadku w którym zginęła młoda dziewczyna. Tragedia jak uj. Na początku prorok to nie widział nawet powodu do wszczynania ale jak sie okazało rodzina miała znajomego senatora i ten napisał do KGP pismo. I moment sprawa w sądzie, w pierwszej instancji wygrana. Ale oczywiście to sie nie spodobało rodzinie i apelacja. Z tym, że nikt tej sprawy nie chciał wziąć. Wreszcie kogoś znaleźli i wyrok skazujący tym razem. Odwołanie i następny sąd utrzymał wyrok, nie biorąc pod uwagę pozytywnego wyniku badan biegłych w Krakowie. W uzasadnieniu sąd napisał w sumie coś takiego: wina jest dziewczyny ale że pan taki a taki jest doświadczonym kierowca to wina jest jego. Wykonywała manewr skrętu w lewo w drogę poprzeczną bez kierunkowskazu i nie zauważając, że nasze auta są w trakcie manewru wyprzedzania. I wjechała pod auto, uderzenie w bok. 6 lat chłopak ma wstrzymany awans na pierwszy stopień oficerski i na stanowisko eksperta. Blokują to kadry. Co ciekawsze te same kadry zgodziły sie aby w nagrodę wysłać go do WSPol, brał trzynastki, dostawał premie i w tym czasie odebrał dwa medale....
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.03.2015 17:13

Bocian napisał(a):
Blaugrana napisał(a):

Wierzę policjantowi. Bywałem w podobnych sytuacjach kiedyś dawno, wiem jak to wygląda.

Ale Biedroń został uniewinniony za zarzut pobicia tego policjanta.
Policjant chce apelacji. Przy okazji wyraźnie daje do zrozumienia że polskie sądy nie są niezawisłe. Może tak policjant ( państwowy funkcjonariusz) publicznie mówić ?
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.03.2015 17:15

jara napisał(a):Politykowi i ku...e się nie wierzy. Z zasady. Policjantowi ma uwierzyć sąd.

Nie uwierzył.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 03.03.2015 17:15

Nie wiem czy może. Chwała mu za to, że walczy o swoje.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 03.03.2015 17:16

Blaugrana napisał(a):

Nie uwierzył.

Z 4 zarzutów uniewinnił go z 3.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.03.2015 17:18

Bocian napisał(a):
Blaugrana napisał(a):

Nie uwierzył.

Z 4 zarzutów uniewinnił go z 3.

A co w tej sprawie drugiej, karnej, przeciwko policjantowi ? Był już wyrok ?
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 03.03.2015 17:21

Blaugrana napisał(a):A co w tej sprawie drugiej, karnej, przeciwko policjantowi ? Był już wyrok ?

Policjanta uniewinnił z 3 na 4 zarzuty. Do tego jednego sam sie przyznaje, z tym, że twierdzi iz to zwykła pomyłka z jego strony.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.03.2015 17:29

Bocian napisał(a):
Blaugrana napisał(a):A co w tej sprawie drugiej, karnej, przeciwko policjantowi ? Był już wyrok ?

Policjanta uniewinnił z 3 na 4 zarzuty. Do tego jednego sam sie przyznaje, z tym, że twierdzi iz to zwykła pomyłka z jego strony.

To nie rozumiem o co walczy ten policjant skoro już po sprawach ?
Biedroń został już prawomocnie uniewinniony.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 03.03.2015 18:31

Blaugrana napisał(a):
Bocian napisał(a):

To nie rozumiem o co walczy ten policjant skoro już po sprawach ?
Biedroń został już prawomocnie uniewinniony.

Sąd uznał poświadczenie nieprawdy. Wszystko jest napisane. Nie czytałaś?
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.03.2015 19:15

Nic mnie tak ostatnio nie wzruszyło jak to ...
http://deser.pl/deser/10,88223,17420367 ... kiego.html
Biedne zwierzątko....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone