Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przegroda nosowa, języczek

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 21.06.2010 17:35

maciek1956 napisał(a):...pulmonolog ...

Blisko byłem :wink:

Bierz trzeciego. Zawsze to mniej bolesne niż to dłutowanie brrrr....
Człowiek
Podróżnik
Ciekawe

Nieprzeczytany postnapisał(a) Człowiek » 21.06.2010 17:55

Ciekawe
legs
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) legs » 22.06.2010 08:28

Moje zdanie jak andy.pl. Miałem dłutowaną 15 lat temu bo lekarze sportowi stwierdzili że będę miał lepsza wydolność.
Zabieg nic nie dał a ostatnio po zrobieniu rentgena zatok w opisie przeczytałem - krzywa przegroda :evil:
Ciekawe czy mi przekrzywił w drugą stronę, czy tak podłubał ze nic z tego nie wyszło
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 22.06.2010 08:48

pawelli napisał(a):No to bardzo duża redukcja :o :o :o
Ile się leży w szpitalu ? I czy w ogóle sie leży ?

Wcale się nie leży, cały zabieg trwa ok 3 minut.
andy.pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy.pl » 22.06.2010 09:34

legs napisał(a):Moje zdanie jak andy.pl. Miałem dłutowaną 15 lat temu bo lekarze sportowi stwierdzili że będę miał lepsza wydolność.
Zabieg nic nie dał a ostatnio po zrobieniu rentgena zatok w opisie przeczytałem - krzywa przegroda :evil:
Ciekawe czy mi przekrzywił w drugą stronę, czy tak podłubał ze nic z tego nie wyszło

W maju tego roku miałem tomografię komputerową zatok - w opisie mam między innymi: krzywa przegroda nosowa!
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.06.2010 10:19

Byłem wczoraj w prywatnej klinice zajmującej się leczeniem omawianego problemu. Nowoczesne, bezinwazyjne metody, zabiegi w granicach 30 min, pod znieczuleniem miejscowym, ew w razie większej potrzeby, 3 do 4 godz w znieczuleniu ogólnym. W pierwszym przypadku, po zabiegu można iść do domu samodzielnie, nawet jechać samochodem. Nie ma ran, nie ma więc "sznurków" w nosie, prawie nic nie boli. Czas pełnej skuteczności zabiegu osiąga się po 5/6 tygodniach.
Cena 2300 za skrócenie języczka, wzmocnienie podniebienia i poprawienie małżowin nosowych--to jednak dosyć drogo, ale jest jakiś luksus życia po...
Przegrody nosowe robią tylko w pełnym znieczuleniu, na jakiś nowoczesnych środkach, po których po 4 godzinach jedzie się do domu z żelkiem w nosie, który następnego dnia wydmuchujemy. Ot i całe leczenie.
Pięknie to wygląda, certyfikatów na ścianach wisi bardzo dużo, ale ta cena...
Zabiegi usztywniające i poprawiające elastyczność podniebienia polegają na
"Unikalna technika polegająca na wprowadzeniu implantów w podniebienie miękkie. Wprowadzone implanty powodują usztywnienie podniebienie co skutkuje natychmiastowym efektem wyleczenia. Zabieg ten wykonujemy ambulatoryjnie w znieczuleniu miejscowym. "
Druga metoda "Leczenie chrapania tą metodą jest mało inwazyjnym i bezkrwawym zabiegiem wykonywanym ambulatoryjnie. Dzięki użyciu bipolarnej elektrody uzyskuje się unikalny efekt koagulacji niskotemperaturowej (około 80°C) falami wysokiej częstotliwości o precyzyjnie ustalanym zakresie. "
Cytaty ze strony kliniki.
Różnice w stosunku do metody tradycyjnego młotka i dłuta są olbrzymie, a jaka skuteczność i trwałość :?:
andy.pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy.pl » 22.06.2010 21:36

marketingowy bełkot :(
a efekty będą widoczne dopiero po latach .... niestety. No i te koszty :cry:
Maciej, współczuję Ci ... decyzję musisz podjąć sam, a wątpliwości chyba coraz więcej
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.06.2010 21:41

Andy, masz rację, decyzja należy do mnie, a bełkot wielki (marketingowy), no i ta przyszłość. Chociaż jak mi za 20 lat powróci ta dolegliwość, to w wieku ponad 70-tkę ...
andy.pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy.pl » 22.06.2010 22:02

powiem tak: jak masz kasę i choć częściowe przekonanie, że Ci to pomoże na kilka lat to w to wchodź. Medycyna cały czas idzie na przód i nie ma takiej możliwości, żeby za parę lat nie było znowu czegoś nowszego, innego, lepszego (?), co może poprawi wcześniejsze porawki ... :devil:
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Przegroda nosowa, języczek - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone