Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Proszę znawców tematu o poradę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 30.05.2005 18:54

ally napisał(a):Nie wiedziałam, który temat wybrać na to pytanie ale niech będzie ten.
:D
Liczę i liczę i już mi się w oczach mieni ... :lol: Czy ktoś może podać mi odległośc Katowice- Korcula ( Cieszyn, Brno, Wiedeń, graz, Maribor, Zagrzeb, i.... dalej autostradą - bez przeprawy Ploce - Trpanj aż do Orebicia). A drugi wariant to droga od Zagrzebia po staremu czyli droga E71 od Karlovaca aż do Splitu.

W przybliżeniu sobei policzyłam, ale coś mi nie gra. Jeśli ktoś liczył i zna tą odległość to poproszę.

http://www.viamichelin.com
z zakladki wybierasz driving directions
wpisujes trase skad lewa częśc-dokadprawa, mozesz etapami ,wyswietla ilosc kilometrow ,jak wpiszesz cene paliwa to zuzycie okresli wydatki. ponizej masz mapli poszczegolnych miejscowości i opłaty za autostrady,vinety

szerokiej drogi :D
petris
kanion
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanion » 30.05.2005 21:04

ally napisał(a):Nie wiedziałam, który temat wybrać na to pytanie ale niech będzie ten.
:D
Liczę i liczę i już mi się w oczach mieni ... :lol: Czy ktoś może podać mi odległośc Katowice- Korcula ( Cieszyn, Brno, Wiedeń, graz, Maribor, Zagrzeb, i.... dalej autostradą - bez przeprawy Ploce - Trpanj aż do Orebicia). A drugi wariant to droga od Zagrzebia po staremu czyli droga E71 od Karlovaca aż do Splitu.

W przybliżeniu sobei policzyłam, ale coś mi nie gra. Jeśli ktoś liczył i zna tą odległość to poproszę.

Cze:) Ally

Przypadkiem nie jedziesz w ten week na Korcule ?

Ps. jak tak to daj znac na GG 866395

pozdrawiam
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 30.05.2005 22:12

Do Kociak 52
Zajrzyj na stronkę :
www.rabac.prv.pl
Stronka jest moja, zrobiłem bo "byłem" zauroczony tą miejscowością do czasu
-zrobienia z niej molocha turystycznego
-zobaczeniu dalmacji :lol:
-4krotnym pobycie i poznaniu jej na wylot
W razie czego służę pomocą.
janlewbr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janlewbr » 25.08.2009 19:01

Wrzucam na początek stary post . Rabac . To dla mnie i rodziny miłe wspomnienia .
Nowe wątki w starym forum ;
1. dojazd - od Grazu przez całą Słowenię [ winietka - warto ] potem kawałek autostrady w Chorwacji [ 4 kuny płatne kartą ], a w sobotę i niedzielę polecam podróż magistralą adriatycką z ominięciem tunelu Ucka , piękne widoki szczególnie jeśli do polski będziecie wracać rano 5-6 bajeczny wschód słońca ,
2. fajna miejscowość plaże skaliste z łachami żwiru .
3. jedzonko dobre wzdłuż nadbrzeżnego deptaka dużo "papu" w tym dwie fajne , obie trochę oddalone od deptaka .
4 dużo miejsc do zwiedzania w tym Hum i Roć , Motowun Pula Poreć i Rovini .
janlewbr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janlewbr » 25.08.2009 19:07

I jeszcze Labin z lekka niedoceniany przez turystów . Widoki ze Starówki przepiękne . Jak poznam do końca tajniki załączania zdjęć to je podłączę .
ewa juśkiewicz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa juśkiewicz » 26.08.2009 10:12

janlewbr napisał(a):Wrzucam na początek stary post . Rabac . To dla mnie i rodziny miłe wspomnienia .
Nowe wątki w starym forum ;
1. dojazd - od Grazu przez całą Słowenię [ winietka - warto ] potem kawałek autostrady w Chorwacji [ 4 kuny płatne kartą ], a w sobotę i niedzielę polecam podróż magistralą adriatycką z ominięciem tunelu Ucka , piękne widoki szczególnie jeśli do polski będziecie wracać rano 5-6 bajeczny wschód słońca ,
2. fajna miejscowość plaże skaliste z łachami żwiru .
3. jedzonko dobre wzdłuż nadbrzeżnego deptaka dużo "papu" w tym dwie fajne , obie trochę oddalone od deptaka .
4 dużo miejsc do zwiedzania w tym Hum i Roć , Motowun Pula Poreć i Rovini .

Niewątpliwie widoki na magistrali adriatyckiej są piękne ale ja mam lęk wysokości. Chciałam się zapytać czy droga przez Pazin do Rabaca jest mniej pokręcona?? :wink:
janlewbr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janlewbr » 26.08.2009 18:57

Oj ! Podobnie pokręcona ale węższa . Domniemam że jedziesz przez tunel Ućka , jeśli tak to polecam za tynelem zjechać w lewo pierwszy zjazd chyba nr7 i drogą nr 500 dojechać do magistrali 25km ,kolejne 9km i już Labin dalej Rabac , droga jest prosta lekko nierówna częściowo po remoncie . Droga nr 64 od Pazina do Labina wąska kręta i nierówna .
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 26.08.2009 19:12

Tunel Učka-Vranje-Kršan-Vozilići-Labin-Rabac

:idea:
mirek109
Cromaniak
Re: podziękowania

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 26.08.2009 19:17

Kociak 52 napisał(a):witam wszystkich,

dziękuje za wyczerpujące informacje na temat zielonej karty, już mam pełna wiedzę w tym zakresie dzieki Wam!!

Może jeszcze ktoś był w maju na półwyspie Istra i podpowie mi czy warto tam jechać właśnie w tym miesiącu, czy można sie kąpać w morzu, czy jest ciepłe w tym okresie / wiem że mokre na pewno/ i w ogóle czy sa w tym okresie jakieś atrakcje / jedna znam - brak męczących upałów//

czekam na podpowiedzi?

pozdrawiam, :D :lol: :oops:

Bardzo blisko Chorwacji -Słowenia=Piran można i kąpałem się w marcu a dokładnie 8 marca
Woda była bardzo ciepła ale temp. powietrza nie przekraczała 10 stopni :)
Bardzo fajna kąpiel i zapewniam - zdrowa :)
ewa juśkiewicz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa juśkiewicz » 27.08.2009 09:25

janlewbr napisał(a):Oj ! Podobnie pokręcona ale węższa . Domniemam że jedziesz przez tunel Ućka , jeśli tak to polecam za tynelem zjechać w lewo pierwszy zjazd chyba nr7 i drogą nr 500 dojechać do magistrali 25km ,kolejne 9km i już Labin dalej Rabac , droga jest prosta lekko nierówna częściowo po remoncie . Droga nr 64 od Pazina do Labina wąska kręta i nierówna .

Patrząc na mapę teoretycznie powinna być lepsza droga niż adriatycka ale posłucham się bardziej doświadczonych. Dziękuję za rady.Janlewbr jaktam jest w Rabacu?? Możesz mnie trchę doinformować :D
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 27.08.2009 16:21

janlewbr napisał(a):I jeszcze Labin z lekka niedoceniany przez turystów . Widoki ze Starówki przepiękne . Jak poznam do końca tajniki załączania zdjęć to je podłączę .

Poproszę o te zdjęcia i coś więcej o Rabacu.Wybieram sie tam niedługo
janlewbr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janlewbr » 27.08.2009 18:12

Powyżej w poście Krzysiekm jest link ze zdjęciami .
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Proszę znawców tematu o poradę - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone