Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyczółki Jary

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.10.2014 12:25

W przedszkolu, pani biła linijką po łapach. Odpowiedzialność zbiorowa, Michaś coś przeskrobał - Kasia i reszta obrywała ( dzieci gęsiego podchodziły do pani po "swoją" karę )...Pewnego dnia Kasia powiedziała że więcej do przedszkola nie pójdzie, no i zrobił się problem...
Ale największy był podczas nauk religii w salce, przy plebanii. Ksiądz- proboszcz tłukł dzieci po głowie swoją czapką, twardym jak kamień biretem. Kasia pewnego dnia, w 2 klasie SP, wstała i oznajmiła- PAN jest głupi, nie można dzieci bić...No i zapowiedział, że nie dopuści jej do komunii. Mama żeby komunia się odbyła ( chrzestny z Australii obiecał mi że w prezencie dostanę dużą, chodzącą lalkę), musiala załatwiać w małym miasteczku, gdzie mieszkali dziadkowie, 600 km od domu....Od tamtej pory do kościola miałam zawsze pod górkę :mrgreen:
A pan od francuskiego, w liceum, rzucał kredą i kluczami...Było "lotnik, kryj sie "...
Dobra, koniec wspomnień z epoki brązu, bo zaraz Bocian napisze że mielę jęzorem, Ita sie za to na mnie obrazi, Jara uzna, że mam za co tankować a Andrzej napisze że to nie on był tym księdzem :mrgreen:
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 29.10.2014 14:47

Bocian napisał(a):Siema :) Tak sie zastanawiam czy już iść na emkę :)

Uciekaj z tej krainy nonsensów.
http://www.lex.pl/czytaj/-/artykul/poli ... e-dostanie
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.10.2014 15:06

klopot napisał(a):
Bocian napisał(a):Siema :) Tak sie zastanawiam czy już iść na emkę :)

Uciekaj z tej krainy nonsensów.
http://www.lex.pl/czytaj/-/artykul/poli ... e-dostanie

Przesadzają :) U nas chłopaki dostali zwrot.
Jest inna ciekawa sytuacja :) Pieniądze zaoszczędzone na L4 wracają do jednostki i mają być wypłacane w formie premii. Tak ostatnio przyszły na wydział do podziału 3 tysie za okres 3 miesięcy. Coś koło 170 dni L4. I teraz jak to podzielić? Komu dać? Tym co byli na L4 i wygenerowali te pieniądze? Moim zdaniem nie, bo to ma być premia. A za bycie na L4 premii nie ma. A z drugiej strony co zrobić z gościem który miesiąc był na L4 a dwa miesiące zapierdzielał w robocie za dwóch bo ambitny? :) Dylematy... :) W tej kwocie są też pieniądze potrącone tym co starają sie o zwrot. Zostały rozdysponowane na ludzi, a jak mu zwrot przyznają to kto mu to zwróci? My zrobimy ściepę? :) :) Teraz dobrze jest mieć w wydziale kogoś kto ciągle choruje bo z niego mamy kasę do podziału i najlepiej jak w związku ze służbą to komenda mu potem odda :mrgreen: Zamysł był podobno taki , ze jak ktoś chory to ktoś za niego musi robić i te pieniądze z L4 powinien dostać ten pracujący. Ale jak ustalić u nas kto za kogo pracuje? Kilkadziesiąt osób w wydziale z czego wiekszość na tych samych stanowiskach i każdy robi to samo :) I co najciekawsze ja z tej kasy nic nie dostałem :lol:
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 29.10.2014 17:37

Blaugrana napisał(a):......

...a przynajmniej tę lalkę dostałaś :?: co do czarnej sotni..to mnie posądzać o takie rzeczy... 8O 8O 8O ..się chyba zamknę w sobie..
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.10.2014 17:58

garbowski napisał(a):
Blaugrana napisał(a):......

...a przynajmniej tę lalkę dostałaś :?: co do czarnej sotni..to mnie posądzać o takie rzeczy... 8O 8O 8O ..się chyba zamknę w sobie..

Dostałam :)Wracałam szczęśliwa do domu z łupami :)
A "czarna sotnia"zajmuje wysoką pozycję na liście moich traum dzieciństwa :)
Nie zamykaj się :)
Dobra. To by było na tyle, na przodzie zresztą też.
Lecę, zadzieram kiecę ( jakby co będę w bibliotece, dwie przecznice za opec-em :))
Bywajcie zdrowi :) Niech pokój i spokój spłynie na to forum, na ten portal, na rzeki, lasy, zaułki, przytułki, piwnice, donice, knajpy, pałace, banki, pegeery, zakłady kosmetyczne, masarnie, fitneskluby, autostrady, salony, laboratoria, ambulatoria, kościoły, taksówki, motorynki, żłobki, uniwersytety, toalety... :papa:

< ziuuu....odleciała....towarzyszył tylko szum miotły >
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.10.2014 18:13

Blaugrana napisał(a):

Przypomina mi się pisanie na NK :) Tam to było nagminne... Nowomowa.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.10.2014 18:14

Bocian napisał(a):
Blaugrana napisał(a):

Przypomina mi się pisanie na NK :) Tam to było nagminne... Nowomowa.

To <> ?
Naleciałości...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.10.2014 18:16

Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.10.2014 18:30

Nie o taka nowomowę chodzi.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.10.2014 18:35

Ja innej nie znam :roll:
Kojarzy mi się negatywnie, z Orwellem...
A nie taki był przekaz mojego postu, panie Bocian :twisted:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.10.2014 18:39

Blaugrana napisał(a):Ja innej nie znam :roll:

A dla mnie nowomowa to tworzenie nowego polskiego języka. Używanego potem w necie albo na podwórku.
Ale ja nie byłem w konspiracji :evil:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.10.2014 18:42

Bocian napisał(a):

A dla mnie nowomowa to tworzenie nowego polskiego języka. Używanego potem w necie albo na podwórku.

Gdzie widzisz u mnie tę nowomowę ?
W tym <> ? :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.10.2014 18:43

Bocian napisał(a):Ale ja nie byłem w konspiracji :evil:

Nie każdy mógł :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.10.2014 18:46

Blaugrana napisał(a):
Bocian napisał(a):

Gdzie widzisz u mnie tę nowomowę ?
W tym <> ? :roll:

A gdzieś napisałem, że u Ciebie?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.10.2014 18:48

Blaugrana napisał(a):
Bocian napisał(a):Ale ja nie byłem w konspiracji :evil:

Nie każdy mógł :lol:

Ja sie cieszę :) Kojarzy mi sie z wyciągniętymi swetrami i brodami :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone