Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyczółki Jary

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 14.02.2015 22:41

dids76 napisał(a):
Bocian napisał(a):Siemka :) Już w domciu. 1100km zrobiliśmy w 11,5h. O 9 rano w Leogang było minus 13 :) W Czechach po trasie plus 9 :)

No gadaj, jak autostrada w Czechach, po ile benzyna, gdzie taniej, gdzie korki :?: :?: :?: :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Autostrada jak zwykle kibel, plomby w zębach wypadają. Wacha droga, lepiej z Polski w kanisterku zabrać. Czeska po 35 koron a austriacka po 1,39 ojro. Korki praktycznie wszędzie, dlatego tak długo jechałem :) W Poysdorf chyba z 10 km, dlatego polami kukurydzy pojechałem :)
dids76
Koneser

Postnapisał(a) dids76 » 14.02.2015 22:44

Bocian napisał(a):
dids76 napisał(a):
Bocian napisał(a):Siemka :) Już w domciu. 1100km zrobiliśmy w 11,5h. O 9 rano w Leogang było minus 13 :) W Czechach po trasie plus 9 :)

No gadaj, jak autostrada w Czechach, po ile benzyna, gdzie taniej, gdzie korki :?: :?: :?: :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Autostrada jak zwykle kibel, plomby w zębach wypadają. Wacha droga, lepiej z Polski w kanisterku zabrać. Czeska po 35 koron a austriacka po 1,39 ojro. Korki praktycznie wszędzie, dlatego tak długo jechałem :) W Poysdorf chyba z 10 km, dlatego polami kukurydzy pojechałem :)

Qźwa, bedzie w tym roku przez Nimce jechać. Wache mam już w kanistrach uzbieraną jak po 3,99była. To drożyzny się nie boję :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Basiulinek
Cromaniak

Postnapisał(a) Basiulinek » 14.02.2015 22:44

Sławek-niezły tajming! :)
Dzisiaj po południu w Innsbruck było 12 na plusie.
A "za górką", po niemieckiej stronie, -3......
Spore skoki temperatury są.... ;)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 14.02.2015 22:46

dids76 napisał(a):
Bocian napisał(a):
dids76 napisał(a):

Qźwa, bedzie w tym roku przez Nimce jechać. Wache mam już w kanistrach uzbieraną jak po 3,99była. To drożyzny się nie boję :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

I to jest dobra tendencja :)
Jakby co to mam winiety nieprzyklejone w dobrej cenie :)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 14.02.2015 22:47

Basiulinek napisał(a):Sławek-niezły tajming! :)
Dzisiaj po południu w Innsbruck było 12 na plusie.
A "za górką", po niemieckiej stronie, -3......
Spore skoki temperatury są.... ;)

Trzymałem się przepisów :)
Ustanowionych przez siebie :wink:
Basiulinek
Cromaniak

Postnapisał(a) Basiulinek » 14.02.2015 22:53

Też jechaliśmy bardzo przepisowo.
150km......trzy godziny..... :evil:
Ruch jak cholera!
Słońce nie tylko nas z domu wygnało ;)
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 14.02.2015 22:54

Siema. A kartą płaciłeś czy złotówki na korony, a korony na ojro u konia w schronisku. :D
Basiulinek
Cromaniak

Postnapisał(a) Basiulinek » 14.02.2015 23:00

jara napisał(a):Siema. A kartą płaciłeś czy złotówki na korony, a korony na ojro u konia w schronisku. :D

Jarek się śmiejesz. ...Ostatnio kumpela do Czech jadąc-euro zakupiła :) Dopiero na miejscu ją uświadomiłam i kartą płaciła :lol:
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 14.02.2015 23:44

Wy tu sobie o Austrii, a ja slecze cały dzisiejszy dzień i szukam apartamentu w Cro. Już mnie krew zalewa. Jedziemy 24 maja, maks 1000 km (czyli wychodzi Istria lub Kvarner itp), potrzebujemy trzy duże sypialnie, przynajmniej jeden ciut większy taras z widokiem na Jadran i jakoś w miarę blisko morze i "piwopoj" i.. Kuuuuuuuuuu.... Nic sensownego nie mogę znaleźć. Jakiś matrix. Byłem przekonany, że będę wybierał same perełki, a wszędzie coś nie tak, jak szukam. Aaaarrrrrrggggghhhhhh....
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 15.02.2015 00:26

MRK napisał(a):Wy tu sobie o Austrii, a ja slecze cały dzisiejszy dzień i szukam apartamentu w Cro. Już mnie krew zalewa. Jedziemy 24 maja, maks 1000 km (czyli wychodzi Istria lub Kvarner itp), potrzebujemy trzy duże sypialnie, przynajmniej jeden ciut większy taras z widokiem na Jadran i jakoś w miarę blisko morze i "piwopoj" i.. Kuuuuuuuuuu.... Nic sensownego nie mogę znaleźć. Jakiś matrix. Byłem przekonany, że będę wybierał same perełki, a wszędzie coś nie tak, jak szukam. Aaaarrrrrrggggghhhhhh....

Plany podobne do moich, tylko ja nie zabieram sąsiadów :lol: :smo:
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 15.02.2015 00:58

jara napisał(a):
MRK napisał(a):Wy tu sobie o Austrii, a ja slecze cały dzisiejszy dzień i szukam apartamentu w Cro. Już mnie krew zalewa. Jedziemy 24 maja, maks 1000 km (czyli wychodzi Istria lub Kvarner itp), potrzebujemy trzy duże sypialnie, przynajmniej jeden ciut większy taras z widokiem na Jadran i jakoś w miarę blisko morze i "piwopoj" i.. Kuuuuuuuuuu.... Nic sensownego nie mogę znaleźć. Jakiś matrix. Byłem przekonany, że będę wybierał same perełki, a wszędzie coś nie tak, jak szukam. Aaaarrrrrrggggghhhhhh....

Plany podobne do moich, tylko ja nie zabieram sąsiadów :lol: :smo:

Ten wyjazd akurat planowany jest stadnie. Na jesień chce pojechać raz jeszcze, ale bez stada:).
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 15.02.2015 09:01

Dobry dzień. Słońce pięknie świeci, narciarze śpią. Czas iść duszę uleczyć :smo:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 15.02.2015 09:05

Siemka. Weź lekarstwo i za mnie. ;-)
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 15.02.2015 09:08

Bocian napisał(a):Siemka. Weź lekarstwo i za mnie. ;-)

Zawsze biorę :lol: :smo:
z_byszek
Cromaniak

Postnapisał(a) z_byszek » 15.02.2015 09:24

Bocian napisał(a):. Czeska po 35 koron a austriacka po 1,39 ojro. Korki praktycznie wszędzie, dlatego tak długo jechałem :) W Poysdorf chyba z 10 km, dlatego polami kukurydzy pojechałem :)

No, ale tyle za benzyne to chyba płaciłeć na autostradzie. Dokładnie tydzień temy tankowałem przed Insbruckiem, przed wjazdem na autostradę po 1,19 euro a następne tankowanie w Poysdorfie po 1,12 euro. W Poysdorfie miedzy 14 a 15 nie było żadnych problemów z przejazdem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone