.png)
robines napisał(a):Dżejan napisał(a):Jeśli nie jesteś ze Śląska to taki jest stan aktualny
Orientuje się ktoś czy przejście graniczne w Cieszynie jest czynne tzn. czy będąc mieszkańcem małopolski mogę tam przekroczyć granicę?
.png)
kaeres napisał(a):Śladami Makłowicza zatrzymujemy się na nocleg w Pasawie, śniadanko lub obiadek zaraz za granicą A/SLO i jazda do Chorwacji wypoczęci i najedzeni
.png)
marekkowalak napisał(a):robines napisał(a):Dżejan napisał(a):Jeśli nie jesteś ze Śląska to taki jest stan aktualny
Orientuje się ktoś czy przejście graniczne w Cieszynie jest czynne tzn. czy będąc mieszkańcem małopolski mogę tam przekroczyć granicę?
Przez granice w woj. śląskim póki co nie mogą przejechać tylko mieszkańcy województwa śląskiego (a i to się zapewne zmieni w ciągu najbliższych dni), reszta kraju normalnie może wjechać do Czech.
.png)
.png)
.png)

.png)
robines napisał(a):Które przejście graniczne polsko-czeskie możecie mi polecić w obecnej sytuacji ? Jade z małopolski i planowałem Cieszyn ale skoro nie można to trzeba jechać dalej na zachód...Doradzcie coś prosze,pozdrav
.png)
dids76 napisał(a):robines napisał(a):Które przejście graniczne polsko-czeskie możecie mi polecić w obecnej sytuacji ? Jade z małopolski i planowałem Cieszyn ale skoro nie można to trzeba jechać dalej na zachód...Doradzcie coś prosze,pozdrav
Żeby nie kluczyć po małych wiochach to Pietrowice koło Głubczyc
.png)
spamm napisał(a):Cześć,
podpowie ktoś czy przejazd Barwinek -> Tornysnemeti -> Letenye jest możliwy? Jedni piszą że Słowacy nie puszczają, inni że jest możliwy tranzyt. Z Węgrami też że niby granice Shengen otwarte a dziś na onecie że nie wolno w celach turystycznych... noż kurna zgłupieć możnaa wyjazd 27.06.
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi