Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przez Czechy, przez Austrię, przez Słowację, przez Węgry

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaeres
Cromaniak

Postnapisał(a) kaeres » 15.06.2020 14:34

Śladami Makłowicza zatrzymujemy się na nocleg w Pasawie, śniadanko lub obiadek zaraz za granicą A/SLO i jazda do Chorwacji wypoczęci i najedzeni :)
robines
Odkrywca

Postnapisał(a) robines » 15.06.2020 14:48

Dżejan napisał(a):Jeśli nie jesteś ze Śląska to taki jest stan aktualny

Orientuje się ktoś czy przejście graniczne w Cieszynie jest czynne tzn. czy będąc mieszkańcem małopolski mogę tam przekroczyć granicę?
marekkowalak
Cromaniak

Postnapisał(a) marekkowalak » 15.06.2020 15:08

robines napisał(a):

Orientuje się ktoś czy przejście graniczne w Cieszynie jest czynne tzn. czy będąc mieszkańcem małopolski mogę tam przekroczyć granicę?

Przez granice w woj. śląskim póki co nie mogą przejechać tylko mieszkańcy województwa śląskiego (a i to się zapewne zmieni w ciągu najbliższych dni), reszta kraju normalnie może wjechać do Czech.
wielbiciel
Cromaniak

Postnapisał(a) wielbiciel » 15.06.2020 15:09

kaeres napisał(a):Śladami Makłowicza zatrzymujemy się na nocleg w Pasawie, śniadanko lub obiadek zaraz za granicą A/SLO i jazda do Chorwacji wypoczęci i najedzeni :)

Najlepsza jest 3:30 minuta tego filmu :lol:
robines
Odkrywca

Postnapisał(a) robines » 15.06.2020 15:20

marekkowalak napisał(a):
robines napisał(a):

Przez granice w woj. śląskim póki co nie mogą przejechać tylko mieszkańcy województwa śląskiego (a i to się zapewne zmieni w ciągu najbliższych dni), reszta kraju normalnie może wjechać do Czech.

Bardzo Ci dziękuję.
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) pawelli » 15.06.2020 15:59

Własnie mówili w Polsat News ze Czesi wymagają od Polaków ważnych testów na COVID.
Nieważne gdzie mieszkają ..........

Co się dzieje ?????????????
Lechoo
Cromaniak

Postnapisał(a) Lechoo » 15.06.2020 16:04

Pieprzą głupoty, tak jak długo mówili, że przez Słowenię absolutnie nie, a tranzyt był możliwy cały czas...
Rafi70
Cromaniak

Postnapisał(a) Rafi70 » 15.06.2020 16:05

Pewnie chodzi o wjazd do Czech z wyłączeniem tranzytu.
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) pawelli » 15.06.2020 16:16

Okazało się że chodzi o przejścia graniczne w woj. ślaskim .... ale to nie dopowiedzieli

https://www.gov.pl/web/czechy/wznowieni ... -slaskiego

Mieszkańcy innych województw przy przejeździe do Republiki Czeskiej, nie podlegają wymogom przedstawienia testu PCR po udokumentowaniu, że nie mieszkają ma terenie Śląska. Muszą jednak podróżować przez przejścia niegraniczące z województwem śląskim. Republika Czeska prowadzi na terytorium całego kraju wyrywkowe kontrole weryfikujące.
spamm
Plażowicz

Postnapisał(a) spamm » 15.06.2020 18:20

Cześć,
podpowie ktoś czy przejazd Barwinek -> Tornysnemeti -> Letenye jest możliwy? Jedni piszą że Słowacy nie puszczają, inni że jest możliwy tranzyt. Z Węgrami też że niby granice Shengen otwarte a dziś na onecie że nie wolno w celach turystycznych... noż kurna zgłupieć można :( a wyjazd 27.06.
robines
Odkrywca

Postnapisał(a) robines » 15.06.2020 18:22

Które przejście graniczne polsko-czeskie możecie mi polecić w obecnej sytuacji ? Jade z małopolski i planowałem Cieszyn ale skoro nie można to trzeba jechać dalej na zachód...Dobrze myśle: Pietrowice - Krnov ? Doradzcie coś prosze,pozdrav :papa:
Ostatnio edytowano 15.06.2020 18:26 przez robines, łącznie edytowano 1 raz
dids76
Koneser

Postnapisał(a) dids76 » 15.06.2020 18:24

robines napisał(a):Które przejście graniczne polsko-czeskie możecie mi polecić w obecnej sytuacji ? Jade z małopolski i planowałem Cieszyn ale skoro nie można to trzeba jechać dalej na zachód...Doradzcie coś prosze,pozdrav :papa:

Żeby nie kluczyć po małych wiochach to Pietrowice koło Głubczyc
robines
Odkrywca

Postnapisał(a) robines » 15.06.2020 18:29

dids76 napisał(a):
robines napisał(a):Które przejście graniczne polsko-czeskie możecie mi polecić w obecnej sytuacji ? Jade z małopolski i planowałem Cieszyn ale skoro nie można to trzeba jechać dalej na zachód...Doradzcie coś prosze,pozdrav :papa:

Żeby nie kluczyć po małych wiochach to Pietrowice koło Głubczyc

Dzięki dids76 o tym myślałem,zanim zedytowałem pomogłeś.Szacun :wink:
dids76
Koneser

Postnapisał(a) dids76 » 15.06.2020 18:32

spamm napisał(a):Cześć,
podpowie ktoś czy przejazd Barwinek -> Tornysnemeti -> Letenye jest możliwy? Jedni piszą że Słowacy nie puszczają, inni że jest możliwy tranzyt. Z Węgrami też że niby granice Shengen otwarte a dziś na onecie że nie wolno w celach turystycznych... noż kurna zgłupieć można :( a wyjazd 27.06.

Już tu było pierdylion razy Słowacja i Węgry ns na razie nie wpuszczają :!: :!:
W drodze powrotnej możesz przez Słowacją przejechać.
Sol-Wagon
Cromaniak

Postnapisał(a) Sol-Wagon » 15.06.2020 18:57

info sprzed 2 godzin z profilu face...Polskiego Caravaningu:
"...Przejazd przez granicę słowieńsko-austriacką zaliczony. Korek na prawie 4h, mała budka, gdzie mieliśmy pokazać dowody osobiste i to wszystko. Za kilkadziesiąt kilometrów wjeżdżamy do Chorwacji..."
"...ten korek był tylko przed tunelem łączącym Słowenię i Austrię..."
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Przez Czechy, przez Austrię, przez Słowację, przez Węgry - strona 253
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone