Na wstepie witam wszystkich po raz 1, czytam od kilku dni forum, bo zamierzam wybrac sie na wycieczke w drugiej polowie wrzesnia. Jako ze nigdy tam nie bylam, mam mnostwo pytan. Licze na Wasza cierpliwosc i wyrozumiałosc:P
Planujemy jechac autem, gdzies na piaszczysta plaże, najlepiej w małej miejscowosci, niedaleko jakiejs wiekszej, co by nam sie nie nudzilo, jakis wypadzik wieczorkiem zrobic. Bardzo zalezy mi na plazy gdzie najlepiej jakby w ogole ludzi nie bylo, a jesdli juz to jak najmniej, gdyz jade w celach leczniczych, mam pewne chorbsko na skorze a słonce i woda podobno potrafia zdzialac cuda. Ciekawi mnie rowniez pogoda w 2 poł. wrzesnia, zeby przypadkiem nie okazalo sie ze bedziemy siedziec w domku caly czas. Poza tym pierwszy raz wybieramy sie w ta strone Europy i wszelkie wskazowki dotyczace jakis winiet, czy czegos takiego, oraz np przepisow innych niz u nas, mile widziane. Z tego co juz czytalam, z noclegiem nie bedzie problemu, dlatego nie bedziemy nic rezerwowac, ale jakie sa ceny mniej wiecej noclegow? chodzi o pokoj z kuchnia i lazienka najlepiej. Czytalam tez ze w wodzie sa rozne dziwne zwierzatka, a jak juz pisalam ze wzgledu na moja chorobe skory wszelkie podraznienia nie sa wskazane, jak sie uchronic? generalnie wszystko co moze pomoc przy pierwszej podrozy do Chorwacji prosze pisac, z gory dziekuje i serdecznie pozdrawiam!

.png)
.png)
.png)