napisał(a) Użytkownik usunięty » 10.11.2014 12:54
garbowski napisał(a):..wyobrażasz sobie Kasiu histerię w mediach gdyby nakręcono taki film...nie dosyć że nazista to jeszcze spod znaku dwóch liter s

. Rosjanie nakręcili "Opowieść o prawdziwym człowieku"..Anglicy jakoś o Douglasie Baderze nic..

..i nie chodzi o gloryfikację osiągnięć jeno pokazanie jaka przepaść technologiczna dzieliła te dwa czołgi...a Święto..jak święto, znowu pewnie będzie dym, bo to nie wasze tylko nasze..bardziej mojsze niż twojsze.. a o trwającej od 1 listopada obronie Lwowa, Orlętach lwowskich cisza..niezbyt lubię jednego duchownego dwojga nazwisk..ale w tym przypadku odnośnie tego tematu zgadzam się w 100%. Był niedawno krótki artykuł w onecie.
Wyobrażam sobie. To był fanatyczny esesman, ktory zapisał się w historii nie tylko jako superczołgista, ale i zabójca ludności cywilnej.
Jednak zginął w Tygrysie ustrzelonym przez Shermana

Święto jak święto ?
Na całym świecie Święto Niepodległości ( 4 lipiec - USA, 15 VII- Francja itp) to olbrzymia feta tylko u nas zostało zdegradowane do jakiegoś tam święta albo "prawdziwych polaków"...
Chyba oprocz Warszawy nigdzie nie ma zadym w tym dniu.
Wywieszam flagę, jadę na grób mojego dziadka, który walczył w Wrześniu. Dla mnie to ważne święto.
Chodzi Ci o Isakowicza- Zalewskiego ?
Ale przecież mówi się o tym...