napisał(a) Gaber86 » 20.08.2015 21:25
Panie i Panowie proszę was o pomoc, którą trasę wybrać startuję w niedzielę o 3 rano mam 3 opcje:
Trasa nr 1: Siedlce przez Czechy, Austrię -> objazdem autostrady w Słowenii ->Ogulin
Trasa nr 2: Siedlce -> Cieszyn -> Żylina -> Bratysława -> Wiener Neustadt -> Słowenia z objazdem -> Ogulin
Trasa nr 3: Siedlce-> Lublin, Rzeszów, Ożenna -> Bardejów z objazdem autostrad w Słowacji -> Budapeszt cały czas autostradą -> Ogulin
Trasa nr 1 roboty drogowe w Czechach i Austrii, Ołomuniec roboty na zjeździe na Brno i jakieś objazdy, Wiedeń też roboty drogowe. Teoretycznie trasa najszybsza.
Trasa nr 2 roboty drogowe na S1 pomiędzy Bielsko Biała a Cieszynem. Wujek google podpowiada, że teoretycznie ta trasa jest 30-40 minut dłuższa od poprzedniej.
Trasa nr 3 roboty drogowe za Lublinem i w okolicach Rzeszowa, trasa dłuższa o ok, godzinę od trasy nr 1.
W tamtym roku jechałem przez Węgry i jechało się przyjemnie autostrada super, natomiast wracałem przez Czechy i Austrię i było średnio coraz zwężki, ograniczenia prędkości i to co Czesi nazywają autostradą...
Może ktoś orientuje się czy obecnie nie jest szybsza trasa nr 2 bo ilość robót na trasie nr 1 jest dość spora... ? Proszę o rady i sugestie